anmeldelse af Sanne Salamonsen akustisk godset Kolding d. 1/2/2020

Anmeldelse af The Beatophonics Lets do this cd

Hej musik elskere 🙂 For nogle uger siden kom det danske band The Beatophonics med deres 3. album “Lets do this”, de udgav deres debut album i 2015, i 2017 udgav de et live album og nu har de altså udgivet deres 3. album. Bandet består af sanger og guitarrist Søren Koch, bassist og sanger Rasmus Schrøder og trommeslager Flemming Koch, deres stil er 60er inspireret musik fra The Beatels til Beach boys og på den nye er der også meget 70er lyd og noget inspiration fra bl.a Elvis Costello, de har selv skrevet alle 14 numre på albummet.

Første sang hedder “Keeps coming back to me” der netop er lyden af noget 60er og lidt 70er hvor Søren Koch synger på med sin fede stemme og lydbilledet er rigtig fedt hvor guitaren er meget i fokus og nummeret bliver især løftet til sidst af en instrumental del hvor guitar, bas og trommer går hånd i hånd og de viser hvilke dygtige musikere de er.

2. sang hedder “What became of you” der er meget inspireret af Beach boys og man får tankerne hen på sol og sommer og badestrande og til slut 60erne/start 70erne, igen synger Søren, og Rasmus og Flemming synger kor og hele lydbilledet og måden sangen er skruet sammen på er så meget Beach boys stil og måden at synge med harmonier på, et rigtig fedt nummer hvor Søren igen viser sit stortalent på guitarten.

3. sang er også 3. og nyeste single og hedder “Beautiful” og her er det Rasmus der synger, et nummer hvor klaveret er meget domineret og det er det nummer der lyder mest af noget 2020 og mindst af noget 60er/70er. Sangen er meget ensformet og bliver meget kedelig i længden.

4. sang var 1. single og hedder “I can do with anybody else” hvor det igen er Søren på vokal, det er et rigtig 60er Beatels inspireret nummer der sagtens kunne havde været på deres første album, sangen bliver bedre og bedre for hver gang man høre den og den er nem at huske og synge med på.

5. sang hedder “Wicked world wendy” og fortsætter den 60er inspireret stil med lidt tidlig 70er feeling også, igen synger Søren og igen kan man høre hvilke forbilleder de 3 fyre har nemlig Beatels og Beach boys. Sangen er igen super fed og er også et nummer der bliver bedre og bedre jo flere gange man høre den og man får lyst til at høre Beatels med dette nummer som man også husker nemt.

6. sang hedder “By the minute” og er igen sunget af Rasmus, melodien er igen lidt beatels inspireret men sangen køre igen i ring og man syntes den lyder som noget man har hørt før.

7. sang hedder Hit me where my heart is” og igen er lyden af Beatels der hvor både Søren og Rasmus synger, sangen er rigtig god og glad og igen bliver den bedre ved flere lytninger.

8. sang hedder “Now that you made it” og igen er det Rasmus der synger og igen lyder denne lidt for sukkersøde ballade som en af de før nævnte Rasmus sange og det bliver for kedeligt at lytte på i længden, samt at jeg personlig syntes at Søren er en bedre sanger end Rasmus.

9. sang var 2. singlen og hedder “Walkin back to loneliness” og er meget 70er inspireret, igen er det Søren der synger og dette nummer er klart min ynglings på albummet, teksten er smuk, melodien er fantastisk, Søren synger skønt og viser igen sit store talent på guitar, igen er der super gode harmonier og koret sidder lige i skabet sammen med alt det andet.

10. sang hedder “No such thing” og har stadig den gode Søren Koch på sang, et lidt Elvis Costello inspireret nummer der også bliver bedre jo flere gange man høre den, ikke albummets bedste nummer men stadig et godt nummer hvor bandet igen er i sammenspil og man kan høre at de kan deres kram.

11. sang hedder “Little girl” og igen er det Rasmus på vokal og igen desværre må jeg sige at de 4 ballader han synger på dette album er for kedelige og ensformet og man har svært ved at høre forskel på dem.

12. sang hedder “You opend up my eyes” og har både Søren og Rasmus på vokal og er et super fedt 60er/70er summer lovin nummer med fede harmonier, en dejlig tekst og super fed og glad melodi og man bliver så glad og har bare lyst til at rocke med på sangen, klart et af albummets bedste numre og et nummer jeg er sikker på vil gøre sig rigtig godt live.

13. sang hedder “Waltz for Bini” og er et instrumental guitar nummer på 1 min og 30 sek. en smuk lille godnat guitar hymne spillet af Søren Koch og en perfekt afslutning på et fedt album.

14. sang er også den sidste og er et lille bonus nummer i form af deres egen julesang “A very merry christmas” som de udgav i 2017, et skønt julenummer der kan anbefales at lytte til når det bliver jul 🙂 igen med inspiration til 60erne.

4 stjerner ud af 6 🙂 The Beatopohonics har endnu engang lavet et rigtig fedt album og vist at man ikke behøver lave musik der følger med tiden, albummet bliver bedre jo flere gange man høre den og det fede ved den er at der er rigtig meget guitar på og deres lyd er super fed, de er et rigtig godt sammenspillende band og med Søren i front på sang og guitar får de en rigtig fed front mand. albummet er lige gået nummer 2 på vinyl hitlisten og kan også både købes som cd og streames den 28/2 skal jeg høre dem live på Turbinen i  Randers og ugen op til vil i kunne se og læse meget mere om dem på musiksiden og selvfølgelig kunne læse meget mere om koncerten efterfølgende.

Det var lidt om The beatophonics nye album 🙂 giv dem et lyt de fortjener det 🙂

Music and love

Mikael <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

anmeldelse af Sanne Salamonsen akustisk godset Kolding d. 1/2/2020