Blogindlæg om Rockshow d. 9/9/2018 på TV2 Charlie

Anmeldelse af Rasmus Nøhr cd: Monas butik

Hej musik elskere 🙂 som lovet kommer her en anmeldelse af Rasmus Nøhrs nye album “Monas butik” hans første nye album siden 2013.

Første sang hedder “Vinden i håret” og var med da jeg hørte Rasmus live til Rosenholm festival i sommers, det er et rigtig Rasmus nummer med en dejlig afslappet og glad melodi og en super god tekst, det er så dejligt at høre nyt musik fra Rasmus igen.

2. sang hedder “Tænker for meget” og er senest single som dog langt fra er ny, første gang man hørte denne sang var i 2012 men er dog først nu den er blevet udgivet. “Tænker for meget” er igen et rigtig glad og dejligt Rasmus Nøhr nummer som jeg har været vild med fra første gang jeg hørte den i 2012 og den er bestemt ikke blevet mindre god på de 6 år der er gået siden.

3. sang hedder “Hatten på skrå” som Rasmus spillet som ekstranummer til Rosenholm og som der lovet rigtig godt for resten af albummet. “Hatten på skrå” er et stærkt positivt nummer der handler om “ikke at give op og sætte hatten på skrå”, dette er et af albummets stærkeste numre. Skøn melodi, stærk tekst og Rasmus synger skønt på dette nummer.

4. sang er også title nummeret og hedder “Monas butik” en rigtig glad sang som bliver bedre og bedre jo flere gange man høre den og man forstiller sig det er et nummer der vil fungere rigtig godt live. Dette nummer er klart også et af de bedste på albummet, en sang der vokser.

5. sang hedder “Et kys af gangen” og er igen et rigtig Rasmus nummer der sagtens kunne havde fungeret på et af Rasmus tidligere cder, igen er det et nummer der bliver bedre og bedre jo flere gange man høre den og man tænker tilbage på den gode lange sommer vi har haft i år og ser frem til den kommer igen og vi skal havde “Et kys af gangen”.

6. sang hedder “Alle elsker kærlighed” og er et velkendt nummer og man føler den ikke er ny, men den udkom også som single sidste år og jeg har siden hørt den rigtig mange gange, dette er min ynglings på dette album og “Alle elsker kærlighed” er et typisk Rasmus nummer og man bliver så glad af at høre den og får lyst til både at synge og danse med på dette skønne positive nummer og en ny Rasmus Nøhr klassiker er født.

7. sang hedder “Din fars gamle hus” og nu går vi for alvor ned i tempo og får en meget rørende og stærk ballade fra Rasmus, et nummer med en stærk og rørende tekst der er tilsat en super god melodi, igen er dette et af albummets stærkeste og bedste numre og man kan mærke at teksten betyder noget for Rasmus og som lytter bliver man selv meget rørt over at høre dette nummer.

8. sang hedder “Sig ja” og der får man tankerne tilbage til Rasmus allerførste album, et rigtig spillemand/akustisk guitar nummer om at skulle sige ja til sit kære når han går på knæ. Et rigtig sødt nummer med en dejlig glad melodi hvor trompeter også er en del af lydbilledet.

9. sang hedder “Julies sang” og er sprogligt et meget mærkeligt nummer der handler om jul, dette er et af de mere svage Rasmus numre der også lidt kunne minde om en af hans gamle numre “Nørrebro”.

10. sang er også det sidste nummer og hedder “Rom i skive” og igen et meget mærkeligt nummer hvor Rasmus også synger meget mærkeligt på ? nummeret er for træls og mærkeligt og man slukker desværre efter noget tid, kedelig afslutning på et ellers super godt album fra Rasmus.

4 stjerner ud af 6 🙂 Rasmus har lavet et rigtig godt og glad album, samtidlig syntes jeg godt man kan høre på albummet at det er en mere moden Rasmus vi møder og på melodi siden har han også fået mere erfaren hjælp fra navne som Tim Christensen og Jan Lysdahl. Albummet kommer desværre ikke helt i mål og de to sidste numre holder desværre ikke og virker mere som fyld og er lidt synd for sang 1-8 holder virkeligt og man kunne sagtens forestille sig disse numre live. Men dejligt er det at Rasmus for alvor er tilbage på den danske musikscene, han har været savnet. Albummet kan høres på bl.a Spotify, Soundcloud m.m og streames og downloades samt selvfølgelig købes som fysisk cd 🙂 

Det var lidt om Rasmus Nøhrs nye album 🙂 på søndag er der igen Rockshow på TV2 Charlie denne gang med Martin Brygmann og Ivan Pedersen, er et af disse navne noget for dig så kig med 20:55 på søndag og ellers læs meget mere om det her på bloggen i næste uge hvor der også venter en anmeldelse af det nye album med Isam B.

Music and love

Mikael <3

1

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blogindlæg om Rockshow d. 9/9/2018 på TV2 Charlie