Anmeldelse af Aerosmith album fra 1975: Toys in the Attic

Anmeldelse af Tom Petty and the heartbreakers album fra 1976: Tom Petty and the heartbreakers

Hej musik elskere 🙂 Ugens blogindlæg står endnu engang på et album fra min bog “1001 albums you must hear before you die” denne gang fra 1976 med bandet Tom Petty and the heartbreakers og deres debut album “Tom Petty and the heartbreakers” der bestod af forsanger og guitarist Tom Petty, guitarist Mike Campbell, keyboardspiller Benmont Tench, bassist Ron Blair og trommeslager Stan Lynch.

Sang 1 hedder “Rockin around (with you)” og er et optempo rock/country nummer, nummeret fungere og er en god starter på albummet og bandet spiller for fedt.

Sang 2 hedder “Breakdown” og er et rock nummer lidt mere nede i tempo uden at den er stille, nummeret er godt men måske lige kort nok.

Sang 3 hedder “Hometown blues” og fortsætter rockstilen blandet lidt med country og det fungere bare og man tænker lidt tilbage på 60er bandet The Byrds.

Sang 4 hedder “The wild one forever” og er et rock nummer i samme stil og lidt nede i tempo igen med en meget central guitar i centrum.

Sang 5 hedder “Anything thats rocken roll” og det er et rigtig rocken roll nummer, Tom Petty har en fed stemme og sammen med resten af bandet spiller han fedt og dette er lyden af ægte 70er rock som i den grad domineret meget i 70erne.

Sang 6 hedder “Strangered in the night” og starter med lyden af en fed el guitar og så er vi igang med endnu et rock nummer der lyder rigtig fedt og fungere. Nummeret er pt. det bedste på albummet og med sine 3:34 min et af de længste.

Sang 7 hedder “Fooled again (I dont like it)” og nu begynder keyboardet også at spille en central rolle og på dette nummer kan man høre hvordan Tom Petty har inspireret senere bands, igen synger Tom Petty rigtig fedt og guitaren sidder lige i skabet og som band fungere Tom Petty and the heartbreakers rigtig godt, Dette er pt. det bedste nummer på albummet.

Sang 8 hedder “Mystery man” og er for første gang på albummet en ballade. Nummeret er igen lidt country inspireret og Tom Petty viser igen hvilken fed sanger han var.

Sang 9 hedder “Luna” og igen er vi nede i tempo på albummets længste nummer  på 3:59 min og det er lyden af et band der bare fungere rigtig godt sammen og lyden af hvert instrument ligger man mærke til i dette nummer hvor især trommerne dominere.

Sang 10 er også den sidste og hedder “American girl” og slutter albummet af med ægte rock lyd på et optempo nummer og der hersker ingen tvivl det her er albummets bedste nummer og rocker for vildt, samt er en fed afslutning på et fedt album.

6 stjerner ud af 6 🙂 Tom Petty and the heartbeakers er klart et band og et album man skal høre hvis man ikke har haft den fornøjelse, god blanding af rock og en snert af country med en forsanger der sang helt vildt fedt. Bandet udgav deres sidste album i 2014 og gik i opløsning i 2017 da Tom Petty desværre trakisk døde af en overdosis af alkohol han blev 66 år. I kan lytte til sangen “American girl” her: https://www.youtube.com/watch?v=33mec03xeow 

Det var lidt om Tom Petty and the heartbreakers 🙂 På søndag starter der Toppen af poppen på tv2 som i vil kunne læse mere mere om på musiksiden, i næste uge vil der være Gnags uge på musiksiden da jeg skal til koncert med dem i friheden d. 30/8 🙂 spred budskabet om musiksiden og bloggen som i meget gerne må dele begge af og invitere jeres venner til at syntes godt om så vi kan få et stort fællesskab omkring musikken 🙂

Music and love

Mikael <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Aerosmith album fra 1975: Toys in the Attic