Anmeldelse af ZZ Top album fra 1973: Tres Hombres

Anmeldelse af Aerosmith album fra 1975: Toys in the Attic

Hej musik elskere 🙂 i denne uge får i endnu en anmeldelse af et album fra bogen “1001 albums you must hear before you die” denne gang er vi i 1975 og bandet Aerosmith og deres 3. album “Toys in the Attic”. Aerosmith består af frontmanden forsanger Steven Tyler, Joe Perry på guitar, Brad Whitford på guitar, Tom Hamliton på bass og Joey Kramer på trommer. De har op igennem 70erne, 80erne, 90erne og starten af 00erne lavet rigtig mange fede numre.

Sang 1 er title nummeret “Toys in the Attic”, et meget typisk Aerosmith nummer med meget rock tempo der ud af. Nummeret har ikke meget tekst i sig og består mest af rock lyd, men nummeret er ret fedt og en god starter på albummet.

Sang 2 hedder “Uncle Salty” og er lidt mere nede i tempo dog uden den er stille, den er meget blues/rock og minder lidt om noget The Rolling Stones kunne havde lavet, høre ikke til deres bedste af deres sange.

Sang 3 hedder “Adams Apple” og man husker på at der var engang hvor Steven Tyler var en fed sanger og Joe Perry viser da også sine evner som guitarist på dette nummer der er ret fedt uden at det dog på nogle måder nok går over i historien som en Aerosmith klassiker. Midt i nummeret kommer der lidt guitar duel mellem Joe og Brad Whitford og det løfter nummeret lidt.

Sang 4 er singlen “Walk this way” der blev et hit på ny i 80erne da Aerosmith lavet en ny udgave med rap gruppen Run DMC. Det er første gang jeg høre den original udgave af nummeret kun med Aerosmith men den er ligeså fed og dette er da en af de helt store klassikere for Aerosmith.

Sang 5 hedder “Big ten inch record” og er et meget mærkeligt nummer for Aerosmith og passer ikke rigtig ind i deres rock lyd, igen lyder det mest som noget The Rolling Stones kunne havde lavet.

Sang 6 hedder “Sweet Emotion” et lidt kedeligt rock nummer man ikke rigtig føler kommer rigtig igang desværre

Sang 7 hedder “No more no more” og igen bliver man mindet om hvor fed en sanger Steven Tyler engang var, sangen er meget i stil med det Aerosmith man kender og nummeret holder.

Sang 8 hedder “Round and round” og nummeret går bogstavlig talt i ring og er meget støjende.

Sang 9 er også det sidste nummer og er albummets ballade “You see me crying”, Aerosmith har dog i 80erne og 90erne lavet bedre rock ballader og dette nummer er langt fra deres standard af en rock ballade.

4 stjerner ud af 6 🙂 Man kan godt høre det er en tidlig udgave af Aerosmith og de har ikke helt fundet deres stil endnu på dette ellers udmærket album. Personligt er jeg mere til deres 80er og 90er periode og mit ynglings nummer er sangen “Jaded” fra 2001 🙂 Dette album fra 1975 bedste nummer er klart “Walk this way”  https://www.youtube.com/watch?v=4c8O2n1Gfto. Aerosmith er pt. ikke gået i opløsning men de har dog ikke udgivet noget album eller været ude og spille siden 2012, de har forsøgt i en årrække at komme igang igen men hver gang er Steven Tyler faldet tilbage til stof og alkohol misbrug, han udgav i 2016 sit debut solo album “We are all somebody from somewhere” der er lidt mere country i stilen. Joe Perry har de senere år været medlem af bandet Hollywood Vampires sammen med sanger Alice Cooper og skuespiller Johnny Deep. 

Det var lidt om Aerosmith album fra 1975 “Toys in the Attic”

Music and love

Mikael <3

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af ZZ Top album fra 1973: Tres Hombres