Anmeldelse af Anastacia Our songs

Anmeldelse af Wilco Cousin album

Hej musik elskere 🙂 I dag udkommer det udenlandske band Wilco med deres nye album “Cousin” der er deres 16. album siden debuten i 1995. Wilco slog for alvor igennem med deres 2. album “Being there” fra 1996 og albummet “Mermaid Avenue” fra 1998 som de lavet sammen med sangeren Billy Bragg, begge albums er med i bogen “1001 albums you must hear before you die” og 2 af de bedste albums fra 90erne som jeg har haft skrevet om før.

Sang 1 hedder Infinite surprise” og starter med et mystisk lidt støjende lydbillede inden at forsangeren Jeff Tweedy begynder at synge med hans fede stemme, sangen er meget 90er agtig og bygger ligeså stille op og 3 min tid inde i sangen kommer den mere op i gear og guitaren dominere meget på sangen, ikke deres bedste nummer men en fin start på albummet. 

Sang 2 hedder “Ten dead” og er en stille ballade der ikke gør videre af sig og man føler nummeret går lidt rund i ring.

Sang 3 hedder “Levee” og er nede i tempo dog med lidt rytmiske toner, omkvædet lyder som noget man har hørt før og sangen gør igen ikke videre af sig.

Sang 4 hedder “Evicted” og fortsætter det afdæmpet lydbillede og hvor Wilco før var kendt for deres country/rock lyd er det her mere lyden af rock/pop. Sangen “Evicted” kan dog noget og er anderledes bygget op og så synger Jeff super fedt.

Sang 5 hedder “Sunlight ends” og fortsætter det nede i tempo lydbillede hvor bassen dominere lydbilledet på en tung måde, Jeff synger stadig super godt og sangen har igen et twist af noget andet uden at det er verdens bedste sang.

Sang 6 hedder “A bowl and a pudding” og fortsætter det stille lydbillede, og for første gang lyder det lidt hen af vejen af det Wilco plejer at lave, igen ikke det bedste nummer men der er noget ved melodien der hænger fast i en.

Sang 7 er titel nummeret og 1. single “Cousin” og nu går vi op i tempo på en sang der dog igen ikke fanger mig som lytter.

Sang 8 hedder “Pittsburch” og er en stille guitar venlig ballade, man føler lidt at man har hørt dette før på albummet og man keder sig en del under dette nummer.

Sang 9 hedder “Soldier child” og nu går vi op i tempo på en sang der skiller sig ud på albummet og den minder mere om det de tidligere har lavet og er pt. albummets bedste nummer, en dejlig melodi og god vokal.

Sang 10 hedder “Meant to be” og er endnu en optempo sang der for alvor mere er det rocket lydbillede de blev kendt for og dette er klart albummets bedste nummer og en fed afslutning på et godt album der dog ikke er det bedste.

4 Stjerner ud af 6 🙂 Wilco har lavet bedre og deres fede country inspireret rock lyd fra 90erne er desværre væk, albummet sluttes heldigvis godt af med de 2 sidste numre der er med til at løfte albummet og Jeff synger stadig super fedt 🙂 albummet kan købes som cd, LP eller streames og downloades 

Det var lidt om Wilcos nye album 🙂

Music and love

Mikael <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Anastacia Our songs