Anmeldelse af Annelene Dunkel album

Anmeldelse af The Black Keys Delta kream album

Hej musik elskere 🙂 i denne uge får i en anmeldelse af den udenlandske rock/blues duo The Black Keys der tidligere i år udgav et nyt album “Delta Kream” med covernumre af rock/blues numre. The Black Keys startet i 2001 og jeg har lært dem at kende via deres album “Brothers” fra 2010 der var en del af bogen “1001 albums you must hear before you die”, de har tidligere selv skrevet deres sange men på deres nye album der er deres 10. i rækken er det altså covernumre de kaster sig over.

Sang 1 hedder “Crawling Kingsnake”, en sang der stammer helt tilbage fra 1920 og er blevet fortolket af mange op gennem tiden. Kender ikke nummeret men fra start af kan man høre at det er The Black Keys og det kunne ligeså godt havde været en sang de selv havde skrevet. Et fedt tilbagelænet rock/blues nummer hvor man også får tankerne hen på danske Freddy and the Phantoms som The Black Keys minder rigtig meget om på mange punkter. De to hovedpersoner i The Black Keys er sanger og guitarist Dan Auerbach og trommeslager Patrick Carney der også begge plejer at spille alle instrumenter selv men på dette album har de fået lidt mere hjælp af andre musikere.

Sang 2 hedder “Louise” der er fra 1929 og det er derfor nogle meget gamle blues numre The Black Keys har taget fat på, igen er dette et meget tilbagelænet rock/blues nummer der passer perfekt til The Black Keys vante stil og så er det fedt allerede at havde fået 2 numre der varer over 4:00 min i disse moderne radio tider. Dan viser at han både er en fed guitarist samt en fed sanger på dette igen ukendte men fede nummer for mig.

Sang 3 hedder “Poor boy a long way from home” der er fra 1957 og nu går vi lidt mere op i tempo men bliver i den rocket blues stil hvor specielt guitaren er meget i fokus på et nummer der igen minder meget om The Black Keys vante stil og igen får man tanker hen på Freddy And the Phantoms.

Sang 4 hedder “Stay all night” og er en lidt senere blues sang fra 1992. Vi er igen meget ned i tempo og i vante Rock/blues stil hvor guitaren igen er meget i fokus, et fedt nummer hvor Dan igen synger vildt fedt på og man får lidt tanker til en sanger som Kurt Cobain fra Nirvana.

Sang 5 hedder “Going down south” og er en blues sang fra 1993, en sang som Dan her synger med meget høj stemme og det lidt lyse hæse leje bliver desværre lidt for trættende at høre på i længden.

Sang 6 hedder “Coal Black Mattie” og er en optempo rock/blues sang fra 1980 som igen minder meget om noget The Black Keys selv kunne havde lavet og er et fedt nummer.

Sang 7 hedder “Do the Romp” og er fra 1992 iovrit af den samme sanger som “Stay all night” nemlig Junior Kimbrough. Sangen er en fed ned i tempo rock/blues sang der er et af albummets fedeste numre pt.  der bliver sunget og spillet som galt det livet og man føler nærmest at det er live.

Sang 8 hedder “Sad days lonely nights” og er fra 1993 og igen af Junior Kimbrough, hvor vi fortsætter det ned i tempo rock/blues stil der igen er et rigtig fedt nummer der også høre til en af de bedste på albummet og man fornemmer at sangene af Junior Kimbrough er de rigtig fede blues numre.

Sang 9 hedder “Walk with me” og er fra 1997 igen af Junior Kimbrough en sanger som de to Dan og Patrick vist har været glade for når de skulle vælge sange til albummet men er også fede sange og “Walk with me” ligger igen i den gode ende på albummet.

Sang 10 hedder “Mellow peaches” og er fra 1998 og er en tung mørk ned i tempo rock/blues sang som er mega fed og nok det nummer på albummet jeg bedst kan lide, et vaskeægte rock/blues nummer

Sang 11 er også det sidste nummer og hedder “Come on and go with me” og er fra 1997 og vi slutter med endnu et nummer af  Junior Kimbrough på albummets nok mest stille nummer hvor blues guitaren igen er helt i fokus på en fed afslutning på et fedt album.

5 stjerner ud af 6 🙂 The Black Keys er en fed duo og hvis man er til rock/blues med inspiration fra 60erne og 70erne så skal man ikke snyde sig selv for at høre dem, enten det nye album her og ellers deres album “Brothers” fra 2010 som man netop jo i følge bogen “1001 albums you must hear before you die” SKAL høre. PÅ det nye album kunne man måske godt havde tænkt sig lidt kendte blues numre også og sangene bliver meget for mig bare numre med The Black Keys fordi jeg ikke kender originalerne, men det kan jo også være både bevist og omvendt også en fordel for bandet da de ikke har nogle kendte numre de skal leve op til. Det nye album “Delta kream” kan høres på diverse streaming og købes som både cd og LP. 

Det var lidt om The Black Keys nye album 🙂 tak til alle jer der trofast følger med her på bloggen og på min musikside 🙂

Music and love

Mikael <3

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Annelene Dunkel album