anmeldelse af Koldinghus Live: Stig Rossen 30 og 40 års jubilæum + Koldinghus 750

anmeldelse af Kirsten Mørk cd: Rød mand gå

Hej musik elskere 🙂 for nogle uger siden udkom den nye cd med sangerinden Kirsten Mørk. Kirsten Mørk udgav sin Debut EP i 2015 og jeg oplevet hende live til Kløften festival i år.

Første sang er en af singlerne “Den alt for klare nat” et rigtig optempo guitar venlig nummer med en rigtig god tekst. Kirsten har helt klart sit eget tekstunivers og det er meget hverdags agtig så de fleste kan ligge genkendende til det. “Den alt for klare nat” er et rigtig pop/rock nummer der stil og tekst mæssig ligger lidt  sådan et sted mellem Michelle Birkballe og Poul Krebs.

2. sang hedder “Blå-mod-Blå” og den var også med til Kløften festival. tempoet er sat en smule ned i forhold til liveudgaven men det er stadig et rigtig godt nummer, melodien er meget domineret af trommerne der spiller sådan lidt militær agtig og så er det en god tekst.

3. sang spillet hun også til Kløften og det var en af de sange jeg for alvor bed fast i, nemlig nummeret “Byggestøv” et rigtig fedt rock nummer med rigtig meget guitar og trommer i centrum, og en tekst om når manden i forholdet ikke kan få samlet det skab 🙂 igen en rigtig hverdags tekst der er tilsat den fedeste lyd og den har klart beholdt den fede lyd den også havde live, dette er klart mit ynglings nummer på albummet.

4. sang hedder “Lille dreng” som jeg også husker fra Kløften, et stille nummer med den akustiske guitar i centrum og en rigtig god tekst. I forhold til Kirstens debut EP hvor hun lød meget som andre kunstnere så har hun virkelig fundet sin egen stil og lyd på dette album.

5. sang har også været udgivet som single, nemlig sommernummeret “Sommer ind til byen” der er et rigtig danse venlig nummer og den oser af sommer, det er et nummer man bliver glad af at høre og igen de ting Kirsten synger om kan man genkende. Lydbilledet er lidt anderledes end resten af albummet men det er klart et lyt vær.

6. sang er titelnummeret “Rød mand gå” der også var med til Kløften, igen er der skruet rigtig meget op for rock lyden og guitaren og det er klart et af albummets stærkeste numre også, og man kan som lytter ikke lade være med at sidde og rocke med og når guitarsolen kommer spiller man selv lidt med.

7. sang hedder “La vær” og er nok det mest malplaceret nummer på albummet, når nummeret starter tænker man om man er kommet til at gå over på Medina, der er nemlig på dette nummer skruet alt for meget op for den moderne pop lyd og den rammer ikke mig, og den er som sagt meget malplaceret på resten af albummet der rummer den gode pop/rock melodi med den gode tekst.

8. sang er vi dog tilbage på sporet med “Et minut stilhed” der langt fra er stille og igen er vi oppe i gear på den pop/rock lyd og en rigtig god tekst, generelt er det super gode musikere der spiller på albummet hvor specielt guitaren og trommerne giver det rigtig gode lydbillede.

9. sang hedder “Co-write” og er det eneste nummer og så det sidste nummer hun ikke spillet til Kløften. Men “Co-write”  fortsætter pop/rock lyden og med den gode tekst i centrum, og så syntes jeg at nummeret bliver bedre for hver gang man høre den.

10. sang er også det sidste nummer og hedder “Lille pige”, et rigtig smukt nummer der kun består af akustisk guitar og så Kirsten stemme, samt en rigtig god tekst. Dette nummer kunne ikke havde lavet anderledes fordi teksten er så meget i centrum og det bliver den netop forstærket af fordi der ikke er puttet andre instrumenter på eller andet lyd, en rigtig god afslutning på albummet.

5 stjerner ud af 6 🙂 Kirsten er klart et lyt værd og tror på hun nok skal blive en vi høre meget mere til. På dette album lyder hun mere som Kirsten Mørk end som andre og det klæder hende, og så er det altid en fornøjelse at høre en sangerinde der er mere rocket i sin stil, det har vi for få af efterhånden. Albummet kan både købes som fysisk cd og streames og lytte til på Spotify m.m  Billedresultat for kirsten mørk rød mand gå

Det var lidt om Kirsten Mørk 🙂 giv hende et lyt hun er klart det værd 🙂

Music and love

Mikael <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

anmeldelse af Koldinghus Live: Stig Rossen 30 og 40 års jubilæum + Koldinghus 750