anmeldelse af Lars Lilholt Band cd: Drømmefanger

Anmeldelse af Juncker cd: Globus NV

Hej musik elskere 🙂 for nogle uger siden udkom den nye cd med Juncker der er hans syvende album siden debuten i 2004, og den nye cd “Globus NV” vil jeg meget gerne skrive om her.

Første sang hedder “Alt jeg ville” og er en rigtig “Juncker” sang i hans specielle tekstunivers tilsat en fed rockmelodi, sangen kunne havde været på et hvilket som helst Juncker album. En rigtig god start på albummet.

Sang 2 hedder “Det er lige meget” der er albummets 2. single og der fortsætter vi i Junckers univers af en god sang hvor det er den gode tekst og gode melodi og uden brug af moderne tekniker som autotune, denne sang er min favorit på det nye album og den kunne også sagtens havde været på et af hans tidligere cder.

Sang 3 hedder “Donegall Road” og den “Juncker” agtige lyd fortsætter desværre ikke på dette nummer der rummer af en for moderne lyd og en lidt for ligegyldig tekst, og specielt omkvædet bliver hurtigt irriterende at høre på.

Sang 4 hedder “En af de små” og er en fin lille sang fra Juncker og igen er vi tilbage på sporet med den gode tekst, ikke albummets bedste nummer men bestemt et lyt værd. Sangen er modsat de 3 første sange mere ned i tempo og sangens styrke er klart den gode tekst.

Sang 5 hedder “Fra Brønshøj Til Paris” og starter ud med mundharpe og guitar og så kommer den gode tekst fra Juncker igen, og dette er igen en klassisk Juncker sang som sagtens kunne være på et af de andre cder, er klart et nummer der bliver bedre ved flere lytninger også og ideen at snige en mundharpe ind giver lige nummeret noget ekstra.

Sang 6 hedder “1:35” og er et instrumental nummer på 1:35 min. Et meget mærkeligt break i albummet og man kan undre sig lidt over hvorfor denne korte kedelig melodi skulle med på albummet ?.

Sang 7 hedder “Bonderøvsblod” og vi er nu tilbage i “Juncker” land og der er skruet for alvor op for guitaren og en tekst der rummer af Junckers specielle ordforåd som han er en sand mester til, og man får bare lyst til at skrue helt op for sangen og bare spille luftguitar til og skråle med, klart en af albummets bedste numre.

Sang 8 hedder “Som det er lige nu” og den fortsætter med den gode tekst og den fede melodi, der er skruet højt op for den meget rock/pop lyd hvor guitaren og trommerne dominere, igen et nummer der bliver bedre jo flere gange man høre den.

Sang 9 hedder “Sidste nat på fabrikken” der var albummets første single som udkom sidste år da Juncker var på en lille tour rundt til arbejdspladser og “hjemme” koncerter, Nummeret har jeg været vild med siden første gang jeg hørte den og det er også et nummer der vokser for hver gang og udover den gode tekst og melodi så er Juncker i den grad også en rigtig god sanger.

Sang 10 hedder “Service” (“på højt plan”) og vi går nu ned i tempo igen og Juncker gør igen brug af sin specielle måde at bruge ord på, i en sang hvor han beskriver det at udvise service i dagligdagen og at rydde op efter sig selv, og som han synger “Det er service på ualmindeligt højt plan”.

Sang 11 er også sidste nummer og hedder “Lidt af en ørn” og den spillet han netop også til de såkaldte “Hjemme” koncerter sidste år, det er et rigtig godt nummer igen med en genial tekst fra Junckers hånd og det er en rigtig god afslutning på et af Junckers bedste cder de senere år.

4 stjerner ud af 6 🙂 Juncker debuteret i 2004 og har siden holdt fast i sin stil og det gør han fortsat på dette album der høre til en af hans bedre albums de senere år, Juncker kan man som regel regne med og det kan man også på hans nyeste cd her “Globus NV”. Albummet kan købes som cd eller streames og bl.a høres på Spotify. Billedresultat for juncker globus nv

Det var lidt om Junckers nye album 🙂 og så har en anden dansk gruppe der startet i 2002 og er lidt samme stil som Juncker med den gode tekst og melodi netop udgivet en ny længe ventet single, nemlig den danske gruppe Ørenlyd med sanger og sangskriver Stefan Brask i forgrund der har udgivet deres nye single “Blodet ruller” sangen kan lyttes til på spotify og kan varmt anbefales hvis man er til god dansksproget musik hvor det er teksten og den gode melodi det handler om.

Music and love

Mikael <3

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

anmeldelse af Lars Lilholt Band cd: Drømmefanger