Anmeldelse af Søren Okholm kirkekoncert i Auning kirke

Anmeldelse af Mathilde Falch cd: Som børn på ny

Hej musik elskere 🙂 jeg har fået den nye cd med Mathilde Falch, hun er som navnet hentyder til datter til sanger og sangskriver Michael Falch. Hendes nye album er hendes 4. album siden hun udgav sit første i 2012.

Første sang hedder “Tusindvis” og er en meget Mathilde agtig sang med en eftertænksom god tekst og lidt mørk melankolsk rock lyd, man kan høre med det samme at det er hende og den ligger lidt stilen for resten af albummet.

Sang 2 hedder “Tiden” og fortsætter med den gode tekst i centrum som Mathilde har været god til siden hun startede, “Tiden” er dog ikke en af hendes bedste numre men omvendt får hun også lidt skabt et anderledes nummer med to slags melodier der starter mørk og melankolsk og slutter med et anderledes mere frit og levende lydbillede med blæsere i centrum og et hurtigere tempo, et godt nummer hvor det dog er teksten igen der gør at den holder.

Sang 3 er titelnummeret “Som børn på ny” og er ægte Mathilde lyd og tekst, og dette nummer kunne ligeså godt havde været på et hvilket som helst andet Mathilde album, en sang der også bliver bedre og bedre for hver gang man høre den.

Sang 4 hedder “Alle veje” igen et godt nummer med et meget afdæmpet lydbillede og en god tekst, og med Mathildes indlevelse i sangen gør at man mærker stemningen i sangen.

sang 5 hedder “Lad det boble” og er et optempo kærligheds rock nummer til manden i Mathildes liv, en rigtig kærlighedssang som også har Mathildes tekstunivers og lyd med sig.

Sang 6 hedder “Hjertes pris” og er min favorit på albummet, en smuk tekst om kærlighed og at leve livet fuldt ud og ikke tænke over at livet er kort, for vi har masser af tid hvis vi bare tager os den tid vi skal bruge. Ægte Mathilde tekst og lyd og igen kunne den havde været på et hvilket som helst album med hende, teksten og lyden på dette nummer er Mathilde når hun er bedst.

Sang 7 hedder “Alene” og er et mørkt nummer om at være alene og havde de tanker der nu kan fylde i sit hoved nogle gange, ikke et favorit nummer men Mathildes indlevelse specielt til sidst løfter dog nummeret og man mærker smerten.

Sang 8 hedder “Lykken vender nu” og er et optempo nummer, som jeg dog desværre ikke er så begejstret for. Jeg syntes nummeret er meget ens formet i tekst og musik og til sidst opgiver man nummeret der ender med at køre i ring og larme lidt for meget.

Sang 9 hedder “Vent lidt endnu” og varer 38 sek. en god og eftertænksom tekst man godt kunne havde ønsket var lidt længere dog, men den giver så en god afslutning og start til det sidste nummer

For sang 10 er det sidste nummer og hedder “Må hun gemme sig” og her er det især musikken der er det gode ved nummeret der varer 5:51 og ikke har meget tekst i sig, men nummeret rummer af noget mystik og melodien er dejlig afslappende og på en gang meget Mathildes stil og på den anden side et nyt lydbillede igen med blæsere, teksten er “Må hun gemme sig i dine arme i nat” og de sidste linjer slutter med positiv og lyse toner med ordene “Tror du at vi kan finde vej det håber jeg, jeg tror at alting ender godt hvis vi bare lever længe nok”.

5  stjerner ud af 6 🙂 Mathilde har siden hun lavet sin første cd i 2012 stået meget fast på hvem hun er som musiker og hun har hele vejen igennem haft den holding at hun ikke skulle komme frem bare fordi hun er datter af en kendt musiker, hun har gået sine egne veje og har sin helt egen stil også på det nye album “Som børn på ny” hvor man også kan høre hun har udviklet sig og er kommet langt siden debuten. “Som børn på ny” er et afslappende og eftertænksom album med dybe tekster og lidt mørke, der dog også rummer at selvom vi kan havde perioder i vores liv hvor vi ikke har det godt, så er livet stadig livet og det er vigtig at havde håbet om at alting bliver godt igen. mf1

Det var lidt om Mathildes nye album 🙂 og som lovet får i, i morgen et blogindlæg om fredagens fest i Randers på Turbinen til Hit med 80erne 🙂 så “stay in” i morgen på bloggen i løbet af dagen 🙂

music and love

Mikael <3

1

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Søren Okholm kirkekoncert i Auning kirke