Blogindlæg om Rockshow på tv2 Charlie d. 2/9/2017

Blogindlæg om Toppen af poppen: Michael Falchs dag

Hej musik elskere 🙂 endnu engang tilbage for at skrive om Toppen af poppen fra Michael Falchs dag der blev vist d. 2/9/2017.

Michael Falchs musik er i den grad noget der har fyldt meget i min cd samling og mit liv og stadig gør det, han er den kunstner i årets toppen af poppen jeg kender mest til og har lyttet mest til og derfor var jeg spændt på hvad de andre havde valgt af sange fra hans store bagkatalog.

Caroline Henderson startede ud med at synge sangen “Nær” som er fra Michaels album “Sommeren kom ny tilbage” fra 2013. Nær er en af mine ynglings sange med den gode Falch, en sang han skrev efter et skænderi med sin kæreste og som handler om det at blive nær med hinanden igen. Caroline viste igen hvor stor og en dygtig sangerinde hun er, Michaels version er meget en storladne klaver ballade og i Carolines version blev det mere en salme. Rigtig smukt udført og sangen er stadig ligeså fantastisk som jeg hørte den første gang.

Aura fortsatte hermed og hun havde valgt en sang af ældre dato den evige aktuelle sang om det dobbelte Danmark nemlig “I et land uden høje bjerge” igen en af mine topfavoritter med den gode Falch. Aura havde valgt en meget akustisk udgave af nummeret og meget afdæmpet, og selvom lydbilledet fungeret og ideen med at slutte af a cappella var en god ide så ramte hun mig desværre ikke Aura, Der er noget ved hendes stemme jeg ikke er så vild med.

Dorthe Gerlach fortsætter hen under aften og havde valgt nok en af Michaels største og mest brugte sange “Mød mig i mørket” fra 1982. Michael har siden 1982  spillede “Mød mig i mørket”til hver eneste koncert så det er et nummer jeg har hørt rigtig mange gange. Dorthe havde valgt at sætte den lidt ned i tempo og så bygge den op undervejs, og selvom man til tider savnet Michaels glade rock version så lød det super godt med Dorthe og igen må jeg fremhæve bandet i bagrunden med Claes Antonson som trommeslager og kapelmester som bare spillede der ud af og i den grad var med til at gøre nummeret helt specielt.

Derefter fortsatte Karl William og han havde valgt “Ud af mørket” fra 1986. Karl havde overraskende valgt at læne sig musikalsk meget op af originalen hvilket jeg blev meget positiv over, og så overrasket han ved at vise nye sider af sin stemme og til tider lød han lidt hen af CV Jørgensen. Fed oplevelse at opleve og blev meget positiv overrasket over Karl William.

Søren Huss fortsatte og havde valgt “Vogt dig” fra 2016. Et plus at Søren havde valgt at tag et nummer fra det nyeste album fra Michael Falch “Pludselig alting samtidig”, dog har “Vogt dig” aldrig været et nummer jeg kunne lide med Michael og den bliv desværre ikke bedre med Søren Huss. Han har en for dyster stemme til mig og jeg ville hellere ha hørt et af de andre numre fra “Pludselig alting samtidig”

Sidste der skulle synge var Burhan g der havde valgt en af mine ynglings kærligheds sange nemlig “Den eneste i verden” fra 1992. Den sang har betydet mega meget for mig i mange år både med Falch, med Falch og Krebs, og såvel også i en version kun med Poul Krebs. Det er den sang mig og min kæreste er enige om er vores sang, også da vi begge er store Michael Falch fans. Burhan g version gjorde dog desværre intet godt for mig, jeg syntes ikke han har nogen stor stemme og selvom Burhan og Karl til tider kan minde om hinanden med deres sang stemmer, så syntes jeg alligevel at Karl William har lidt mere at byde på og kan mere med sin stemme end Burhan. Det der før var en storladne smuk kærligheds rock ballade blev desværre til en ligegyldig pop ballade i Burhans version.

Jeg syntes alt i alt at de andre kunstnere havde valgt nogle af de bedste sange med Falch og igen var der nogle der overrasket, det der er med Michael Falch er at han har så mange fantastiske sange at vælge imellem, så man kunne havde taget hvad som helst. Det her var en lille del af alt det musik han har lavet igennem tiden. Min ynglings i programmet var helt klart igen Caroline Henderson som jeg ikke kan lade være med at blive rørt og blæst om kuld over hver gang hun synger.

Så du Toppen af Poppen ? og er du enig med mig ? smid en kommentar her eller på facebook hvad du syntes, eller lad være og så hold øje med bloggen i stedet, for både i morgen og torsdag er der meget mere blog om musik fra Rockshow til Toppen af Poppen fra Auras dag.

Håber i læser med 🙂

music and love

Mikael <3

 

1

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blogindlæg om Rockshow på tv2 Charlie d. 2/9/2017