Anmeldelse af Jacob Dinesen fed fredag koncert 2019

Anmeldelse af ZZ Top album fra 1973: Tres Hombres

Hej musik elskere 🙂 Denne uges blogindlæg handler igen om et album fra min bog “1001 albums you must hear before you die”, denne gang er det et album fra 1973 med bandet ZZ Top der består af forsanger og guitarist Billy Gibbons, bassist Dusty Hill og trommeslager Frank Beard som stadig spiller sammen og de har netop i år udgivet et opsamlings album i anledning af 50 års jubilæum “Goin 50” og et studie album i 2012. Et af de numre jeg bedst kender med dem er “Rough Boy” fra 1985 og de er også kendt for sangen “Legs” fra 1984. De udgav deres debut album i 1971 og det er deres 3. album her “Tres Hombres” fra 1973 der blev deres store gennembruds album.

Sang 1 hedder “Waitin for the bus” og er en rigtig 70er rock/blues sang med god lyd fra guitar, bas og trommer og tilsat en mundharpe. Der er god lyd i nummeret og Billy har en fed stemme og et fedt guitarspil.

Sang 2 hedder “Jesus just left Chicago” og går lidt ned i tempo men fortsætter den rocket blues stil og man kan høre hvordan senere bands har haft ZZ Top som inspiration, igen viser Billy at han er i stand til både at synge og spille guitar og det lyder rigtig godt.

Sang 3 hedder “Beer drinkers and Hell Raisers” og vi går op i tempo igen og så deler Billy vokalen med bassist Dusty der viser han også er en rigtig fed sanger. Lyden fungere og ZZ Top ved hvordan de skal lyde og det er fedt at opleve.

Sang 4 hedder “Master of sparks” og fortsætter den velkendte Rock/blues stil og man er ikke i tvivl om at det er 3 musikere der kan spille og synge og skrive deres egne sange.

Sang 5 hedder “Hot blues and Righteous” og er albummets første ballade, et super godt nummer hvor Billy igen viser sit sang talent og sin specielle stemme, man kan høre det er ZZ Top der spiller og synger. Det hele sluttes smukt af med en guitarsolo fra Billy.

Sang 6 hedder “Move me on down the line” og nu er vi oppe i tempo igen i et nummer hvor der udover der bliver spillet rock og blues også bliver sunget om det, og igen sidder guitaren lige i øjet på dette fede nummer og lidt tekst bider fra “Proud Mary” kommer der også.

Sang 7 hedder “Precious and grace” og er nede i tempo dog med noget tempo over sig hvor specielt guitaren og trommerne dominere lydbilledet, hen mod slutningen kommer nummeret mere op i gear og det høre til et af albummets bedste numre pt.

Sang 8 hedder “La Grange” og blev i sin tid udgivet som single og nu sniger der sig lidt country ind i rocken, men nummeret fungere stadig og ZZ Top lyder stadig som de skal og til sidst får guitaren da også ekstra magt.

Sang 9 hedder “Sheik” og vi går igen ned i tempo og den mere rocket/blues stil og endnu engang må man overgive sig til ZZ Top for hvor er de bare fede. Igen er det guitaren der dominere og Billy viser igen sine evner som blues/rock guitarist.

Sang 10 er også det sidste og hedder “Have you heard” og er igen endnu et fedt rock/blues nummer der slutter dette fede 70er album super fedt af.

6 stjerner ud af 6 🙂 ZZ Top album “Tres Hombres” er klart et album man skal høre hvis man ikke har hørt den, specielt hvis man er til rock/blues musik hvor det måske mere er musikken der er i fokus end teksterne men hvor det også bare lyder mega fedt. hvis der er et nummer man skal høre herfra er det “Precious and grace” https://www.youtube.com/watch?v=yj0Uc_F6APk vil man høre nogle af deres andre klassikere så skal man ikke snydes for deres fedeste nummer “Rough boy” fra 1985 https://www.youtube.com/watch?v=Z_4ULKpkLNc 🙂

Det var lidt om ZZ Top album fra 1973 🙂 De er alle 3 blevet 70 i år og spiller fortsat sammen, Billys stemme er ikke ligeså god som den har været men de spiller stadig mega fedt og Billys guitar evner har han stadig og de har beholdt deres 70er rock/blues lyd.

Music and love

Mikael <3

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Jacob Dinesen fed fredag koncert 2019