Blogindlæg om Morten Hemmingsen

Anmeldelse af Freddy and the phantoms Heathen Gospels album

Hej musik elskere 🙂 I denne uges blogindlæg får i en anmeldelse af et album der endelig udkom December 2023 men som jeg syntes fortjener noget opmærksomhed, der er tale om det danske rock/blues band Freddy and the Phantoms nyeste album “Heathen Gospels” der er deres 7. udgivelse og det første nye musik i 2 år, bandet har siden sidst fået en enkel udskiftning men består stadig af forsangeren Frederik “Freddy” Schnoor der også spiller guitar og skriver sangene, Rune Rene Hansen på trommer, Anders Haahr på keyboard og orgel samt det nye medlem på bas Søren Nielsen.

Sang 1 er også deres 1. single fra albummet “Heart is a highway” der er et rigtig rock/country nummer der i virkeligheden er lidt tilbage til hvor de startet, man kan høre med det samme det er dem med Frederiks velkendte fede stemme og måden de spiller på lyder bare mega godt, en fed album åbner der bliver bedre jo flere gange man høre den.

Sang 2 hedder “Skeleton man” der er lidt mere nede i tempo og starter med mundharpe og fortsætter den mere country venlige lyd og i forhold til deres sidste album fra 2020 der var fyldt med hurtige guitariff er det nu erstattet af et mere rock/country lydbillede igen lidt inspireret fra den lyd de startet med på deres debut album i 2010. “Skeleton man” er en super fed sang hvor Frederik endnu engang viser hvor fed en sanger han er og han viser ligesom for 2 år siden en mere følsom side i sin stemme hvilket klæder ham.

Sang 3 hedder “Blues Trap” og nu går vi mere i et typisk Freddy and the phantoms lydbillede med et fedt rock/blues nummer som er rigtig fed og er lyden af hvordan Freddy and the Phantoms har lydt siden starten, Frederik viser igen at han udover at være en fed sanger også er en dygtig guitarist og han får fed opbakning fra resten af bandet hvor Anders da også giver en af sine magiske soloer, klart et af albummets bedste numre.

Sang 4 hedder “Blood” og vi går nu igen endnu mere ned i tempo på en igen country inspireret sang hvor den akustiske guitar og orgel dominere lydbilledet, i omkvædet kommer trommerne med ombord og nummeret bliver løftet til en fed rock/country sang der også kun bliver bedre jo flere gange man høre den og Frederik synger af sine lungers fulde kræft mens ham og bandet spiller derud af som galt det livet og det lyder bare fedt.

Sang 5 hedder “The road goes on forever” og fortsætter det stilfærdige country venlige lydbillede og Frederiks fede stemme, rocken er skruet lidt ned og country balladen er skruet op og det er endnu et godt og velspillet og velsunget nummer.

Sang 6 hedder “Get high” og nu skruer vi for alvor op for rocken på et rigtig Freddy and the phantoms nummer der sagtens kunne havde været på et af deres andre albums, der bliver spillet lækker rocken roll derudaf og dette er et af de fedeste numre på albummet.

Sang 7 hedder “Tuesdays gone” og starter med fløjten og akustisk guitar og vi er nu igen tilbage i det mere country venlige lydbillede og Frederik viser at han både kan synge fede rock/blues numre og mere country venlige numre og igen rammer de et ret fedt country nummer som er godt at lytte til.

Sang 8 hedder “Times files by” og nu er vi tilbage i den mere rock/blues afdeling på endnu et typisk Freddy and the phantoms nummer der igen er et af albummets bedste, der bliver sunget og spillet igennem og dette nummer kunne sagtens havde været på et hvilket som helst af deres udgivelser.

Sang 9 hedder “Morning mist” og nu sker der noget igen, vi høre nu et mere rock/pop nummer som vi aldrig har hørt det før fra Freddy and the phantoms, der er masser af guitar men omkvædet og Frederiks høje tone leje har nogle pop elementer, et godt nummer der også bliver bedre men dog er dette albummets mindst gode nummer.

Sang 10 er også det sidste på albummet og hedder “I been waiting so long” hvor vi slutter af med en fed omgang rock/blues på albummets fedeste nummer, et ægte Freddy and the phantoms nummer der slutter albummet mega fedt af.

6 Stjerner ud af 6 🙂 Freddy and the Phantoms er fede 🙂 De har på trods af deres efterhånden lange karriere aldrig rigtig slået helt igennem desværre de er nogle mega dygtige musikere og har en fed lyd og en dygtig frontmand i Frederik som sanger, sangskriver og guitarist 🙂 Deres nye album er deres mest flagrende album hvor de tidligere har været meget målrettet og lavet en rock/blues/country ep, et rock/blues/country album, 2 rock/blues album, et hurtig guitar rock album og senest et par bløde rock/country ballader er de på deres nye album mere flagrende og har sange der ligger sig i forskellige musikalske retninger fra deres country rødder til deres velkendte rock/blues samt en lille snert af noget pop 🙂 fælles for deres andre albums er at de samlet set har og altid har haft en kærlighed til lyden af 70erne og det gør sig også gældende på deres nye album som også bare bliver bedre jo flere gange man høre den 🙂 Pt. er albummet kun udgivet på denne side: Heathen Gospels | Freddy And The Phantoms | Target Group (bandcamp.com) hvor i kan høre albummet fra start til slut og så til marts udkommer albummet som vinyl, på cd og streaming 🙂 

Det var lidt om Freddy and the Phantoms nye album “Heathen gospels” 🙂

Music and love

Mikael <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blogindlæg om Morten Hemmingsen