Toppen af poppen 10 års jubilæum program 5

blogindlæg om Toppen af poppen 10 års jubilæum program 6

Hej musik elskere 🙂 endnu et blogindlæg om gårdagens udgave af “Toppen af poppen” program 6 hvor Kwamie liv, Dorthe Gerlach og Rasmus Walther tog imod Lars Lilholt der var med i 2015, Claus Hempler der var med i 2018, Søren Huus der var med i 2017 og Lars H.U.G der var med i den første sæson i 2011.

Rasmus Walther lagde ud med at synge Søren Huus sang “Et hav af udstrakte hænder” fra 2010 som Dorthe Gerlach også fortolket i 2017. Rasmus havde lavet en mere rocket udgave af nummeret der blev taget til nye højder og som jeg for første gang fik øjnene op for, og Rasmus havde lavet en rigtig fed fortolkning af nummeret der var langt fra både Sørens udgave og Dorthes udgave. Igen må jeg også fremhæve det super fede band og husorkester The Antonelli orchestra der bare spillet musikken top professionelt og det lød super fedt. I kan høre Rasmus Walthers fortolkning her: https://tv.tv2.dk/video/N1haVnBWdkxFYU1qVkgzdFFodllqcERwcnJDYU5lZFY.

Næste til at fortolke var Kwamie der havde valgt Claus Hempler nummeret “Jeg drømmer om en sang” fra 2019. Kwamie havde denne gang gjort brug af bandet og udvidet med strygere fra bl.a norske live johansson. Kwamie leveret igen en levende, unik, magisk, smuk og intens fortolkning hvor hun blæste en omkuld igen med sin specielle unikke fede stemme som er helt sin egen og ikke lyder som andre i Danmark, fantastisk fortolkning hvor gåsehuden igen bredte sig og man tog sig selv i at lukke øjnene og læne sig tilbage og nyde den unikke stemme og den storladen og flyvende musik. I kan høre Kwamies fortolkning her: https://tv.tv2.dk/video/QTNNbzdCQ29hUHlTUEo4U2pDMHVYZjFWSFEwY1piUk0.

Næste i rækken var netop Claus Hempler der havde valgt Lars H.U.G nummeret “Levende” fra 1983. Claus havde valgt at lave en mere rocket Leonard Cohn agtig udgave på dansk af nummeret og Claus udgave var meget langt fra den mærkelige original udgave, og igen spillet bandet bare igennem og var i den grad med til at løfte lyd billedet og nummeret blev trukket mere og mere ud for til sidst at slutte bredt og tilbage var en fed oplevelse fra Claus Hempler. I kan høre Claus fortolkning her: https://tv.tv2.dk/video/YjhqZkhDc0dfRVZyZTZYT0dWY18zTmtmYzFwaUdIVmU.

Og så kom han kongen af cool, kejseren af Jylland nemlig Lars Lilholt fra Lars Lilholt band, Lars havde valgt at kaste sig over Kwamie livs sang “New boo” fra 2018. Lars lavet inden sin fortolkning en rigtig god tale til Kwamie som jeg også syntes bør nævnes da han var meget nærværende over for hende og blev nærmest sådan lidt far/datter agtigt. Derudover havde Lars så valgt at lave en dansk tekst til sangen der var blevet til “gik i byen med det grimme hold” der var en typisk Lilholt tekst og så valgte han at kaste alle bagover ved at havde lavet en total folkelig Lilholt sang hvor Lars havde taget violinen med og også havde inviteret Lilholt band medlemmet Mads Kjøller Hemmingsen på drejelir. Dette var en super fed, cool og fantastisk fortolkning der kun kan gå hen og blive en ny Lilholt klassiker for Lars og dette var min favorit fortolkning i aftens program og en af mine ynglings fortolkninger med Lilholt generelt og jeg havde meget svært ved at sidde stille i sofaen imens. I kan høre Lilholt folde sig ud i hans fortolkning her: https://tv.tv2.dk/video/SDk0ekxOaFBUUkFYc2pnODYxOTc4QUJ0NFZUS3o4SlY.

Næste til at fortolke var Dorthe der havde valgt Lars H.U.G hit “Lille Natsværmer fra 1992 som Anna david også fortolket i 2011. Jeg må indrømme det ikke er et nummer jeg nogensinde har kunne lide men med Dorthes fortolkning blev det lige pludselig til et ret fedt nummer som Dorthe leveret bedre end originalen og igen igen må jeg nævne bandet der igen bare leveret et super fedt lydbillede og Dorthe synger jo super godt selvom jeg stadig fortrækker hende på engelsk og mere i country stilen hvilket jeg har savnet i denne omgang med hende, men fed fortolkning. I kan høre Dorthes fortolkning her: https://tv.tv2.dk/video/V2RqaXBfM3owWWFlVDBkX2NsTmg2bHo0Ukl1eEtkVWE.

Og så troet man at det var næstsidste fortolkning men det viste sig at det var den sidste og dermed skulle mærkeligt nok Lars H.U.G slet ikke fortolke nogen ?. Søren Huus var derfor den sidste og han havde valgt et lidt modigt valg nemlig at kaste sig over Lars Lilholts kæmpe hit “Kald det kærlighed” fra 1985. Søren havde valgt at lave en total mørk Søren Huus udgave som var langt fra det kæmpe hit som mange kender og elsker, jeg brød mig ikke om Sørens udgave den sang betyder mega meget for mig og syntes det er Danmarks bedste kærlighedssang og det syntes jeg Søren Huus fik ødelagt med sin alt for mørke udgave, og så havde han valgt at droppe ordene “åh uh åh” som Lars før har nævnt er de vigtigste ord, samtidig er denne sang blevet fortolket før nemlig af Mathias Kolstrup i 2015. Men hvad Mathias lavet som en respekteret fortolkning som var meget rørende var helt væk i Sørens alt for mørke og skumle og døde udgave. I kan høre Sørens fortolkning her: https://tv.tv2.dk/video/SHdBWVN1TkE4MTdmVXB0Y1JhREdQM3NBOEg0Y3ZxT0w.

Det var lidt fra gårdagens udgave af “Toppen af poppen” som jeg personligt syntes var det bedste program pt. på nær Sørens sløje afslutning og så det faktum at Lars H.U.G slet ikke fortolket og hvad det lyder til slet ikke kommer til det på trods af at han er med på søndag igen i det sidste afsnit sammen med Kwamie og Søren hvor de tager imod Ida Corr der var med i 2016, Stine Bramsen der var med i 2015 og Jokeren der var med i første sæson i 2011.

music and love

Mikael <3

      

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Toppen af poppen 10 års jubilæum program 5