Blogindlæg om Toppen af poppen 10 års jubilæum program 2

blogindlæg om Toppen af poppen 10 års jubilæum program 3

Hej musik elskere 🙂 det er mandag og i går var der 3. afsnit af “Toppen af poppen” hvor Burhan G. og Annika Aakjær tog imod Anders Blichfeldt der var med i 2019, Lau Højen fra Carpark north der var med i 2016, Anne Dorthe Michelesen der var med i 2014 og Medina der var med i 2019.

Første til at fortolke var Annika der havde valgt Carpark north nummeret med Lau “Copenhagen” fra 2014 som jeg ikke kendte i forvejen. Annika havde valgt at lave en dansk tekst om København og det startet faktisk stille og roligt ud og lød meget godt men efter noget tid kom der for meget Annika lyd ind over til mig og syntes ikke at nummeret var til at holde ud i længden. Nu har jeg så hørt udgaven med Carpak north også som i modsætning til Annikas er meget nede i tempo og bare kedelig pop/rock men vil da fortrække deres version hvis jeg skal vælge, men igen det positive man kan sige om Annikas version er at den da lød som hende. I kan høre Annikas danske version her: https://tv.tv2.dk/video/aTFSblVBVjhxdGlETHA2aTlHZURhbTY4aF9oOXBGeDM.

Næste var Burhan G. der havde valgt som han selv sagde at sende noget kærlighed tilbage til Medina ved at fortolke hendes “for altid” fra 2011 som Teitur også fortolket sidste år. Burhan havde valgt at skrue helt op for pop ballade Burhan lyden og for mig blev det simpelthen for kvalmende at lytte på, igen Burhan lyder som Burhan men hans stil er bare ikke noget jeg er ret glad for på nær 3 af hans egne sange som jeg syntes er super gode. I kan høre Burhans version af “For altid” her: https://tv.tv2.dk/video/eWpCdXNUcTc3Z3RnNHBudU9hOHJ2eEFlZXU2Ym9ISlg.

Næste til at fortolke var så Medina der havde valgt Tøsedrengenes hit “Ud under åben himmel” fra 1980 som Anne Dorthe jo rigtig sang på og som Poul Krebs fortolket i 2014. Medina havde sat den meget ned i tempo og vil sige at det er en svær en at komme efter da originalen med Tøsedrengene jo er super god, Danser med Drenge har lavet en rigtig fed live udgave af den som de har med fast på deres sætliste og Poul Krebs lavet en fantastisk iovrit også mere stille udgave i 2014, og jeg må sige at jeg syntes Medinas udgave var tam og hendes stemme kunne ikke rigtig bære den sang og jeg blev for første gang ikke ramt af den sang som jeg ellers plejer at gøre på den ene eller anden måde. I kan høre Medinas fortolkning her: https://tv.tv2.dk/video/Slp5dElmMWN6cXVFX05sc3lhX052QnFpem5GMEtOU0k.

Efter disse 3 første optrædener må jeg sige at jeg trængte til noget musikalsk opløftning og det fik jeg til næste fortolkning nemlig Lau Højen der havde valgt Big fat snake hittet med Anders Blichfeldt i forgrunden “bonsoir madame” fra 1997. Lau havde valgt at gøre sangen meget personlig og havde lavet en dansk tekst til og en meget stille melodi til, en tekst om at være tæt på at miste sin elskede og ikke være klar til at sige farvel, Lau leveret en stærk og rørende fortolkning og det blev en helt ny sang og for mit vedkommende sad jeg ikke og tænkte ej hvad er det han laver med det store synge med hit som Big fat snake udgave jo er og som jeg elsker, men jeg blev ramt og syntes Laus fortolkning var utrolig smuk og jeg måtte lukke øjnene og bare læne mig tilbage og lytte til de meget rammende ord han sang på dansk, meget smuk fortolkning som i kan høre lige her: https://tv.tv2.dk/video/WFQ0ZU42TEdfWVVqNkxSNHk4Z2k3X1RvNF8wTm1fWkc.

Næste til at fortolke var Anne Dorthe der havde valgt Annika Aakjærs fantastiske sang “Skulder ved skulder” som er den eneste sang jeg kan lide med Annika. Anne Dorthe havde valgt at lave den meget Anne Dorthe agtig og med en mere glad tone, Annes vokal fremstod dog endnu engang svag og hendes stemme er langt fra hvad den var engang og jeg vil til hver en tid fortrække Annikas version hvor jeg syntes melodi og tekst passer bedre sammen. I kan høre Anne Dorthes fortolkning her: https://tv.tv2.dk/video/dFVZSHFmdTVBN19lS3ozWEpoZ2pveHZOWEh3M202TWU.

Og så kunne man fristes til at sige det bedste til sidst og i dette afsnit var det for mig tilfældet da Anders Blichfeldt var sidste til at fortolke og han havde valgt ikke en Burhan G. men derimod Tøsedrengenes hit “Sig du kan lide mig” fra 1980 som Anne Dorthe var den ene vokal på i sin tid. Anders havde valgt at invitere hans talentfulde datter Alma med på scenen for at synge sangen som de havde valgt at lave til en smuk smuk ballade hvor Anders endnu engang viste at han er en af Danmarks bedste sangere og en fantastisk fortolker og så har han arvetageren Alma parat der trods hendes unge alder allerede synger helt vildt godt, man hørte teksten på en helt ny måde og personligt syntes jeg faktisk med alt respekt for originalen at Anders og Almas version var meget bedre og dette var min ynglings fortolkning i dette program, jeg ville dog gerne havde hørt et solo vers fra Alma der hele sangen igennem kun sang sammen med Anders på omkvædet men meget smuk fortolkning. I kan høre Anders og Almas fortolkning her: https://tv.tv2.dk/video/eUlmakxkTmM4cDkzUGl5OFVwNG8yU3U1T3o5V1pkZV8.

Det var lidt om program 3 af “Toppen af poppen” hvor Annika Aakjær, Anders Blichfeldt, Lau og Medina blev og er med på søndag igen hvor de tager imod Poul Krebs der var med i 2014 og Caroline Henderson der var med i 2017.

Music and love

Mikael

     

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blogindlæg om Toppen af poppen 10 års jubilæum program 2