blogindlæg om Toppen af poppen 10 års jubilæum program 3

blogindlæg om Toppen af poppen 10 års jubilæum program 4

Hej musik elskere 🙂 så nået vi til 4. program i årets “toppen af poppen” hvor Anders Blichfeldt, Lau Højen, Annika Aakjær og Medina i går tog imod Poul Krebs der var med i 2014 og Caroline Henderson der var med i 2017.

Annika lagde ud med at fortolke Big fat snake sangen “A little less loneliness” med Anders Blichfeldt i front fra 2006, et spændene valg da det er et af mine egen favorit numre med Big fat snake men jo ikke er et af de store hits. Annika havde valgt at lave en dansk version med titlen “lidt mindre ensom nu” og gjort mere pop keyboard venlig, ikke en version jeg var ret glad for i forhold til originalen men igen må man jo sige at Annika tog igen sangen til sig og vil så også sige at jeg syntes det var hendes bedste fortolkning af de 3 hun nu har leveret i årets “toppen af poppen” da det var denne der klart var mindst Annika sound over. I kan høre Annikas fortolkning her: https://tv.tv2.dk/video/ZkQ0M0NBb1BscEh3Vlh6XzR0UjJOMV9RWWFUdU5RN2c.

Og Anders Blichfeldt tog herefter over og han havde valgt at fortolke Caroline Hendersons hit “Made in Europe” fra 1995 som Karl William også fortolket i 2017, og som Anders selv sagde havde han valgt at give den en over nakken, og det skal jeg da lige love for fordi Anders havde valgt at skrue op for tempoet og for rocken og han leveret en super fed Anders Blichfeldt rock version af “Made in Europe” der havde lidt slut 70er/80er sound over sig og nogle steder lidt senere Depeche Mode lyd og så fik han for alvor brugt sin stemme i dette nummer og det lød bare for vildt og han synger bare fantastisk og er en super dygtig sanger og fortolker og tager alt over på hans banehalvdel så det lyder som Anders Blichfeldt. I kan høre Anders super fede fortolkning af Carolines i forvejen fede James Bond agtige nummer lige her: https://tv.tv2.dk/video/bzRxdGZTWGsyN19hcG1hekFlYjBGR2dGY0d5WkN1WnQ.

Næste til at fortolke var så Caroline Henderson der havde valgt at fortolke Carpark North med Lau i forgrundens sang “Hope” fra 2017 som Lau havde skrevet til sin afdøde mor og Caroline havde selv for nylig mistet sin mor så der var dømt en følelsesladet oplevelse og Caroline havde så valgt at lave en dansk udgave med titlen “Håb” og ligesom man blev blæst om kuld da Caroline var med i “Toppen af poppen” i 2017 måtte man også overgive sig nu da hun bare er så dygtig og har en for vild stemme, en stor sangerinde vi har i Danmark og hendes smukke fortolkning her ramte plet. I kan høre Carolines fortolkning her: https://tv.tv2.dk/video/NWx3bzVPX3IxTmFvd3lLMGtzYjlfV1ZXa2Q0UEs2MEg.

Lau fortsatte herefter og han havde valgt Medinas gennembruds hit fra 2009 “Kun for mig” som Kwamie Liv også fortolket i 2019, men i modsætning til Kwamie der til denne sang holdte sig meget til Medinas pop version så havde Lau valgt at skrue op for elektro rock lyden og lavet en mande udgave af nummeret med masser af guitar fra Jonas Kragh og resten af det dygtige hus band i bagrunden, igen var det en vild version og lød super fedt og noget helt andet end Medinas originale udgave og Lau har virkelig gjort det godt som fortolker i “Toppen af poppen” både i 2016 og i år. I kan høre Laus fede fortolkning her: https://tv.tv2.dk/video/TjZDMDhDYkhnSmtOdnpLWDU0M3psWldXMm1ndkk2ajQ.

Næste i rækken var en af mine store musikalske helte Poul Krebs og han havde valgt at fortolke Annika Aakjærs sang “Jeg ved” fra 2019 som jeg ikke kendte i forvejen men som jeg efterfølgende har lyttet til og det er en fantastisk, smuk og rørende sang til Annikas afdøde far. Poul havde valgt at tag den over i hans lejer og med det samme han begyndte at synge var det bare lyden af noget Krebs og selvom teksten ikke var hans så kunne det ligeså godt havde været noget han havde skrevet, den var samtidig sat til en meget smuk opløftende rock ballade melodi med godt med guitar og dette var meget rørende at lytte til og Poul sang dette nummer helt fantastisk og bandet i bagrunden spillet helt fantastisk og for mig der har fulgt Poul i så mange år var dette endnu en musikalsk gave fra ham som sad lige i skabet og var min ynglings fortolkning i dette program og en af Pouls bedste fortolkninger generelt. I kan høre den smukke og rørende fortolkning med broder Poul her: https://tv.tv2.dk/video/Y3Q4bm1sZU0wWmw5UnV2SHZLTnZJcWdleV95UWlicG8.

Og så var det blevet den sidste fortolker nemlig Medina der havde valgt at kaste sig over Poul Krebs helt store hit “Sådan nogen som os” fra 1995 som Barbara Moleko lavet en smuk fortolkning af i 2014, og måske derfor og fordi Pouls originale udgave betyder så meget og er så stor en sang og at jeg personligt ikke er så glad for Medina må jeg sige at hendes pop version ikke faldt i min smag, men ligesom Annika tager hun det over på sin banehalvdel men er bare ikke en stil jeg bryder mig om, lidt af melodien var fin nok men det blev for mig en ligegyldig pop version og Medinas stemme er jeg ikke særlig begejstret for. I kan høre Medinas fortolkning her: https://tv.tv2.dk/video/WnBBU3lXMHphS3NlVDk4WEZ6MEdXYXM3QzNyYnZpM2E.

Det var lidt om “Toppen af poppen” fra i går og efter programmet blev Poul, Caroline og Medina der er med igen på søndag hvor de tager imod Kwamie Liv der var med i 2019, Dorthe Gerlach fra Hush der var med i 2017 og Rasmus Walther der var med i 2014.

Music and love

Mikael <3

     

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

blogindlæg om Toppen af poppen 10 års jubilæum program 3