blogindlæg om Toppen af poppen 10 års jubilæum program 6

blogindlæg om Toppen af poppen 10 års jubilæum program 7

Hej musik elskere 🙂 i går kørte så sidste afsnit af “Toppen af poppen” 10 års jubilæum udgave over skærmen hvor Kwamie Liv, Søren Huus og Lars H.U.G tog imod Ida Corr der var med i 2016, Stine Bramsen der var med i 2015 og Jokeren med det borgelige navn Jesper Dahl der var med i første sæson i 2011.

Den første der fortolket var Stine Bramsen der fik hjælp fra Søren Huus da hun sammen med ham fortolket Lars H.U.G og Lisa Ekdahl duetten “Backwards” fra 1996 som Lars H.U.G også selv sang i den første sæson af “Toppen af poppen”. Stine og Sørens udgave var meget jazzet/bossanova agtig og det klædte især Stines stemme og hun viste at hun er en super dygtig sangerinde som synger rigtig godt, og det kunne være spændene at høre hende mere i den genre fremadrettet. En rigtig god fortolkning hvor det dog var klart at det var Stine Bramsen der var tog den hjem. I kan høre Stine og Sørens fortolkning her: https://tv.tv2.dk/video/ZHFQRHp4ZHViSndxRnRQS2E3MW1qb3RLdjcwX19CZUU.

Næste i rækken til at fortolke var Ida Corr der havde valgt Stine Bramsen og Patrick Dorgan duetten “Cant let it go” fra 2018 som Ida dog valgte at synge selv, hun havde dog valgt at lave en ny dansk tekst “Tro håb og kærlighed” en meget brugt titel i dansk musik gennem tiderne men når det så er sagt var det en super god fortolkning fra Ida der igen viste kæmpe nærvær på en scene og at hun er en super god og dygtig sangerinde der leveret en intens flot udgave af sangen og dette var min favorit i dette det sidste program. I kan høre Idas fortolkning her: https://tv.tv2.dk/video/djc0d0JQcVdiY3gwTkpWWWtEMzc1Q3lZMzFyNlBHMk0.

Næste var Søren Huus der havde valgt den smukke Kwamie Liv sang “Higher” fra 2015 som Medina også fortolket i 2019. Søren havde også valgt at lave en dansk tekst til “En skygge i dit kropssprog”, og i forhold til Sørens mindre vellykket fortolkning sidste søndag af “Kald det kærlighed” var denne fortolkning af Kwamie og “Higher” meget bedre og smuk på den måde Søren kan skrive melodier på når han er bedst og det var en god tekst han havde lavet på dansk og den blev på mange måder til hans sang men stadig med respekt for originalen. I kan høre Sørens fortolkning her: https://tv.tv2.dk/video/Z093eDhfM29DMmpuYnV1ZVk5RmVwNmhoTlVNTmdYVFE.

Næste var Jokeren der havde valgt at fortolke Ida Corr nummeret “Make them Beg” fra 2010 som Jokeren også havde valgt at lave en dansk tekst til “Jeg drømte om os to i nat” (“moder natur”). Jokeren havde valgt at sætte fokus på klimaet og havde lavet en meget rocket fortolkning som ikke faldt i min smag og jeg syntes personligt at det blev for meget larm og Jokeren var igen slidt at høre på, jeg blev meget hurtig træt af denne fortolkning. I kan høre Jokerens fortolkning her: https://tv.tv2.dk/video/b1dfemZmbkMzcENLbkhjSFRJc3o5RzQ5Q3MxZDZMWkY.

Næste til at fortolke var Kwamie Liv der havde valgt Søren Huus nummeret “Et helt almindelig liv” fra 2017 som Kwamie havde valgt at lave en engelsk tekst til “An ordinary day”, og igen leveret Kwamie en rigtig god fortolkning og sang super godt, vil dog sige at det ikke var en af mine ynglings fortolkninger med hende men hun har også lavet rigtig mange fantastiske efterhånden, men hun leveret varen igen. I kan høre Kwamies fortolkning her: https://tv.tv2.dk/video/Y3Q0ZFZ0Nnh4aDliNnpxUVVCT0Z5NlRfQV96Y2cwTGY.

Og så var det blevet Lars H.U.G tur som den sidste i årets “Toppen af poppen” men hvis man sad og tænkte at han skulle fortolke Jokeren som var den eneste der manglet eller bare en af de andre så blev man igen skuffet for Lars havde valgt at synge sin egen ukendte sang “Altid lys” fra 2014, han valgte så at invitere de andre med op til fællessang og at spille med, i grunden en meget fin ide men det at Lars havde valgt at synge en af sine egne sange syntes jeg ødelagde hele ideen med programmet og jeg syntes det var synd for Jokeren der kun var med denne ene gang at han slet ingen fortolkninger fik, en lidt for hurtig og kedelig afslutning på et fantastisk program. I kan høre Lars H.U.G med de andre deltagere her: https://tv.tv2.dk/video/QUZOd2JYQXJqbnk3TjlTSEhkcFcyc2VfWGlnZTJfdV8.

Det var lidt om sidste afsnit af “toppen af poppen” 10 års jubilæum, igen igen var det med mange fantastiske, fede eller rigtig gode fortolkninger fra mange rigtig dygtige danske musikere vi har i Danmark. Igen vil jeg nævne at jeg er meget skuffet over at tv2 og “Toppen af poppen” har inviteret Lars H.U.G og at han var med i ikke bare et men to programmer uden at bidrage med noget til de andre, det syntes jeg var synd for programmet og det blev til for meget hyldest til Lars som altså siden 2016 har været pensionist i Dansk musik og som i “Toppen af poppen” valgte at være med i to programmer hvor han kun sang en sang der var hans egen. Men når det er sagt så syntes jeg det har været en fantastisk jubilæums sæson med rigtig mange gode danske musikere vi kan være stolte af og som lavet nogle rigtig gode fortolkninger.

Music and love

Mikael <3

      

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

blogindlæg om Toppen af poppen 10 års jubilæum program 6