Anbefalinger af 4 nye sange Januar 2020

Anmeldelse af album fra 1992 K.D. Lang: Ingenue

Hej musik elskere 🙂 dagens blogindlæg tager vi endnu engang et album fra min bog “1001 albums you must hear before you die” denne gang med et album fra 1992 med sangerinden K.D. Lang der også var at finde i bogen med hendes fantastiske debut album “Shadowland” fra 1988 der var mit nummer 2 ynglings album fra 80erne i bogen, 4 år efter lavet hun så albummet “Ingenue” som i kan læse om idag.

Sang 1 hedder “Save me” der lægger ud med steel guitar og en blanding af noget country og jazz og så K.D. Lang skønne stemme og man får bare lyst til at læne sig tilbage og nyde denne skønne stemme og hendes musik, en rigtig god start fra K.D. Lang.

Sang 2 hedder “The mind of love” og fortsætter i samme stil den country stil fra debuten blandet med mere jazzet lyd og på dette nummer også lidt en stille pop ballade, igen får man bare lyst til at læne sig tilbage og man føler sig i godt selskab med K.D. Lang der er et skønt bekendtskab af en sangerinde som man høre alt for lidt til.

Sang 3 hedder “Miss Chatelaine” og starter smukt ud med stryger inden den akustiske guitar og country lyden igen tager over og igen må man bare overgive sig til stemmen og lyden og hendes meget personlige tekster på dette album, hendes stemme er noget af det bedste jeg har hørt af sangerinder og så er jeg vild med hendes lyd.

Sang 4 hedder “Wash me clean” og vi går meget ned i tempo nu og i starten lyder sangen lidt hen af Katie Melua “The closet thing to crazy” og afstanden fra de to er da heller ikke ret lang og man kan godt høre hvor senere sangerinder måske bl.a har hentet deres inspiration fra, “Wash me clean” er et meget smukt og behageligt nummer der pt. er min favorit, K.D. Lang synger smukt og inderligt og man mærker hende.

Sang 5 hedder “So it shall be” og fortsætter den tilbagelænet stil og man kan ikke beskylde K.D. Lang for at være for meget op i gear eller larme for meget, hun ved hvad hun står for og sangene holder uden at det bliver for kedeligt fordi hun bare synger fantastisk, er en dygtig musiker og guitarist og skriver nogle rigtig gode tekster. Til sidst bliver nummeret løftet af flere instrumenter og et højere tempo og dette nummer er klart et af albummets bedste.

Sang 6 hedder “Still Thrives this love” og er lidt mere bossanova i melodien og har lidt mere tempo end de andre sange og skiller sig lidt mere ud, sangen er dog stadig rigtig dejlig at lytte til og det at den er så anderledes gør også at den er et af albummets bedste og så synger hun bare igen helt fantastisk.

Sang 7 hedder “Season of hollow soul” og er nok et af de mest jazzet/klassiske sange på albummet og endnu et meget smukt nummer der har lidt mere tempo og også ekstra kor på end de andre sange men det gør intet og sangen holder hele vejen igennem.

Sang 8 hedder “Outside myself” og fortsætter med den akustiske guitar i centrum samt K.D. Lang stemme og tekst om at finde sig selv, noget K.D Lang gjorde i forbindelse med dette album og kort tid efter udgivelsen bekendtgjorde hun at hun er til kvinder og mange af teksterne netop handler om det. Denne smukke sang om at finde sig selv og at føle sig ved siden af sig selv på grund af kærlighed til det samme køn er pt. albummets stærkeste og smukkeste nummer.

Sang 9 hedder “Tears of loves recall” og er igen i det jazzet univers hvilket også klær K.D. Langs stemme og hun viser virkelig hvad hun kan med den stemme, igen et af albummets smukkeste numre og man slår fuldstændig hjernen fra og bare nyder K.D. Lang stemme og musik.

Sang 10 er også den sidste og hedder “Constant craving” og er albummets mest optempo nummer der igen skiller sig meget ud og mere er et pop/rock nummer og når man kommer til omkvædet høre man at man da godt kender dette nummer og har været singlen derfra, et nummer jeg nok har hørt i radioen uden at vide hvem det var og er en super fed afslutning på et fantastisk, smukt og inderligt album, dog også dette nummer der skiller sig mest ud men til gengæld er det et rigtig fedt nummer.

6 stjerner ud af 6 🙂 dette var det 2. album jeg har hørt med K.D. Lang og hun er et fantastisk nyt bekendtskab musikalsk og ligesom “Shadowland” var et af mine ynglings fra 80erne er “Ingenue” pt. et af mine ynglings her i 90erne, jeg har dog 3 andre jeg syntes er bedre og syntes da også “Shadowland” er det bedste album af de to men “Ingenue” viser en ny side fra K.D. Lang og hvilket stort talent hun har. Nu sidder jeg og lytter til hendes album “Watershed” der er det seneste album hun har lavet fra 2008 og det føles som om tiden har stået stille og K.D. Lang ved stadig hvad hun står for musikalsk 🙂 hun har som sagt ikke udgivet noget album siden 2008 men hun spiller stadig koncerter rundt omkring. Det bedste nummer på “Ingenue” er sangen “Outside myself” som i kan høre her: https://www.youtube.com/watch?v=tdQ_wUdQXdE. Hvis der er to albums man ikke skal snyde sig selv for at lytte til er det “Shadowland” fra 1988 og “Ingenue” fra 1992 og så kan hendes senest album “Watershed” fra 2008 også anbefales 🙂 i det hele taget hvis man ikke kender til K.D. Lang og godt kan lide afslappet musik med en blanding af country og jazz og en sangerinde hvor det handler om stemmen, den gode melodi og den gode tekst og selv skriver alt så skal man høre K.D. Lang. 

Det var lidt om K.D. Lang og hendes album fra 1992 “Ingenue” 🙂

Music and love

Mikael <3

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anbefalinger af 4 nye sange Januar 2020