Blogindlæg om James Bond sange fra 10erne og 20erne

Anmeldelse af De lykkelige Kværulanter debut album

Hej musik elskere 🙂 tidligere i år udgav Morten Remar med sit nye band deres debut album, bandet hedder De lykkelige Kværulanter og det er også titel på deres debut. Morten kender de fleste sikkert som forsanger fra Back to back, dem der var barn i 90erne husker nok hans stemme fra “Åh abe” cderne og så har han selv udgivet 6 solo albums i eget navn, siden 2016 har han slået sig ned som krimi forfatter og har nedtonet musikken en smule og mest været ude og tournéer fra tid til anden med Back to back. Nu er han så klar med nyt band og nyt album med et 6 mands orkester De lykkelige Kværulanter og det er et album jeg gerne vil skrive om.

Første sang hedder “Bunden er nået” og er også 1. single, stilen er rolig jazz/pop lyd med Mortens velkendte stemme og tilsat typiske Remar tekster som man kender det fra Back to Back og hans solo udgivelser, måden at blande de danske tekster der kunne passe perfekt til et pop nummer blandet med det jazzet lydbillede fungere og nummeret er dejlig afslappende at lytte til og Morten synger stadig super godt.

2. sang hedder “Det regner” og handler sjovt nok om regnvejr der igen blander det jazzet med pop lyd og dette nummer kunne sagtens havde været et Morten Remar nummer i hans solo karriere eller i Back to back, nummeret er mere optempo men dog stadig på en afslappet måde.

3. sang hedder “En dårlig kærlighedsroman” og går igen meget ned i et jazzet tempo med en tekst om når et forhold er nået til sin ende efter en del gode år, noget mange nok kan kende til og Morten synger meget om de daglige ting der kan være af problemer når man er lang tid i et forhold og igen bliver det et spændene nummer i og med at lyden er så jazzet at man næsten føler at man sidder på en støvet natklub.

4. sang hedder “Kvinder” og er et optempo jazzet swing nummer om Kvinder med en sjov måske lidt ironisk tekst om hvor besværlige kvinder kan være, Morten rammer plet på en del af tingene og gør det med et glimt i øjet på dette et af albummets bedste numre og nok også det mest modige når man tænker på den tid vi lever i.

5. sang er en lille kort instrumental jazz sang “Lailas Bodega” og man føler nærmest man er på en bodega eller igen på en støvet jazz klub på dette korte instrumentale nummer.

6. sang hedder “Hjem til dig” og er en lidt bossanova agtig melodi med en tekst om igen parforholdet og når man som mand dummer sig, et rigtig godt nummer der igen blander det typiske Morten/back to back tekstunivers med et mere voksen jazzet lydbillede der går hånd i hånd.

7. sang hedder “Alt hvad jeg ønsker mig” og vi går igen ned i jazz tempo med en sang om de dage hvor man bare har lyst til at blive liggende i sin seng fordi intet fungere for en, dette er et af albummets bedste numre og en meget hverdags agtig tekst som mange sikkert også vil kunne kende til og igen fortsætter vi at være på jazz klub på lydbilledet der dog også domineres af en guitarsolo og nummeret her kunne sagtens havde begået sig i Mortens solo eller Back to back.

8. sang er også det sidste nummer og det mest poppet nummer dog stadig meget afdæmpet og med nogle jazz elementer, sangen hedder “Tavse fugle” og er en smuk sang der er mit ynglings nummer på albummet og derfor slutter albummet rigtig godt af, sangen er den der minder allermest om noget Morten tidligere har lavet i sin karriere på lydsiden og så synger han bare super dejligt og han har en rigtig genkendelig stemme der ikke lyder som andre og det er klart også en af hans store styrker, smuk afslutning på et fedt album.

6 stjerner ud af 6 🙂 Morten har med sit nye band De lykkelige Kværulanter lavet et rigtig fedt album der blander Mortens tekster med et meget voksen jazzet lydbillede der klæder hinanden og det er dejligt at høre Mortens stemme igen, albummet kan købes fysisk og høres på diverse streaming tjenester og albummet er klart bedre 2. gang. 

Det var lidt om De lykkelige Kværulanters debut album 🙂 I næste uge holder bloggen påskeferie men i vil kunne finde masser af musik på Mikaelsmusikunivers på facebook specielt i påsken fra torsdag-mandag hvor jeg traditionen tro køre “Top 500” alle dagene på Radio alfa og det kan i læse mere om hver dag.

Music and love

Mikael <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blogindlæg om James Bond sange fra 10erne og 20erne