Anmeldelse af Tina Turner album fra 1984: Private Dancer

Anmeldelse af Carl Emil cd: Amager forbrænding

Hej musik elskere 🙂 netop idag udgiver den unge sanger Carl Emil sit 2. album “Amager forbrænding”. Carl startet sin karriere som forsanger i bandet Ulige numre der udgav 1 ep og 2 albums i perioden 2011-2015, i 2017 udkom Carls debut solo album “Natradio” og i år kunne man opleve ham i “Toppen af poppen”.

Første sang hedder “Levende billeder”, en rigtig Carl Emil sang der er rigtig beskrivende i teksten og smuk melankolsk i musikken og lever op til titlen “Levende billeder”, en rigtig god start på albummet.

Sang 2 hedder “Kommunikation” og er lidt mere elektronisk i lyden med blanding af noget violin og en mundharpe også inden den efter 1 min og 40 sek. bliver mere rocket, et spændene lydbillede og en rigtig god tekst.

Sang 3 er 1. singlen fra albummet nemlig sangen “Tiden flyver” og igen er den elektroniske lyd domineret i lydbilledet og nogle steder lyder det nærmest som noget Nephew kunne havde lavet, sangen er kedelig og minder for meget om andet musik man høre i radioen.

Sang 4 hedder “I drømme har jeg drømt om dig” hvor vi er tilbage til en mere Carl Emil lyd dog stadig med en mere elektronisk lyd end tidligere men sangen holder og teksten er en rigtig Carl tekst og han har en god og genkendelig stemme.

Sang 5 hedder “Sankthans” en stille ballade der stadig har noget tempo og med en rigtig Carl tekst i hans univers og ord og samtidlig tænker man lidt på andre danske navne som Juncker og Rasmus Nøhr.

Sang 6 hedder “Dumme hjerte” der igen er mere elektronisk rock og det bliver et for meget ligegyldig nummer og titlen har man netop også hørt før fra Rasmus Nøhr bare bedre.

Sang 7 hedder “Lagener i vinden” hvor violinen igen dominere og sangen er meget Carl Emil stil og man mærker at han på de to år der er gået også har fået mere erfaring og hans måde at skrive på er en spændende ord leg.

Sang 8 hedder “Frelsende engel” igen med et spændende lydbillede der kun består af en akustisk guitar og klokkespil og en rigtig Carl tekst der er super god og dette nummer kunne sagtens havde været på hans debut album.

Sang 9 hedder “Roligt gennem natten” igen en rigtig Carl sang og denne sang kunne både med teksten og det rocket lydbillede havde været på hans debut album, klart et af albummets bedste numre.

Sang 10 er også det sidste nummer og title nummeret nemlig “Amager forbrænding” der igen er en meget Carl Emil agtig sang i både teksten og musikken og med dens 7 min og 7 sek. det længste nummer på albummet, igen et af albummets bedste numre og en super fed slutning på et rigtig godt og spænende album fra Carl Emil der dog ikke når debut albummets samme højder.

4 stjerner ud af 6 🙂 Carl har taget lidt fra hans tid i Ulige numre, lidt fra hans debut samt fundet nye veje på det nye album og han er en rigtig spændende sanger og sangskriver der dog er bedst når han køre den mere rocket stil og med finurlige og specielle tekster, men lydbilledet med violin på den nye er klart et spændende valg og det giver noget godt til lydbilledet og Carl er godt på vej og en af de mere spændende og bedre nye musikere. Albummet kan købes som cd og streames 

Det var lidt om Carl Emils nye album hvor jeg vil sige at mit ynglings nummer derpå er sangen “Levende billeder” der er smuk, intens og melankolsk. Den 15/11 skal jeg til solo koncert med ham og det vil i kunne læse meget mere om senere 🙂

Music and love

Mikael <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Tina Turner album fra 1984: Private Dancer