Blogindlæg om Dansk melodi grand prix 2018

Anmeldelse af Emmelie de forest EP: History

Hej musik elskere 🙂 I sidste uge udgav Emmelie De forest sin længe ventet ep “History”. Emmelie vandt i 2013 både det danske og internationale melodi grand prix med hittet “Only teardrops” og udgav samme år sit debut album, siden 2013 har hun spillet live rundt omkring i verden, udgivet singler, skrevet sange til andre bl.a skrev hun “Never Alone” i 2016 til Anja Nissen der fik en 2. plads i Dansk melodi grand prix, ligesom hun også skrev Storbritanniens bidrag i 2017 “Never give up on you” der endte på en 15. plads til det internationale. Altså det er en ung sangerinde der har lavet meget siden hun selv vandt i 2013 men som alligevel ikke har udgivet noget helt album siden debuten i 2013 og en akustisk EP i 2014 der bl.a indeholdt en akustisk coverversion af Nirvanas “Smells like teen spirit”, men nu er hun altså tilbage som solist med hendes nye EP “History” der indeholder 7 numre.

Første sang er også 1. single “Sanctuary”, et dejligt anderledes popnummer der er meget afslappet at lytte til og alligevel har noget tempo over sig. Emmelie synger godt på nummeret og man mærker en mere erfaren sangerinde på de 5 år der er gået siden debuten.

Sang 2 er nyeste single og også titelnummeret “History” der fortsætter i den meget afslappet og afdæmpet afdeling, en sang der blander lidt 60er lyd med en mere 2018 lyd og det er et nummer der er rigtig dejligt at lytte til og Emmelie synger igen rigtig godt. Slutningen på nummeret lyder som noget Shakira kunne havde lavet og der er lidt indianer stemning.

Sang 3 hedder “Any less” og den fortsætter stilen fra de to første numre og er meget afslappet på en dejlig måde, på “Any less” er der dog alligevel gjort brug af mere keyboard men det er ikke noget der ødelægger nummeret og omkvædet er noget der sagtens kunne gå i radioen.

Sang 4 hedder “Who loves you” og er en rigtig smuk ballade der også rummer af noget 60er feeling og Emmelie viser på dette nummer at hun er en rigtig dygtig sangerinde der bare synger rigtig godt og man mærker hendes måde at synge på dette nummer som jeg klart syntes er det bedste nummer på denne EP.

Sang 5 hedder “Going Ghost” og her begynder der for første gang at komme flere moderne toner på og selvom der dog ikke er gjort brug af autotune heldigvis, så er lyden meget moderne og allerede efter 1 min. bliver jeg desværre som lytter rigtig træt af dette nummer og specielt omkvædet er dræbende og man skifter desværre hurtig til næste sang.

Sang 6 hedder “Rabbit” og er igen et meget moderne popnummer der går fra den moderne tekno agtig lyd til en mere pop omkvæd lyd i omkvædet og jeg får en smule stress af at høre nummeret der også en smule minder om en single hun lavet i 2015 der hed “Hopscotch” som jeg heller ikke var vild med.

Sang 7 er også sidste nummer og hedder ” “Hunting high and low” og der er vi tilbage til den mere afdæmpet lyd og Emmelies gode stemme, nummeret er en rigtig smuk sang som lydbillede og tekstmæssigt også sagtens kunne havde været på hendes debut album fra 2013. Og dermed slutter denne EP med en smuk dejligt afslappet følelse.

4 stjerner ud af 6 🙂 Emmelie viser med denne EP at de 5 år der er gået med album pause har gjort hende stærkere og mere moden som sangerinde og sangskriver og jeg tror på at det har gavnet, og denne EP har et dejligt afslappet lydbillede der sagtens ville kunne nydes som baggrunds musik også, og så syntes jeg denne EP faktisk er bedre end hendes Debut album. EPEN kan bl.a høres på spotify og på diverse streaming tjenester.   27867325_1634397866608639_691406034697621647_n

Det var lidt om Emmelie De forest nyeste EP 🙂 På næste lørdag d. 24/2 skal jeg ind og se Chess musical med bl.a Stig Rossen i en af hovedrollerne og det kommer i selvfølgelig til at kunne læse meget mere om på bloggen efterfulgt 🙂 indtil da må i havde det dejligt og nyde noget dejligt music for the road 🙂

Music and love 🙂

Mikael

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blogindlæg om Dansk melodi grand prix 2018