Blogindlæg om Toppen af poppen: Auras dag

Blogindlæg om Toppen af poppen: Caroline Hendersons dag

Hej igen musik elskere. 🙂 her lidt fra gårdagens afsnit af Toppen af poppen hvor den stod i Caroline Hendersons sange der skulle fortolkes.

Caroline Startede som bekendt i gruppen Ray Dee ohh der jo lavet store hits i slut 80erne og start 90erne, Caroline har altid været en sangerinde jeg har syntes sang vildt godt og jeg er kun blevet mere vild med hende i Toppen af poppen, og så har hun jo som solo artist lavet rigtig meget godt musik og meget forskelligt, så jeg var spændt på hvad de andre havde valgt.

Søren Huss startede og havde valgt Ray dee ohh hittet “Efterår” fra 1990, skrevet af Michael Bruun, Poul Halberg og Steffen Brandt. Søren havde valgt at gøre brug af strygere igen og hans version af sangen blev meget efterårs agtigt så den passet perfekt til teksten, man tænkte lidt at det kunne havde været en del af “de 4 årstider”, igen rigtig smukt fremført af Søren Huss som jeg igen blev meget positiv overrasket over og hans måde at bruge andre ord og synge den anderledes gav også noget ekstra.

Derefter blev det aften og Burhan g fortsatte, han havde valgt endnu et Ray dee ohh hit nemlig “Jeg vil lade lyset brænde” fra 1990, skrevet af Elisabeth, Poul Halberg og Michael Bruun og endelig sunget af Maria Bramsen i Ray dee ohh med Caroline på kor. Jeg elsker “Jeg vil lade lyset brænde” og syntes det er et så fedt nummer og en klassiker, desværre faldt Burhans version igen ikke i god smag ved mig og det der før var en fed 90er pop/rock sang med 80er lyd og lækker guitar blev til en for poppet boyband sang.

Dorthe Gerlach fortsatte med endnu en Ray dee ohh sang nemlig den smukke “Alt i alt” fra 1990, skrevet af Steffen Brandt, Michael Bruun, Poul Halberg og Lis Sørensen. Dorthe havde valgt at sætte fokus på den smukke tekst og var derfor kun Poul Reimann på klaver der spillede imens, det var en meget smuk fortolkning og man lagde endnu mere mærke til den fantastiske tekst og så sang Dorthe godt og var utrolig nærværende, skal jeg fremhæve noget ved hendes optræden er det netop at hun var utrolig nærværende. 

Karl William fortsatte og havde valgt et af Carolines største solo hits “Made in Europe” fra 1995, skrevet af Kasper Winding, og Remee skrev iovrit rap stykket i sangen i sin tid. Det er et meget specielt nummer som endelig ikke er nogen bestemt genre og jeg har altid syntes det var et fedt nummer, måske derfor var det svært at høre den blive fortolket af Karl William ? ihvertfald faldt den desværre ikke lige i min smag med ham.

Næste var den gode broder Michael Falch der havde valgt solo nummeret “Faster” fra 1998, skrevet af Caroline selv sammen med Peter Biker, Kit Hain og Jonas Krag. “Faster” er et nummer jeg kan huske jeg har hørt før måske i radioen, tror dog aldrig jeg har tænkt over at det var Caroline Henderson der sang men kender nummeret og syntes det er et godt specielt pop nummer. Michael havde valgt at tage det pæne tøj på og fundet mundharpen frem og lave en stille Falch/country udgave hvor man da også ledte tankerne hen på både Neil young og Johnny Cash og hvor han igen havde valgt at gøre brug af lidt “Spoken word”. Det var helt fantastisk og meget langt fra originalen, og min ynglings fortolkning Michael har leveret pt. i programmet og havde den været på dansk kunne det sagtens havde været et nummer man skulle tro Michael havde skrevet, det var professionelt fremført og genialt og så kom der nye sider op også i forhold til country delen, fantastisk leveret af en af Danmarks bedste sangere og sangskrivere.

Sidste på scenen var Aura der havde valgt “Vil du være min i nat” fra 1995, skrevet af Kåre Bjerkø og som jeg ellers forbinder lidt som en julesang. Originalen med Caroline har jeg altid syntes er så smuk og tanken om at en anden skulle fortolke den kunne jeg næsten ikke forstille mig, så jeg var meget spændt på hvordan Aura ville fremføre den. Jeg ved knap nok hvad jeg skal skrive nu og igår skete der også det at jeg simpelthen fik tørre i øjnene og gåsehud så hårene de rejste sig og blev total mundlam for det var fantastisk, Aura havde valgt at nedtone “Aura sounden” og fundet ind til en helt anden stemme og beholdt den smukke originalen melodi. Hun sang den helt fantastisk og man kunne se på de andre hvordan den bare ramte alle omkring bordet, og den har så også ramt mig igen her for et par min. siden da jeg ville høre den igen, selv trommeslager og kapelmester Claes Antonsen kunne man se blev rørt til sidst da Aura gav en lang smuk høj tone som ville havde gjort Whitney Houston stolt er jeg sikker på. Da jeg her for lidt siden skulle høre den igen lagde jeg også mærke til en ting at Aura havde valgt at synge “og synge dig en lille sang” hvor i Caroline Hendersons version synger hun “og synge dig en julesang”og så giver det jo pludselig mening, for som sådan er der ikke andet med jul i teksten jeg har bare altid forbundet den med jul. 

Aftens afsnit med Caroline Hendersons sange syntes jeg var med de bedste fortolkninger indtil nu og med mange gode og rørende oplevelser, samt overraskelser og super godt fordelt at der både var Ray dee ohh sange og Caroline Henderson sange, og at de faktisk kom i rækkefølge hvornår de er udgivet. Selvom Aura nok var den der rørte mig mest i dette program og hun gjorde det super fantastisk og smukt så er min favorit i dette program dog min store musiker helt Michael Falchs fantastiske version af Caroline, men derefter kommer Aura. I det hele taget rigtig gode og stærke fortolkninger i aftens afsnit og hver og en har næsten overbevist mig om deres dygtighed og at selvom jeg ikke lytter til alles musik til dagligt så overrasker de fleste af dem positivt.

“Life is a song- Sing it”

Mikael <3

 

4

  • Mette Bugtrup

    … og så synes jeg, helt modsat, at Aura havde skruet meget op for hende knæk og mærkelige lyde 😂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mikael

      Men er jo sjovt så forskellige meninger der kan være af den samme sang/person/fortolkning 🙂 men er jo igen smag 🙂 jeg har lige hørt den igen her for 2 min siden og jeg bliver bare rørt hver gang jeg høre den 🙂 men den sang syntes jeg også generelt er så mega smuk 🙂 og var første gang at Aura virkelig ramte noget i mig 🙂 men dejligt at høre vi har forskellig smag 🙂 plads til det hele 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Bugtrup

    Første gang jeg var virkelig imponeret over Michael Falch – rigtig flot version. Synes sangen Karl sang passede perfekt til ham som person! Dorthes sang var smuk men sangen i sig selv er jo smuk. Søren er og bliver bare fantastisk! 😄

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mikael

      Jeg syntes jo generelt at Falch er fantastisk 🙂 men var også klart hans version af “Faster” fra Carolines program jeg syntes har været hans bedste fortolkning pt. 🙂 ja “Alt i alt” Dorthe sang er nemlig en smuk sang generelt, Søren Huss overrasker mig også positivt i de programmer må jeg sige 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blogindlæg om Toppen af poppen: Auras dag