Anmeldelse af Juncker koncert Rosenholm d. 4/6/17

Anmeldelse af Shakira: El Dorado cd

Hej igen musik elskere. 🙂

I får 3 blogindlæg i denne uge, da jeg tager på ferie på lørdag.

Jeg har valgt at det 3. og sidste skal være en anmeldelse af Shakiras nye cd som jeg købte for noget tid siden.

Det er Shakiras 11. studie album, hun startet sin sangkarriere som 14 årig i 1991.

Første nummer hedder: “Me Enamoré” og betyder “Jeg faldt” det er en spansk optempo sang der handler om hendes forhold til hendes mand og hvor meget hun elsker ham, et godt nummer med latinske rytmer og man får lyst til at danse og så bliver nummeret bedre for hver gang man lytter til det.

Sang 2. hedder: “Nada” og betyder “Intet” et smukt nummer der har noget tempo udover at det er en ballade. Shakiras fantastiske stemme og indlevelse på dette nummer er så smukt og man kan virkelig mærke hun mener hvert et ord hun synger, jeg synes personligt det er det stærkeste og bedste nummer på cden.

Sang 3.  hedder: “Chantaje” der betyder “afpresning” og er lavet i duet med den mandelige sanger Maluma. Jeg synes personligt nummeret køre meget i ring og er for anonymt og med for mange moderne lyde, samt meget autotune på Malumas vokal der fylder for meget. Jeg synes Shakira er for lidt med på sangen.

Sang 4. er på engelsk og hedder “When a woman” igen med noget tempo og en god vokal fra Shakira, ikke et top favorit nummer men ved flere lytninger bliver den dog bedre, omkvædet kan dog godt blive lidt træls i længden og det er versene der klart er det bedste i sangen.

Sang 5. hedder: “Amarillo” der betyder “gul” igen et smukt nummer der stadig har noget tempo, et nummer der ville være fedt at høre i en live indspilning. Igen er det kærligheden det handler om og Shakira bruger mange farver bl.a lilla til at beskrive hendes kærlighedsliv men at hendes kærligheds farve er og bliver gul.

Sang 6. hedder: “Perro Fiel” og betyder “Trofaste hund” et pop/latin nummer hvor endnu en mandelig sanger medvirker Nicky Jam. Sangen er igen ligesom sang 3. meget anonym og man har svært ved at huske den udanset hvor mange gange man høre den.

Sang 7. hedder: “Trap” og endnu engang medvirker den mandelige sanger Maluma, sangen er meget nede i tempo og der sker ikke så meget i de 3:20 min. sangen vare og igen føler man lidt at Shakira er gemt lidt væk og Maluma fylder for meget.

Sang 8. hedder: “Comme Moi” hvor der medvirker en rapper Black M. sangen starter rigtig godt ud med Shakira der synger på engelsk før den går over i spansk og Black M. begynder at rappe, det ødelægger desværre sangen og igen føler man ikke rigtig Shakira er med på sangen.

Sang 9. er engelsk og hedder “Coconut tree” et meget tilbagelænet nummer men igen med noget tempo, et rigtig Shakira nummer der sagtens kunne ha været på et hvilket som helst album med hende. Nummeret fungere rigtig godt og man ser billederne af hvordan hun sidder nede ved stranden med hendes mand og deres to børn og man drømmer da også selv lidt at man sidder ved stranden under en palme. 🙂

Sang 10. hedder: “La Bicicleta” der betyder “Den cykel” hvor endnu en sanger medvirker Carlos Vives. Igen føler man lidt at Shakira er gemt lidt væk i bagrunden og nummeret lyder som nogle af de tidligere sange på albummet.

Sang 11 hedder: “Deja vu” og der medvirker Prince Royce, et meget latin nummer der ikke er oppe og køre men alligevel har noget tempo igen. Jeg synes ikke det er et spændene nummer, man mangler noget der kunne løfte det mere.

Sang 12 er en engelsk udgave af “Comme Moi” der hedder “What we said” hvor Black M. er udskiftet med sangeren Magic der også medvirket på Shakiras sidste album der kom i 2014. Nummeret fungere meget bedre på engelsk og det bliver mere Shakiras nummer hvor Magic medvirker. Shakiras vokal er igen rigtig god og der er god lyd i nummeret.

Sang 13. der er sidste nummer hedder: “Toneladas” der betyder “tons” en smuk ballade hvor Shakira igen synger smukt og inderligt, en smuk afslutning der desværre er for hurtig færdig.

Alt i alt er det et godt album fra Shakira men det er langt fra hendes bedste, jeg synes der mangler nogle bedre sange og hvor det måske tidligere har været de mere gang i den sange Shakira har været mester i synes jeg faktisk det er de mere stille numre der er de bedste derpå. Det positive ved albummet er at jeg synes man kan mærke hun er blevet mere voksen på tekstsiden, at hun lige er blevet 40 iår og hun lever et godt liv med hendes mand og deres to børn kan man sagtens høre i hendes tekster og det klær hende. Det er også dejligt at havde med en sangerinde at gøre der selv har skrevet sine sange og hvor det ikke kun handler om at vise lidt hud men at hun rent faktisk kan synge og skrive sange selv.

3 ud af 6 stjerner. Personligt kan jeg bedst lide når hun er lidt mere rå og rocket i hendes musik, men der er ingen tvivl om at hun er en dygtig sangerinde. shakira_-_el_dorado_cover1shakira-25-maj-2017

Det var alt for denne gang 🙂 jeg glæder mig til at vende tilbage fra uge 25. til endnu flere blogindlæg om musik. 🙂

Indtil da på gensyn. 🙂

Mikael <3

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Juncker koncert Rosenholm d. 4/6/17