Anmeldelse af Billy Joel album fra 1977: The Stranger

Anmeldelse af Gnags koncert i Friheden

Hej musik elskere 🙂 igår var jeg til Gnags koncert i Friheden 🙂 dette var min sidste koncert i Friheden for i år og årets sidste udendørs koncert.

Gnags Startet 20:15 og det hele startet med at en Robot kom ind på scenen inden at Gnags med Peter A.G, Per Chr. Frost, SP, Niels Mathiasen, Lars Daugaard, Rune Harder-olsen, Søren Runge og Anne Seier kom på scenen og lagde passende ud med hittet “Den dejligste morgen” fra 1987 der hurtig blev til den dejligste aften i friheden, hvor Peter og resten af Gnags fra start var på og fik publikum med.

De fortsatte med hittet “Danmark” fra 1986 og så bød Peter velkommen og så bød resten af koncerten ellers på hits som “Slingre ned af vestergade” fra 1983 og “Lav sol over Århus” fra 1991 hvor publikum traditionen tro hjalp med at vifte solen frem selvom den på dette sene tidspunkt var begyndt at forsvinde.

Vi fik ikke kun gamle numre men også sange fra den nye “Robotnroll” først fik vi “Når robotterne kommer” som faktisk faldt i god jord blandt publikum i friheden og man kan håbe at en ny Gnags live klassiker er født. Den nye “Guldkarat” faldt også i god jord, men selvom at Peter kom med en opfordring til at lade være med at smide med plastik til sangen “Syndflod af plastik” og at sangen fungeret bedre live end på albummet så faldt den stille protest sang lidt til jorden og personligt ville jeg da også hellere havde hørt en af de andre fra den nye.

Men nu var det slut med de nye og vi fik “Under bøgen” fra 1977 der ikke høre til en af mine favoritter men som regel fungere live, det samme kan siges om hittet “Kærester” fra 1985 hvor Per viste at han stadig er Danmarks guitar konge nummer 1 

til slut fik vi endnu flere hits “Vilde kaniner” fra 1984 og så spillet Per et kendt guitarrif og Peter A.G tog to danskvand og hældte ud over sig og vi fik derfor rock hittet “Burhøns” fra 1979. 

Festen opnået nu sit højeste da vi gik ind i sidste nummer “Mr. Swing king” fra 1989 hvor folkefesten for alvor steg for de mange publikummer der var til stede i Friheden for at holde fest med Gnags.

Og så var det slut men publikum var ikke færdige med at holde fest og Gnags måtte på scenen igen og gav “Når jeg bliver gammel” fra 1989 og derefter fik vi “Rytmehans” fra 1980 med fest og farver og Peter præsenteret bandet og derefter sluttet de smukt af med “Fuldmånen lyser” fra 1983 og så var det slut på en fantastisk koncert med Gnags.

5 stjerner ud af 6 🙂 dette var min 9 gang jeg hørte Gnags og det var endnu en fantastisk koncert med evige energiske Peter A.G og super guitaristen Per Chr. Frost i front med et godt Gnags band omkring dem der leveret varen, fest og hits 🙂 En sang som “Dansende blå linealer” fra 1989 ville jeg godt havde undværet så ville jeg hellere havde hørt “Safari” fra 1982 som vi helt måtte undvære, det samme kan siges om det mindre gode nummer “Fodgængeren” fra 1983 og så ville jeg gerne havde hørt lidt mere fra den nye cd og et par sange fra “Nørd” fra 2017 havde også været dejligt. Men Gnags er og bliver et Greatest hits band og det er de gamle publikum kommer for at høre og alt efter 91 på nær nyeste cd er ligesom slettet fra sætlisten, hvilket er en smule ærgerligt men det gode er så at så ved man hvad man får med de gode gamle og det er nu også meget rart og Gnags er et af Danmarks bedste live bands og kan holde en fest som ingen andre kan.

Her lidt flere billeder 🙂  

Det var lidt om min koncert oplevelse med Gnags 🙂 i næste uge kan i læse en anmeldelse af Poul Krebs og Henning Kvitnes nye fælles album “Sange på rejse” 🙂

Music and love

Mikael <3

2

  • Charles

    Jeg til samme koncert har aldrig set gnags liv men vil indrømme jeg var glad for jeg var i Århus den dag og hørte dem jeg nåede aldrig at høre kim Larsen så jeg to mig en dag i Århus få at høre dem for lige pludselig nåede man det måske ikke og det er en rigtig god fortælling du har her om gnags

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mikael

      Tak Charles 🙂 der ligger et par anmeldelser fra Kim Larsen koncerter her også som jeg nået at høre du er velkommen til at læse 🙂 find evt. mere om Gnags, Kim Larsen m.m på min facebook side Mikaelsmusikunivers som du er velkommen til at syntes om 🙂 der ligger jeg alt med musik ud og også mine blogge 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Billy Joel album fra 1977: The Stranger