Anmeldelse af Tom Petty and the heartbreakers album fra 1976: Tom Petty and the heartbreakers

Anmeldelse af Billy Joel album fra 1977: The Stranger

Hej musik elskere 🙂 i denne uges blogindlæg kan i læse om endnu et album fra bogen “1001 albums you must hear before you die”, denne gang er det sanger og sangskriver Billy Joel og hans 3. album “The stranger fra 1977.

Sang 1 hedder “Movin on”(“Antonys song”) en sang der lyder som den Billy Joel man kender en blanding af noget pop, jazz og klassisk der på mange måder bliver storslået og så synger Billy super godt, På mange måder lidt ligheder med Elton John rent musikalsk.

Sang 2 er title nummeret “The stranger” og starter stille ud med smukt klaver og fløjten men bliver mere optempo efter 1 min. og igen viser Billy Joel hvilket kæmpe talent som sanger og sangskriver han havde allerede dengang og sidenhen og også stadig har. Sangen slutter stille med klaver og fløjten.

Sang 3 hedder “Just the way you are” der var en af singlerne og dengang vandt to grammy awards og det kan man godt forstå for det er en rigtig smuk sang og en af de bedste fra Billy Joel og det lyder ikke som ret meget andet musik man hørte i 70erne, igen det tætteste man kommer er nok Elton John og personligt syntes jeg at Billy har lidt mere at byde på.

Sang 4 hedder “Scenes from an Italian Restaurant” der fortsætter stilen og hvor klaveret igen er i centrum, nummeret er igen meget jazz/klassisk anlagt og lyder faktisk allermest som noget fra 80erne evt. soundtrack til “Dirty Dancing” og det er bestemt positivt ment. Sangen vokser i løbet af sangen og skifter fra en stille ballade til mere optempo nummer, og har mange forskellige lag i sangen der også er albummets længste på 7:37 min.

Sang 5 hedder “Vienna” og er endnu en klaver ballade fra Billys hånd og på mange måde syntes man at man har hørt det før fra Billys hånd, men på en god måde uden at det bliver for kedeligt. Nummeret skifter igen flere gange og har flere lag hvilket gør sangen interessant.

Sang 6 hedder “Only the good die young” og starter stille med klaver men skifter hurtig spor til et optempo nummer, og sangen bliver lidt optimistisk selvom teksten er lidt mørk men det gør ikke spor og sangen er endnu et godt nummer fra Billy Joel.

Sang 7 hedder “Shes always a Woman” og er jo et af de kendte Billy Joel numre og igen et af de bedste, smukt og enkelt og med skøn indlevelse og skønsang fra Billy Joel, en klassiker i Billy Joels musik.

Sang 8 hedder “Get it right the first time” og er et meget funky/rock nummer der måske skiller sig lidt ud fra resten af albummet men dog er et godt nummer.

Sang 9 er også den sidste og hedder “Everybody has a dream” og er en smuk slutning på 6:36 min fra Billy der igen passer ind i resten af albummet, klart en af albummets stærkeste numre. Sangen slutter 4:34 og starter så igen efterfølgende med klaver og fløjten fra title nummeret og på den måde runder albummet rigtig fint af.

6 stjerner ud af 6 🙂 Billy Joels album fra 1977 “The stranger” skal man ikke snyde sig selv for at høre hvis man ikke har hørt endnu, et flot og storslået album fra en super god sanger og sangskriver. Det bedste nummer derpå er “Shes always a woman” som i kan genhøre lige her: https://www.youtube.com/watch?v=Cx3QmqV2pHg  Billy Joel er i år blevet 70 og spiller stadig og i år udgav han et live album 🙂 han udgav sidst et studie album i 2001 🙂

Det var lidt om Billy Joels album fra 1977 “The stranger” 🙂 I næste uge tager jeg 5 dage til Skagen og musiksiden vil derfor holde lidt ferie men jeg vender hurtig tilbage og på lørdag vil i kunne læse en anmeldelse af Gnags koncert i Friheden om fredagen 🙂 Gnags kan i høre og læse meget mere om resten af ugen her på musiksiden 🙂

Music and love

Mikael <3

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Tom Petty and the heartbreakers album fra 1976: Tom Petty and the heartbreakers