Anmeldelse af Stig Rossen og Evi Tausen EP: Our Sweet love

anmeldelse af Kim Larsen koncert på Gl. Estrup, Auning

Hej musik elskere 🙂 i går var jeg til koncert på Gl. Estrup i min hjemby Auning og høre Kim Larsen, det vil jeg gerne skrive om her.

Kim Larsen og Kjukken startet kl. 20:30 og Kim satte sig på sin stol og sagde det han har sagt siden 2015 “Velsignet er den der sætter sig ned” og så lagde han ellers ud med den meget passende “Det er i dag et vejr” fra 1973 og på denne smukke sommeraften passet den perfekt at starte med. Koncerten fortsatte med “Tarzan Mama Mia” fra 1989 og herefter kom de velkendte ord der har været til de fleste Kim koncerter i rigtig mange år “Mine damer og herre godaften og velkommen”.

Kim var som altid veloplagt sammen med hans velspillet band. På tros af at Kim har haft rygproblemer og derfor har siddet ned siden 2015 og her først på året måtte i behandling for kræft var ikke noget man kunne se eller høre, udover at han havde tabt sig meget men stemmen og fysikken fejlet ikke noget og han gik faktisk bedre ind og ud af scenen end han har gjort længe. Koncerten var en god blanding af nye numre som “Den lige vej” fra 2017 og sangen til “De smukke unge mennesker” fra 1988 der flot gik videre i den super gode “Nostalgi” fra 2017. Vi fik også noget Gasolin med det fede nummer “Kloden drejer stille rundt fra 1976 og den fede “Vinternat” fra 2017, desværre kunne man igen mærke hvordan stemningen dalet hver gang Kim spillet et nyt nummer og det syntes jeg er synd for syntes hans nye numre er ligeså gode som de gamle og et lyt vær.

Bassisten Jesper Haugaard startet nu på klaver velkendte toner af et gammel Gasolin nummer, hvorefter Kim måtte sige til ham at det ikke var den sang de skulle havde endnu til stor ærgrelse for publikum, men så fik vi til gengæld et andet populær nummer nemlig “papirsklip” fra 1983 og efter den fik vi så den velkendte før nævnte sang “Det bedste til mig og mine venner” fra 1977 og nu kom der for alvor gang i publikum og dette nummer slår aldrig fejl og koncerten nået på dette tidspunkt et kæmpe højdepunkt. Festen fortsatte med “Gør mig lykkelig” fra 1992 og så gik vi ned i tempo med det ældste nummer “Langebro” fra 1971 og så var der pause.

2. Sæt startet med en anderledes oplevelse da de lagde ud med et par akustiske numre og resten af bandet kom over og sad hos kim  de lagde ud med “Hvis din far gir dig lov” fra 1973 og fortsatte med det sjælden live nummer “Blip Båt” fra 1979 hvor Kim viste at han stadig kan det med Spoken word. Vi fik også “Hvad mon de siger” fra 2017 hvor Kim desværre glemte noget tekst og den kom ikke helt igennem som den gør på original indspilningen, så gik det bedre med den smukke “pianomand” fra 1989 og så blev der sluttet af på den akustiske del med “Byens hotel” fra 1973 der dog ikke høre til blandt mine favoritnumre.

Koncerten fortsatte nu for fuld hammer med det fede nummer “Strengeleg” fra 1977. Kim fortalte herefter at det jo var sådan at det at være moderne var jo moderne og det at være gammeldags var ikke moderne men at hvis det at være moderne skulle betyde man skulle sidde med sin mobiltelefon og computer døgnet rundt så fortræk han at være gammeldags 🙂 og herefter fik vi “En gammeldags mand” fra 2017 der desværre ikke vagte stor opmærksomhed hos publikum, det gjorde til gengæld nummeret lige efter “Moder jord” der også er fra 2017 og det var det nummer af de nye som publikum var mest med på men den har også været med de sidste 3 år.

Og så var det også slut med de nye numre og vi fik “Natten er blid” fra 1986 og “Køb bananer” fra 1979 lige efter hinanden inden vi fik det nummer som i hvert fald har været med til flest af de i alt 15 koncerter jeg har været til med Kim Larsen, nemlig den smukke “This is my life” fra 1976 hvor publikum også igen var med på fællessang. “De kan fylde verden med bomber, had og mistro men Rebalderstræde overgiver sig aldrig” var de næste ord fra Danmarks National skjald og selvfølgelig skulle vi ikke snydes for netop “Rabalderstræde” fra 1975 og nu nået koncerten sit højeste og med fællessang, luftguitar og igen fantastisk guitarspil fra guitarrist Karsten Skovgaard var dette nummer på sit højeste og Kim og bandet tog de lange pauser der normalt er i nummeret hvor man tror det er slut, man kunne nærmest fornemme hvordan Kim nød bare at trække den længere ud inden de spillet videre på nummeret. Introen til næste nummer begyndte nu og Kim kom med ordene “Mine damer og herre tak for en dejlig aften” og så fik vi til slut “Midt om natten” fra 1983 med endnu mere fællessang.

Og så var det slut men publikum ville havde mere og efter lang tid kom Kim og bandet da også på scenen igen og Kim spurgte om vi ikke kunne larme noget mere her ude på egnen hvorefter publikum gik endnu mere amok. Så fik vi “Sammen og hver for sig” fra 1986 der gik direkte videre i “Fru sauterne” fra samme år og så sluttet det hele smukt af med den smukke korte sang “Som et strejf af en dråbe” fra 1978 og efter denne korte sang tænkte man at vi da lige skulle havde en mere, men nej Kim og bandet gik frem på scenen og Kim sagde “Mine damer og herre vi kan ikke flere numre så tak for i aften” og vi måtte derfor undvære både “Kvinde min” og “Jutlandia”, Kim Larsen has left the building.

5 stjerner ud af 6 🙂 Kim Larsen er en af de største vi har herhjemme hvis ikke den største, om ikke andet den kunstner med det største sang katalog af sange og han kunne jo i virkeligheden havde spillet hvilket som helst nummer fordi han har så mange. Aftens sætliste syntes jeg var rigtig god det eneste jeg kunne havde manglet var “Kvinde min” fra 1975, “Jutlandia” fra 1986 og “Fri som en fugl” fra 2017 i stedet for “Byens Hotel” og “Christianshavns kanal” fra 1973 og så som et ekstra ekstranummer der ville “Kvinde min” havde gjort det godt. Omgivelserne på gl. Estrup var rigtig gode og hyggelige og perfekt koncertsted med nogle få ændringer ville man kunne havde fået det helt op, det der ikke fungeret optimalt var parkeringsforholdene og så var der specielt i 1. sæt lidt problemer med lyden, men udover dette var det en fantastisk, fed og svedig koncert aften med hele Danmarks national skjald Kim Larsen.

her lidt flere billeder 🙂  

Det var lidt om koncerten med Kim Larsen på gl. Estrup 🙂 på fredag er der traditionen tro Lars Lilholt koncert på Meilgaard slot og det vil i kunne læse meget mere om på bloggen i næste uge 🙂

Music and love

Mikael <3

Kim Larsen & Kjukkens billede.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Stig Rossen og Evi Tausen EP: Our Sweet love