Anmeldelse af Chess musical d. 24/2/2018

Anmeldelse af Michael Falch Solo Skanderborg d. 1/3/2018

dsc029767

Hej musik elskere 🙂 i torsdags var jeg til solo koncert med Michael Falch i Skanderborg, en super dejlig oplevelse jeg gerne vil dele med jer.

Michael kom ind på scenen ene mand og startet koncerten med sin guitar og nummeret “Ud af mørket” fra 1986, Michael bød herefter velkommen og fortalte som altid en del mellem numrene hvor en del af de gode gamle var i blandt som “Cowboyblå” fra 1986 og det lidt senere nummer “Kalvehave mark” fra 2006 som han begge har spillet solo en del gange efterhånden. Men allerede ved sang 4 kom der en overraskelse i form af nummeret “Clark Kent” fra Michaels seneste album fra 2016, det var rigtig dejligt at høre dette nummer i en solo udgave med Michaels guitar og mundharpe og den fantastiske tekst kom meget mere til sin ret end den gør på album versionen.

Koncerten byder meget på snak mellem numrene om døden og man mærker at Michael måske er et andet sted i livet og den lidt kække gadedreng man kender fra ham er udskiftet en smule med en mere eftertænksom sangskriver og i mange af numrene sidder man med en stille og smuk følelse bagefter som i den meget rørende “De første fugle uden dig” som Michael skrev til sin afdøde far i 1998. Vi får dog også nogle af de gamle fra han var en kæk gadedreng i form af sangen “Gak gak i gågaden” fra 1985 som publikum også er godt med på, Michael fortæller også kort om hans deltagelse i toppen af poppen sidste år og finder herefter el guitaren frem og vi får den meget smukke “Nær” fra 2013 som var endnu et smukt øjeblik i koncerten, og herefter kommer der for alvor fællessang da Michael starter på hittet “I et land uden høje bjerge” fra 1986 og som han selv siger en sang der måske er mere aktuel end nogensinde.

Inden pausen får vi et af mine helt store favoritnumre nemlig “Kære vorherre” der stammer fra børnecden “Hemlig helikopter” fra 1997 og dette nummer lyder det til er en favorit blandt rigtig mange af publikum også og den gode broder Falch får sendt publikum til pause med en glæde og optimisme.

2. sæt starter med “Den blå time” fra 2001 og Michael fortsætter herefter i det mere mørke hjørne med den meget triste og samtidig smukke “Lille ulykkelige menneske” fra 2010. Michael fortæller herefter at det næste nummer er rigtig glad for at være med på landevejene igen da den tit har stået tilbage og måtte blive hjemme, vi får derfor Michaels sang til Niel Young “I dit eget tøj” fra 2001 hvor den gode Falch også får publikum til at synge med på tros af det ikke er en af hans mest kendte sange. Michael rejser sig herefter og går over til et klaver der står på scenen og vi får derefter den meget smukke “Binder mig aldrig igen” fra 2010  dsc02970 Michael går efter dette smukke nummer tilbage til sin guitar plads og vi får nummeret “Vogt dig” fra 2016 som ikke høre til blandt mine favoritter og stemningen daler lidt, ikke engang en stille udgave af det ellers gode nummer “Nye tider” fra 1985 kan løfte stemningen ordenligt og det er først da Michael spiller det fede nummer “Dage” fra 1989 at stemningen for alvor bliver løftet igen og så sker der det at Michael glemmer at han skulle spille en mundharpe solo, hvorefter han beder sin lydmand om at komme ind og spille og lydmanden bevæger sig da også ind på scenen men går i stedet ned til publikum og tager en kvinde fra første række med op på scenen, kvinden er frisk og den gode Falch beder hende om hjælp på mundharpen og hun giver et stærkt bud på mundharpen og gør det faktisk super sejt, et skønt indslag i koncerten hvor det rutine præget i den grad blev lagt på hylden og koncerten blev levende og kvinden får lov til at beholde mundharpen derefter. Derefter får vi den fantastiske skilsmisse sang “Lad mig lige se dig” fra 2007 som går videre til en af de smukkeste kærlighedssange der er skrevet nemlig “Den eneste i verden” fra 1992.

Og så er koncerten slut men publikum er i den grad tændt på mere og broder Falch kommer på scenen igen og vi får den sang der altid er med til hans koncerter nemlig den evig gode “Mød mig i mørket” fra 1982 der går direkte videre i det andet store hit “Superlove” fra 1981 og publikum står nu op og rocker og skråler med på dette fede nummer. Til sidst får vi den smukke “De vildeste fugle” fra 1988 der har 30 år på bagen i år, en smuk afslutning på en rigtig god koncert.

5 stjerner ud af 6 🙂 Michael Falch er en af de bedste vi har herhjemme og koncerten var som altid rigtig god, denne koncert var dog bedre nogle steder end andre steder og det bedste ved koncerten var klart at den var fyldt med rigtig mange af de gode gamle og mange af mine topfavoritter med Falchen, en anden ting der var godt var de steder hvor der blev slukket for rutinen og koncerten dermed blev levende og man kunne se at det der skete ikke var planlagt. Jeg syntes der var rigtig mange smukke sange med af Falch men det gjorde også at det mange steder blev en meget rørende aften og det kunne være svært at få luft til at kunne gå videre fra de numre hvor døden måske var et større tema. Til sidst var der det med sangene, jeg syntes det var en rigtig god sætliste men som altid var der en del man manglet og uanset hvad han havde spillet havde man nok manglet noget, et nummer som “Rocken roll” fra 2007 er mit personlige favorit nummer og det er desværre mange år siden den har været med, den ville jeg hellere havde haft end “Vogt dig”, så syntes jeg også han godt kunne havde spillet 1 eller 2 af de numre han fortolket i Toppen af poppen sidste år, da det nu er så nyt stadig men det var ligesom om der ikke skulle fortælles så meget om den deltagelse og det var jeg lidt ærgerlig over, men på mange måder en rigtig god aften med skønt musik fra broder Falchs musik karriere i perioden 1981-2016.

Her lidt flere billeder 🙂 dsc02961 dsc02967 dsc02972

Det var lidt fra min koncert med Michael Falch 🙂 i næste uge er der to koncerter på banen, nemlig Poul Krebs på torsdag og Thomas Helmig på lørdag, begge koncerter bliver selvfølgelig skrevet om herinde.

Music and love

Mikael <3

dsc02973

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Chess musical d. 24/2/2018