Anmeldelse af Nickelback: Feed the machine cd

Anmeldelse af Freddy and the phantoms: Decline Of The West cd

Hej igen musik elskere. 🙂

Tid til at blogge igen 🙂 denne gang om et band der i den grad fortjener mere opmærksomhed. 🙂

Jeg købte for noget tid siden den nye cd med bandet Freddy and the phantoms: “Decline of the west”.

Det er et band der har eksisteret siden 2010 og som jeg første gang hørte live i 2014 da de var opvarmning for Frank Hvam (ja den Frank Hvam) da det er Frank Hvams ynglings band havde han valgt dem til at varme op for sig, de har siden 2010 lavet 3 cder og en ep i henholdsvis 2010, 2012, 2014 og nu altså deres nyeste 2017. Bandet består af: Sanger, sangskriver og guitarrist Frederik Schnoor, Guitarrist Morten Rahm, Bassist Mads Wilken, Keyboardspiller Anders Haahr og trommeslager og producer Rune Hansen.

Første sang på albummet er titelnummeret “Decline Of The West” et “feel good” tempo blues/rock nummer, hvor man allerede mærker hvor godt samspil der er i bandet og man ligger mærke til alle instrumenter i sangen og Frederiks stemme er super fed og man høre hvert eneste ord han synger.

Sang 2 hedder “Kentucky Killer” og er mere op i gear og man føler man er med på en køretur hvor bandet sidder bag i bilen og spiller på livet løs, der er god rytme i det og hen mod slutningen bliver der braget igennem og man kan som lytter næsten ikke sidde stille med hovedet.

Sang 3 hedder “City of Crime” og er meget ned i tempo med Anders Keyboard meget i centrum og en blues guitar feeling ind over, et super fedt og afslappede nummer og Frederik synger super fedt med hans rå, hæse og lidt skrøbelige stemme. Et af favoritterne på albummet, og så er det dejligt med et nummer der vare mere end 3:00 vi er faktisk helt op på 4:44 og det er skønt i en tid hvor det desværre ikke er så populært med lange numre mere.

Sang 4 hedder “Call Me The Creature” og tempoet kommer igen op og de fortsætter den rocket still blandet med noget blues, bandet spiller igennem og Frederik skråler derud af.

Sang 5 hedder “Behind The Curtain” der starter ud med klaps og mundharpe og man forestiller sig slet ikke at det er musikere fra Danmark man sidder og lytter til, kunne ligeså godt havde været nogle musikere fra Bronx.

Sang 6 hedder “The Last Café” og starter stille ud og man kan sagtens forestille sig at sidde helt alene og forladt tilbage på den sidste cafe, nummeret er 5:58 langt og er delt op i to afdelinger. Først den stille afdeling på 2:40 hvorefter nummeret udvikler sig og får tempo på og mere guitar på og resten af nummeret rocker derud af.

Sang 7 hedder “Transition Blues” og er et ægte Blues/rock nummer med god tempo, ikke så meget tekst dog men til gengæld masser af guitar og igen et sammenspillende band hvor man høre alt fra Runes fede trommer til Anders Keyboard og bassen spillede af Mads der ligger en god bund, samt Frederik og Mortens guitar. Der er tale om 5 rigtig dygtige musikere der i den grad fungere som band.

Sang 8 hedder “NYC 1965” hvor den super seje og dygtige Guitarist Billy Cross medvirker på med sit guitarspil, Freddy and The phantoms har tidligere haft en anden populær guitarist med på deres cd nemlig Knud Møller. To store guitarister vi har her i Danmark og Billys guitarspil kan man ikke undgå at lægge mærke til på et rigtig Blues/rock nummer med god tempo og tråd.

Sang 9 hedder “Brownstone Badlands” der starter med super fed guitar og så pludselig glemmer man igen for en stund at vi er i Danmark, igen er der godt samspil og Frederik synger skønt på nummeret. Man kan se billedet for sig at gå langs gaden i for eksempel NYC.

Sang 10 hedder “The wild ones”  der også var med på deres første udgivelse i 2010 i en hurtigere og mere country/rock udgave. I den nye version er tempoet sat ned og det passer meget bedre til sangen og Frederiks skrøbelighed i stemmen kommer i den grad til sit ret og bandet spiller super godt. Nummeret vare 8:01 og efter 5:15 ca. begynder der da også at ske nogle ændringer i nummeret og der bliver helt stille og man kan nærmest kun høre trommerne banke løs og keyboardet spille, hvorefter at tempoet for alvor bliver sat op og man glemmer for en kort stund at man bare sidder hjemme i sin stue og høre en cd, nej lige nu er man til rock koncert. Efter 2 min hård rock og vildskab sluttes nummeret af stille og med Frederiks fede stemme, og man føler at “Rocken roll is home tonight”.

11 og sidste nummer hedder “Mr. Pig” og er mit personlige favorit nummer på albummet, et nummer der når man lytter til det, glemmer helt at det er en studie indspilning for det kunne ligeså godt havde været live. Man mærker guitaren gløde, og musikken er i live og man mærker nærmest sveden drive fra en som om man står til en koncert, og høre et rigtig godt rock band. Det er en fed afslutning på et mega fedt album.

6 stjerner ud af 6 🙂 hvis man er til god rock musik der er levende og hvor blues er en del af lydsporet også, og med en forsanger og et band der har noget på hjertet både med teksterne og musikken så skal man holde øje med Freddy and the phantoms. 🙂 Billedresultat for freddy and the phantoms decline of the west

Deres første EP var meget rock/country inspireret, deres første album fortsatte den rocket stil, stadig med en snert af country og lidt blues, deres 3 udspil var rigtig meget rocket, på deres nye ligger den et sted mellem Rock og blues og det klær dem og man bliver lukket ind i en helt anden verden hvor man overgiver sig total til rock musikken og det er fedt at opleve i 2017.

Det var alt for denne gang 🙂 hvis man skulle være interesseret i at lytte til ny musik har Jennifer Lopez lige udgivet en ny spansk single der sagtens kunne blive årets store sommerhit, jeg synes nummeret holder og det hedder “Ni Tu Ni Yo”  der betyder “Hverken du eller jeg” nummeret kan findes på bl.a youtube og ellers de forskellige streaming tjenester der nu findes.

God sommer derude. 🙂

Mikael <3

Billedresultat for freddy and the phantoms decline of the west

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Nickelback: Feed the machine cd