Anmeldelse af Kim Larsen koncert d. 1/7/2017 Århus

Anmeldelse af Nickelback: Feed the machine cd

Hej musik elskere. 🙂

tak for den store interesse der har været omkring min blog, jeg er fortsat glad for at så mange af jer vælger at læse med.

For noget tid siden købte jeg Nickelbacks nye cd “Feed the machine” som fysisk cd, da jeg er barn af 90erne da cderne havde deres store succes er det stadig relevant for mig og betyder mest for mig at ha en cd fysisk i hånden, jeg synes det er synd at cden efterhånden er gemt så langt væk og at alverdens cd butikker lukker.

Men Nickelback har udgivet nyt album 🙂 de er et Canadisk band der har eksisteret siden 1995 og fik deres store gennembryd med albummet “Silver side Up” i 2001 med hittet “How you remind me”. Siden dengang har de lavet 9 studie albums og har bevæget sig i både Rock og den mere poppet genre, samt med smukke ballader.

Albummet ligger ud med titelnummeret “Feed the machine” der er et rigtig Nickelback rocknummer når de er bedst med fed guitar og trommerne der hamre godt løs og med forsanger Chad Kroeger super fede stemme, et nummer der kunne havde været på et hvilket som helst Nickelback album. Nummeret er skrevet af Chad i samarbejde med guitarrist Ryan Peake der spiller en fed guitarsolo også, samt Chads bror på bas Mike Kroeger.

Sang 2 hedder “Coin for the Ferryman” der er skrevet af Chad og stilen fortsætter i den rocket del og man fornemmer det måske er deres mest rocket album siden 2001.

Sang 3 hedder “Song on fire” den er skrevet af Chad og Ryan i samarbejde med 3 andre sangskrivere, og er den første ballade på albummet, desværre er det noget af en popsang der desværre dukker op af og til ved Nickelback og omkvædet bliver simpelthen for sukkersødt pop til mig, der mangler noget mere råhed.

Sang 4 hedder “Must be Nice” og er skrevet af Chad og er igen et typisk Nickelback rocknummer med fed lyd, et nummer der sagtens kunne ha været på nogle af deres andre cder. Chad skråler sin stemme ud og Ryan spiller super fed guitar på nummeret, og man sidder som lytter og rocker med i stolen.

Sang 5 hedder “After the Rain” og er skrevet af Chad i samarbejde med en sangskriver. Igen en ballade, og hvor Nickelback tidligere har skrevet nogle meget smukke rock ballader kniber det på dette album, og igen ender det ud i et sukkersødt omkvæd og efter hurtig gennemlytning opgiver man nummeret.

Sang 6 hedder “For the river” og er skrevet af Chad og vi er igen tilbage på sporet med en rocksang, hvor bandet igen er i godt sammenspil lydmæssigt og Chad super fede stemme skråler igennem.

Sang 7 hedder “Home” og igen har Chad stået for at skrive sangen, her bliver vi præsenteret for et super fedt rocknummer med både en el guitar og en akustisk guitar i centrum, en sang der blander det stille med det mere rå. En rigtig Nickelback power rock ballade når de er bedst, og p.t min ynglings på albummet.

Sang 8 hedder “The Betrayal (Act 3)” og er skrevet af Chad, Ryan og gruppens trommeslager Daniel Adair, sangen starter med et langt stykke akustisk guitarspil som man ikke har hørt før ved Nickelback, hvorefter der bliver braget løs på trommer, el guitar og bas og et kæmpe rocknummer er i gang. Der bliver spillet og sunget igennem som aldrig før og en ny favorit på albummet har sniget sig ind hos mig, det er storladne og råt og man mærker virkelig Rocken roll forever.

Sang 9 hedder “Silent Majority” og er skrevet af Chad og Ryan og hvis man troet at det var slut med den gode rocken roll bliver man klogere og et ægte rock nummer med fedt omkvæd er kommet for at blive fra Nickelbacks side, et rigtig Nickelback rock nummer der også sagtens kunne havde været på deres andre cder. Mit top favorit nummer på albummet selvom der er andre der blander sig også i toppen.

Sang 10 hedder “Every time we are together” og er skrevet af Chad i samarbejde med en sangskriver, nummeret minder meget om “When we stand together” som de lavet i 2011 og som ikke var et nummer jeg holder af, det samme kan siges om “Every time we are together” igen med et popomkvæd og man bliver klog på at Nickelback er bedst når de selv skriver deres sange uden hjælp ude fra.

Sang 11 der er sidste sang hedder “The Betrayal (Act 1) der som titlen henviser til er melodien fra sang 8, kun stykket med den akustiske guitar lavet på 2 min og 42 sek. skrevet af Ryan og Daniel og fuldført smukt men kort, og når sangen er færdig er albummet færdig og man føler sådan at man mangler noget og at det kunne havde været spændene med en “Act 2” ?.

Men alt i alt et super fedt rock album fra Nickelback og et af deres bedste i mange år, de er vendt mere tilbage til den klassiske rock og der er blevet længere imellem de mere poppet sange.

4 stjerner ud af 6 🙂 man kan købe albummet fysisk hvis man er til det, hvis man er til LP kan man sikkert også få den der og ellers kan den jo lyttes til og hentes på alverdens streaming tjenester. FeedtheMachineNickelbackAlbum.jpg

Det var alt for denne gang. 🙂 ude i musik land er der kommet nyt fra Juncker i samarbejde med Julie Maria, et nummer som er lavet til det danske EM fodbold landshold og hedder “Intet hold er så rødt og hvidt som mit” en fin lille sag med Junckers fantastiske ord og god lyd, Kan høres på youtube bl.a. Så har vores egen Jesper Binzer fra rockbandet D-A-D udgivet sin første solo singel “The future is now” som er skrevet til noget boksning VM. Et super fedt rocknummer med meget D-A-D lyd og hvor superguitarristen Søren Andersen har produceret og spiller guitar på nummeret, kan også findes på bl.a youtube.

Tak for denne gang 🙂

Mikael <3

nickelback-feed-the-machine-cd-2017

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Kim Larsen koncert d. 1/7/2017 Århus