Anmeldelse af Wilco Cousin album

Anmeldelse af Nikolaj og Piloterne Et glimt af virkeligheden album

Hej musik elskere 🙂 I dag udgiver bandet Nikolaj og Piloterne med frontmanden og original medlem Nikolaj Christensen nyt album 🙂 Det er deres første nye album i 13 år hvor tiden fra 2016-2023 mest har stået på et par nye singler samt en masse live koncerter.

Sang 1 hedder “Vandskaden” og starter med en akustisk guitar og Nikolajs genkendelig stemme som ikke har ændret sig, sangen er meget hverdags agtig og handler om netop at få en vandskade, sangen bliver tilføjet et kor og el guitar og mundharpe bliver tilføjet men der er noget ved nummeret der slet ikke fanger mig desværre rigtig og efter lidt tid går man videre til næste sang.

Sang 2 hedder “Weekenden” og starten lyder lidt som Nikolajs gamle hit “Jeg har det fint”. Teksten er en typisk Nikolaj tekst og er meget rytmisk i melodien og sangen kunne sagtens havde været på et af Nikolajs andre albums, en god sang der dog ikke går over i historien.

Sang 3 var 1. singlen for hele albummet og hedder “Unge hjerter” og er en typisk pop/rock Nikolaj og piloterne basker med hurtig guitar og trommer og Nikolajs rå rockstemme der synger en hyldest sang til ungdommen, en sang der sagtens kunne havde været udgivet på en af Nikolajs nok specielt seneste albums.

Sang 4 hedder “Rialto” og vi går nu ned i tempo på en klaver ballade, Nikolaj synger igen med sin velkendte rå ungdommelig stemme men forsøger på denne sang at vise en lidt mere voksen og moden side og denne sang ville han næppe ku havde skrevet for 13 år siden, en meget anderledes sang fra Nikolaj og Piloterne med meget dybde og Nikolaj viser han stadig har en virkelig fed stemme.

Sang 5 hedder “Jeg gir aldrig nogensinde op” og fortsætter det meget ned i tempo lydbillede dog nu med el guitaren i front, sangen har en masse Nikolaj og Piloterne elementer men man sidder som lytter og håber på at sangen lige bliver sat op i tempo, dette sker ikke men det er stadig et ret fedt Nikolaj og Piloterne nummer.

Sang 6 er 3. og nyeste single fra albummet “Regn hos mig” der er et op i tempo pop/rock Nikolaj og Piloterne nummer som også sagtens kunne havde været udgivet tidligere, sangen høre dog ikke til deres bedste men er et ganske fint nummer som måske vil kunne løftes ude på live scenerne.

Sang 7 hedder “Du er god nok som du er” og går igen ned i tempo med el guitar og mundharpe i centrum på en igen meget Nikolaj og piloterne agtig sang, sangen starter bedre end den slutter men høre alligevel til den gode ende på albummet.

Sang 8 hedder “Ønskebrønden” og er en optempo rock/pop sang hvor man dog føler Nikolaj går lidt i ring og Nikolaj og Piloterne har lavet bedre sange end lige den her.

Sang 9 var 2. single fra albummet og hedder “Chelsea Hotel” og er en stille sang der både lyder af noget man kender fra Nikolaj samt en igen mere moden side fra Nikolaj og en ungdomserindring om minder og drømme, sangen syntes jeg personligt er den bedste på albummet.

Sang 10 er titel nummeret og albummets sidste sang “Et glimt af virkeligheden” og er en stille sang hvor lyden af trompeter nu er med og dette er en anderledes sang fra Nikolaj og Piloterne der hverken går over i historien som det bedste nummer men heller ikke det værste.

4 Stjerner ud af 6 🙂 Nikolaj og Piloterne er efterhånden mest bare Nikolaj Christensen og har haft skiftende medlemmer de seneste år, på det nye album her er det lyden af klassisk Nikolaj og piloterne som man kender det og nok i sær man kender fra deres seneste mere pop/rock udgivelser men man mærker også en mere moden Nikolaj Christensen og eftertænksom Nikolaj på albummet 🙂 han når dog ikke helt omkring og han vil nok altid vende tilbage til den rå drenge røv med sange om kærlighed og hurtige rock/pop numre hvilket også er ganske fint for gør også at Nikolaj lyder som sig selv 🙂 Jeg kunne dog godt ha brugt lidt mere fornyelse på albummet og så savner jeg den nye sang der faktisk var min favorit af de nye og blev udgivet som 2. single “Min far” som netop viste en mere moden Nikolaj samt et mere rocket nummer tilbage til den mere rocket tid og vil da håbe at det næste album bliver en mere blanding af en voksen rockstjerne med fede rocksange og ny mere moden lyd 🙂 men albummet er godt og Nikolaj synger stadig rigtig fedt hvilket nok er albummets helt store styrke 🙂 albummet kan købes som cd og streames 🙂 

Det var lidt om Nikolaj og Piloternes nye album 🙂

Music and love

Mikael <3

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Wilco Cousin album