Blogindlæg om Toppen af poppen: Dorthe Gerlachs dag

Anmeldelse af Nikolaj og piloterne akustisk koncert d. 6/10/2017 godset i Kolding

Hej musik elskere 🙂 i weekenden var jeg til koncert med Nikolaj Christensen og hans piloter på godset i Kolding. dsc02735

Koncerten var akustisk så bandet denne aften bestod af Nikolaj på sang, guitar og mundharpe og guitarrist Rasmus Hedeboe der er blevet en del af bandet i år og bassist Christian Veitner der var med fra starten i 89-2004 og så igen fra 2016.

De lagde stille ud med et nyt nummer “Farvel” som jeg ikke har den store erindring om fra koncerten, et meget anonymt nummer. De fortsætte med nummeret “De spanske bjerge” som Nikolaj skrev til Flemming Bamse Jørgensens sidste album i 2010 og som Nikolaj siden Flemmings død har spillet live i ny og næ, nummeret klær da også Nikolaj bedre og man kan høre det er en Nikolaj sang, dog ikke en personlig favorit. Herefter kom der for alvor lidt mere gang i den med det gode live nummer “Pis og papir” fra 2016 hvor Rasmus også kom på banen med sin fantastiske guitarlyd.

Koncerten bød ellers på mange af de gamle i nye forklædninger, men der blev også plads til “Kyssesangen” fra 2009. Publikum var meget tilbagelænet og lyttende og man kunne tydelig mærke hvilke numre publikum kendte bedre end andre, som da Rasmus tog guitaren og startede på “Jeg har det fint” fra 1999 og publikum allerede der begyndte at klappe og skrige.

Vi fik nye versioner af sangene “Vicky” fra 1991 som publikum også var godt med på og “Breve til dig” fra 2001, hvor man desværre savnet den originale optempo udgave. Optempo var der i “Hjem kære hjem” fra 2001 som folk også kunne synge godt med på. Vi fik også mindre gode sange som det glemte nummer “Homeparty” fra 1999 og den alt for stille “Engel” fra 1989, men også de gode hits “De nye piloter” og “Råber på Rønn” fra 1989.

Hen mod slutningen af koncerten ændret det akustiske sig dog til at være en ægte rock koncert med masser af fest hvor folk stod op, og vi fik da også disse hits lige efter hinanden til sidst “Du står stadig der” fra 1996, “Du kan svæve rundt” fra 2000 og til allersidst fik vi den sang som flere af publikum også allerede havde spurgt om nemlig “Kommer nok hjem” (Sidder på en raket) fra 1991.

Og så var det slut men publikum var slet ikke færdige og blev ved med at så op, flere kom også op foran til scenen nu og Nikolaj og piloterne måtte igen ind på scenen, hvor vi fik hittet “Ridder af kærligheden” fra 1989 og på den måde sluttet koncerten i et rock orgie med fest og fællessang og dans, herefter var det slut på en super fed og anderledes koncert med Nikolaj og piloterne.

5 stjerner ud af 6 🙂 dette var min 11. Nikolaj og piloterne koncert og min nummer 2 i år hvor den anden som bekendt var til Rosenholm hvor han i sandhed viste at han var tilbage, på godset i Kolding var han også tændt og havde som altid rigtig meget kontakt med publikum, noget man måske kunne savne var at han fortalte lidt historier eller om sangene mellem numrene, når nu det var en akustisk koncert, men det blev mest til snak med publikum. Nogle numre kunne man måske også havde undværet og det kan da undre mig at han spiller “Jobcenter” fra 2010 når han ikke kan huske teksten ? heldigvis reddet Rasmus den hjem med en super fed guitarsolo, men man savnet et nummer som “Jimmy” fra 1991 og “Smil” fra 2010, men alt i alt var det en fed og anderledes koncert med nye versioner af nogle af sangene og hvor der som sagt blev rock fest hen mod slutningen af koncerten, det var klart højdepunktet i koncerten.

her lidt billeder 🙂 dsc02696dsc02715dsc02719dsc02724

Det var fra koncerten med Nikolaj og piloterne 🙂 men hold øje med bloggen i morgen 🙂 der vil jeg skrive om Toppen af poppen.

music and love

Mikael <3

dsc02734

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blogindlæg om Toppen af poppen: Dorthe Gerlachs dag