anmeldelse af album med Joy Division fra 1979: Unknown Pleasures

Anmeldelse af Peter Gabriel album fra 1980: Peter Gabriel 3

Hej musik elskere 🙂 så nået jeg 80erne i min bog “1001 albums you must hear before you die” og i denne uges blogindlæg får i en anmeldelse af Peter Gabriels 3. album fra 1980 “Peter Gabriel 3”. Peter Gabriel startet sin musikalske karriere som forsanger i Genesis som han var fra 1967-1974 inden han gik solo og Phil Collins overtog som forsanger i Genesis, Phil medvirker iovrit på trommer på nogle af sangene på dette Peter Gabriels 3. solo album.

Første sang hedder “Intruder” og lyder meget som noget Peter Gabriel/tidlig Genesis og Phils trommer dominere da også meget på dette nummer der er klassisk Phil rytme. Sangen bliver desværre lidt for ensformet og med for mange instrumenter og lyde blandet ind i længden.

Sang 2 hedder “No self control” og lydbilledet er sådan lidt jungle agtigt og er igen meget i stil med Genesis og måske også mere fra Phils periode, Nummeret er ret fedt og har en fed jungle/rock lyd.

Sang 3 hedder “Start” hvor lyden af en saxofon nu er med, sangen er instrumental og vare kun 1 min og 22 sek. men er en smuk melodi som dog er hurtig færdig.

Og går videre i sang 4 der hedder “I dont remember” der er mere rocket i lydbilledet igen og er langt fra sang nummer 3. Sangen bliver for træls i længden og Peters stemme bliver for skrigende.

Sang 5 hedder “Family Snapshot” og er nede i tempo med stort set kun et klaver og keyboard som lydbillede, sangen passer bedre til at skulle komme efter sang 3. Efter 2 min skifter nummeret da retning og bliver igen mere rocket med flere instrumenter på men nummeret holder stadig og igen klæder saxofonen lydbilledet, sangen slutter stille kun med Peters vokal og klaver.

Sang 6 hedder “And through the wire” der igen bliver for ensformet og for skriger agtig og selvom Phil Collins trommer igen er let genkendelige hjælper det ikke på sangen.

Sang 7 hedder “Games without Frontiers” og er et mærkeligt og kedeligt nummer der mest lyder som noget David Bowie kunne havde lavet.

Sang 8 hedder “Not one of us” og igen tænker man ulmebart David Bowie og lydbilledet er meget anderledes end starten af albummet.

Sang 9 hedder “Lead a normal life” og er en stille klaver ballade, igen får man tanker hen på lidt Bowie og også John Lennon, sangen her er dog ret interessant og med ikke ret meget tekst og meget enkel melodi men den holder og er nok det nummer pt. jeg syntes er bedst.

Sang 10 er også det sidste nummer og hedder “Biko” og starter med noget afrikansk jungle kor inden Phils magiske jungletrommer igen kommer og i starten tænker man faktisk lidt på Phil Collins sangen “In the air tonight”. Rytmen fortsætter  sangen igennem og man har hele tiden den her jungle/afrika fornemmelse og sangen er ret fed. Sangen er en fed slutning på et udmærket album og dette nummer er både det bedste herpå og også det længste med 7 min og 33 sek.

4 stjerner ud af 6 🙂 et ganske fint album fra Peter Gabriel fra 1980 hvor jeg syntes halvdelen af sangene holder, dog også et album der ikke rigtig kan finde ud af hvad den vil og der er lidt for mange stilarter på til mig. Skal man lytte til et nummer vil jeg klart anbefale denne det sidste nummer “Biko” https://www.youtube.com/watch?v=3ncVyxQRw70 . Peter Gabriel er idag 69 år og udgav sidst et studie album i 2011,  han udgav i år et live album “Growing up live”

Det var lidt om endnu et album fra min bog, i næste uge holder Bloggen lidt ferie men vender tilbage i uge 40 hvor i vil kunne læse om både koncert med Innocent Blood og Poul Krebs og Henning Kvitnes som jeg skal høre lørdag og søndag i næste weekend 🙂 i vil fortsat i næste uge kunne finde masser af musik på Mikaelsmusikunivers på facebook 🙂

Music and love

Mikael <3

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

anmeldelse af album med Joy Division fra 1979: Unknown Pleasures