anmeldelse af Kim Larsen koncert på Gl. Estrup, Auning

Anmeldelse af Lars Lilholt Band Koncert på Meilgaard

Hej musik elskere 🙂 Jeg var i går til årets koncert på Meilgaard med Lars Lilholt Band, det var 26 gang de spillet der og var 17 gang jeg oplever dem på Meilgaard og min i alt 27 Lars Lilholt koncert.

Bandet gik på 21:20 og 2018 besætningen hedder som de senere år Lars Lilholt, Gert Vincent på guitar, Tom Bilde på bas m.m, Eddie Jarl på trommer og Kristian Fogh på keyboard, samt de 3 livegæster Mads Kjøller-Henningsen på blæseinstrumenter m.m, Lærke Lilholt på kor og den nye kvinde på kor Maria Malmø.

Lars og bandet lagde ud med den helt nye “Det sidste ord” fra årets nye album “Drømmefanger” og gik direkte videre med hittet “Ofelia” fra 1991 og sådan gik resten af koncerten faktisk, en god blanding af de nye sange og de gode gamle som “Høstfesten” fra 1989 og “Cafe Måneskin” fra 1997.

Vi fik også den nye “Geddens tænder” som Lars har indspillet med Johnny Madsen, Johnny var ikke med i dag så Lars sang den med den nye korpige Maria Malmø men når man er vant til Johnnys fede rock røst der klæder sangen sammen med Lilholt så var det helt forkert at den nu blev sunget af en kvinde med en meget lys stemme og lidt af det fede ved sangen gik af og udover fed guitarsolo fra Gert Vincent var sangen klart bedre på den nye cd. Så fungeret den nye “Første gang på Roskilde” meget bedre og dette nye live hit var da også den af de nye sange som publikum kendte bedst og virket til at elske, en ny Lilholt klassiker er født og den sad igen lige i skabet denne sommeraften.

Vi fik også et Dalton nummer i form af nummeret “Lilly fra løkken” fra 1992 i ny super fed udgave som publikum da også var med på. Vi fik også Lars udgave af Shaka loveless “Tomgang” som Lars sang i toppen af poppen i 2015 og så fik vi den dejlige sommersang “Giv det blå tilbage” fra 1989 med Tom Bilde på Banjo.

Lars Lilholt viste også hvilken levende og spontan kunstner han er som da han pludselig sagde at vi skulle havde en bestemt sang fordi månen nu var oppe, og derfor fik vi hittet “Jens Langkniv” fra 1984 der også endte i en meget improviseret udgave da Lars sang noget af teksten for tidligt og derefter gentog teksten rigtig mange gange mens bandet rocket med. Derefter fik vi “Når båden lagde til” fra 1988 hvor der blev danset med armkrog nede ved publikum til denne gode bådvals og så var der pause.

Efter ca. 24 min kom Lars og band igen på scenen og lagde ud med “Morgenlyset 2” fra nyeste cd som Lars første gang indspillet med sit gamle band Kræn Bysted i 1977. Herefter sprang Maria og Lærke nærmest ned foran på scenen og vi fik derefter hittet “Gudenåen” fra 1997 med igen super fed Guitarsolo fra Gert

Derefter gik vi ned i tempo og fik den smukke nye “Sig mit navn” der fungeret rigtig godt live og som jeg håber vil blive spillet igen, det samme gjaldt den nye “Jordens salt” med stort instrumental stykke til sidst. Vi slap dog ikke for det mindre gode nummer “Gloria” fra 2001 som jeg aldrig har lært at elske, dog har jeg altid fundet den bedre rent musikalsk live og i år fik vi da også den fedeste guitarsolo af Gert der virkelig beviste at han er en af Landets allerbedste

Hele bandet inklusiv Eddie på trommer kom nu ned foran til Lars og vi fik meget overraskende en akustisk udgave af hittet “Mikkel han var død” fra 1997, derefter fik vi endnu en akustisk sang nemlig den nye “Galwaypigen” som rigtig er en irsk sang Lars har oversat til dansk.

Fra Lars deltagelse i Toppen af poppen fik vi også hans fortolkning af Stine Bramsen som er blevet et stort hit på dansk med Lars nemlig “Hjem til Silkeborg” fra 2015 hvor folk skrålet med, og derefter takket Lars ydmygt publikum for at de var kommet år efter år til koncert på Meilgaard. Mads begyndte nu på et velkendt fløjte tema og så fik vi selvfølgelig kærlighedssangen over dem alle “Kald det kærlighed” fra 1986 med fløjtesolo af Mads, ekstra meget fællessang fra publikum og guitarsolo fra Gert imens Lars, Tom, Mads, Lærke og Maria danset rundt til den i rundkreds og Eddie kom ned og sang kor, fed udgave af en fantastisk sang.

Selvfølgelig skulle vi heller ikke undvære “Onkel Christian” fra 1994 og så sluttet koncerten af med det super fede nummer “Den hvide dværg” fra 2001 Hvor Eddie spillet super fed trommesolo, i mange år har jeg savnet Klaus Thrane på trommer i Lilholt band men må også sige at Eddie i den grad er kommet godt efter det, har fundet sin plads og er mega dygtig

Og så var det slut, men publikum var slet ikke færdige og Lars og bandet måtte ind igen og vi fik “Dansen går” fra 1988 og “Fandens Fiol” fra 1982 at gå hjem på.

5 stjerner ud af 6 🙂 5 store stjerner til Lilholt Band, denne koncert var næsten som helt perfekt og vi fik sange fra det meste af karrieren fra “Held og Lykke” fra 1982 til de nyeste sange fra 2018, eneste minus er jeg godt kunne havde undværet den anonyme “Umagen værd” fra 2015 og på tros af super fed guitarsolo ville jeg da hellere havde hørt en ekstra af de nye eller af de gamle i stedet for “Gloria”. Men Lars og Band er fantastiske, de er levende på en scene og levere aldrig det samme 100 % de er et af landets bedste live bands og vi fik endnu en smuk og magisk sommeraften på Meilgaard.

her lidt flere billeder 🙂

Det var lidt fra årets koncert på Meilgaad med Lars Lilholt band

Music and love

Mikael <3

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

anmeldelse af Kim Larsen koncert på Gl. Estrup, Auning