Anmeldelse af Freddy and the phantoms: Decline Of The West cd

Anmeldelse af Lars Lilholt Band Meilgaard 2017 og Lilholt Band historie

Hej Musik elskere. 🙂 I går var jeg til Lars Lilholt Band koncert på Meilgaard, det var 25. gang de spillede på Meilgaard og det var min 16. gang, og så var det første gang på de 25 gange at det regnet, der har altid været den regel at man har kunne regne med vejret til Lilholt på Meilgaard og i det hele taget er Lilholt Band tit et band der kan trylle solen frem. Det kunne de desværre ikke i går, og da jeg også skal høre dem i friheden til August så valgte vi at gå efter 1. sæt. Så i dette blogindlæg får i en lille anmeldelse af 1. sæt og så får i lidt Lilholt info + bandets historie som ekstra og så lover jeg til gengæld en længere anmeldelse af koncerten i Friheden 🙂 Først lidt historie. 🙂

Lars Lilholt startede sin karriere i folkemusik bandet Kræn Bysted der udgav deres første cd i 1977 og nået at lave 3 cder, grunden til de gik i opløsning var at de alle ville bestemme og ikke havde en frontmand, derfor valgte Lars at hans næste band skulle hedde hans navn for så gik bandet ikke i oplæsning før han går i opløsning.

Det blev starten på Lilholt band der udgav deres første album i 1982 “Og fanden dukkede op og sagde ja” hvor sangene “Held og Lykke” og “Fandens fiol” blev store hits og stadig spilles live. Dengang bestod bandet ud over Lars Lilholt af Gert Vincent der er den eneste udover Lilholt der har været med hele vejen, Kristian Lilholt der var med fra 82-2005, Tine Lilholt 82-2006 og Tommy Kejser 1982-1990 der dog stadig følger bandet da han er blevet deres maneger.

Lilholts helt store folkelige gennembrud kom med det 3. album “Portland” der indeholdt det store hit “Kald det Kærlighed” og hvor andre sange som “Kun en jord” stadig bliver spillet live. Gert Vincent startede i bandet som trommeslager men blev i 88 bandets guitarist og makkeret sig som et af landets helt store på guitar, på trommer i 88 fik bandet i stedet Klaus Thrane der i den grad var med til at forme Lilholt og specielt live, han var med fra 88-2014. i 1991 kom Tom Bilde med på bas i stedet for Tommy og Tom har været med siden og har så også været med alle gangene på Meilgaard 1993-2017.

i 2006 skete der også en kæmpe udvikling da de to musikere Eskild Dohn og H.C Røder kom med og bandet fik fornyet energi. HC var med fra 2006-2011 og Eskild fra 2006-2012. I årenes løb har Lilholt band også gjort brug af forskellige gæster når de har optrådt live som i 2004 da de havde en Pigegarde med inde til et af Klaus utalige trommeshows, Pigegarden fik de også besøg af i 2010 hvor Tine Lilholt også var med som gæst hvilket hun gentog til bandets jubilæums tour i 2013 hvor også de to sangerinder Pia Trøjgaard og Laura Flendsted-Jensen samt trommeslageren Simona Abdallah var med. Laura var også med på touren i 2014, mens Pia gentog både i 2014 og 2015, fra 2014-2016 havde de også den dygtige Marika Thinggard Andersen med på forskellige blæseinstrumenter.

Bandet i dag er Lars Lilholt 1982-2017, Gert Vincent på guitar 1982-2017, Tom Bilde på bas 1991-2017, Eddie Jarl på trommer 2014-2017, Kristian Foeg på keyboard 2011-2017 og så har de på live scenen siden 2016 haft korsangerinderne Anne Rørbæk Olesen og Lærke Lilholt med og i år har de fået den nye mand med på fløjter og andre blæseinstrumenter Mads.

Koncerten i går var min 16. koncert på Meilgaard og min 25. koncert med Lilholt i alt og kun nummer 2. gang jeg har oplevet det har regnet til en Lilholt koncert. Men Lilholt band er et fantastisk live orkester og er et af de fede bands der også er fuldstændig ligeglad med om det regner, så giver de bare publikum en endnu større live oplevelse. 1. sæt var med numre fra det meste af karrieren: fra 82 “Held og Lykke”, fra 84 “Jens Langkniv”, fra 86 “Kun en jord”, fra 89 “Giv det Blå tilbage” og “Høstfesten”, fra 91 “Liv efter Liv” og “Ofelia”, fra 2013 “I skyggen af de første drømmespor” og fra 2015 “Umagen værd”, I en gade gik jeg engang”, “Så ånder vi ind” og Shaka loveles “Tomgang” som Lilholt fortolket i toppen af poppen. Vi fik også det nye nummer “Da Danmark var en slavenation” der desværre ligger til et af de mindre gode Lilholt sange og en meget ens formet sang. Koncerten startede med “Liv efter Liv” hvilket de også gjorde til den første koncert jeg var til i 2002, “I skyggen af de første drømmespor” er indspillet med Christian Hjelm men i aftes fik vi Tom Bilde i duet med Lars i stedet, Tom er ikke den bedste sanger men en fantastisk bassist og mestre iovrit andre instrumenter til fulde, og hans glæde ved at spille live smitter altid af. “I en gade gik jeg engang” er indspillet sammen med Oh Land og i aftes fik vi Anne i duet med Lars, sangen høre ikke til blandt mine favoritter men med Anne på sang giver den alligevel lidt mere ekstra, og så en super fed guitarsolo af Gert Vincent. Det sidste nummer i 1. sæt var det evig gode nummer “Jens Langkniv” der var et rigtig godt nummer at slutte på når vi nu valgte kun at blive til 1. sæt. 🙂

4 stjerner ud af 6. 🙂 Lilholt Band er og bliver et fantastisk live orkester og et orkester med respekt for sit publikum og Lars er ikke en mand der har fået stjernenykker, han er sig selv 100 % og har nu i mange år blandet Rock med folkemusik henover noget country og spoken words er det også blevet til. Jeg ser utrolig meget frem til koncerten i friheden og hvis de kan holde den energi de havde i 1. sæt hele aften til friheden så bliver det en magisk aften med for håbelig tørvejr. 🙂

her lidt billeder fra koncerten. 🙂 dsc02090dsc02066dsc02081dsc02080dsc02083dsc02088

God sommer til alle 🙂 og bare rolig det gode vejr skal nok komme igen 🙂 vi tror på det 🙂

Mikael <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Freddy and the phantoms: Decline Of The West cd