Anmeldelse af Lars Lilholt Band Meilgaard 2017 og Lilholt Band historie

Anmeldelse af Sanne Salomonsen cd: Baby Blue

Hej igen musik elskere. 🙂

For noget tid siden udgav hele Danmarks rockmama Sanne Salomonsen sit nye album “Baby Blue” den har jeg valgt at skrive om i dette indlæg, et album der ikke har fået så gode anmeldelser i medierne og det synes jeg er en skam, derfor laver jeg dette indlæg.

Første nummer på cden er titelnummeret “Baby Blue” der starter ud med mundharpe og guitar lyd og Sanne synger lækkert om hende “Baby Blue” som vil være hele verdens ynglings babe, et super fedt nummer med en råhed og lyd af rocken roll, Sanne tager rocken til nye højder og er længe siden hun har lydt så rocket på et nummer.

Sang 2 hedder “Hvor er jeg så” der starter ud med keyboard og en akustisk guitar og er et mere tilbagelænet nummer, nummerets store styrke er teksten som passer super til Sannes univers, det med at være nede og prøve at komme op og tanken om at hvis en person der betyder meget for en bukker under hvad det så ville gøre ved en selv. “Hvis du er helt i knæ hvor er jeg så”.

Sang 3 hedder Et andet liv” et optempo nummer godt med kor, en blanding af den råhed vi kender Sanne fra, samt en lidt mere poppet melodi uden at det overhovedet bliver for poppet, og med en lækker guitarsolo så når den toppen og det er et rigtig godt nummer, der også fungere godt live.

Sang 4 hedder “Livets træ” og her går vi for alvor ned i tempo, igen dominere mundharpen meget på nummeret og så klær sangen Sanne. Med alderen bliver hendes stemme endnu bedre til de smukke ballader, hvor man kan mærke en kvinde der har oplevet lidt af hvert og har fundet sin ro, det er livsbekræftende og virkelig inspireret og Sanne er sådan en man nemt kan og vil se op til.

Sang 5 hedder “Janis og Jagger” et ægte rocknummer der handler om at tunere og leve det liv der kaldes Rocken roll. Det er dog også et nummer der er endnu bedre live og hvor rocken i den grad får liv, men nummeret fungere med et fedt lydbillede af guitar, mundharpe og trommer især der dominere nummeret.

Sang 6 hedder “Exceptionel” igen en typisk Sanne tekst om kvinden der skal tro på sig selv og at hun er Exceptionel, en ener og sensuel. Et fint pop/rock nummer hvor det dog er teksten der er nummerets styrke.

Sang 7 hedder “Solskin efter regn” albummets første single og også det mest poppet på albummet, et nummer der uanset hvor mange gange jeg høre det ikke er et nummer jeg er speciel glad for. Nummeret er dog en smule bedre live, men det bliver for poppet i forhold til den råhed og power Sanne ellers er kendt for.

Sang 8 hedder “Dem vi var” de fleste af sangene på albummet er skrevet af Sannes mange årige keyboardspiller Annika Askman i samarbejde med andre. “Dem vi var” er dog skrevet af en anden stor sanger og sangskriver nemlig Michael Falch, “Dem vi var” er en smuk ballade igen hvor man kan mærke Sannes erfaring og man mærker og høre hvert et ord hun synger.

Sang 9 hedder “Jojo” et nummer der igen handler om en kvinde lidt i stil med det gamle sneakers nummer “Sui Sui”. Jojo er dog lidt mere ned i tempo dog stadig med en råhed og man tænker det godt kunne være et nummer der kunne fungere live.

Sang 10 hedder “En nat i København” og er en kærlighedserindring, et meget tilbagelænet nummer som ikke er albummets stærkeste nummer men dog stadig et ganske fint nummer og Sannes lækre stemme gør det hele.

Sang 11 hedder “Håb” og tempoet kommer lidt op igen med en meget positiv tekst. Et godt nummer der dog nok ikke skriver sig ind i historien som blandt de bedste Sanne sange. Lydbilledet med guitar og mundharpe løfter dog nummeret op.

Sang 12 og det sidste nummer hedder “Farvel til Blues” en fed power ballade og Sanne synger skønt på nummeret, og med guitarsolo og kor til sidst kan det kun blive en fed afslutning på albummet.

5 stjerner ud af 6. 🙂 Sanne har lavet et rigtig stærkt album med en blanding af smukke ballader og stærke rocknumre og i forhold til sangerinder som Anne Linnet og Lis Sørensen der på deres seneste udgivelser har prøvet at ramme en ungdommelig pop lyd, så er det anderledes med Sanne og det virker som om hun virkelig har fundet ro og glæde ved livet på en helt ny måde, samt at hun er tro mod sin alder. Albummet kan både fås som cd, LP og kan streamers, især titelnummeret “Baby Blue” kan varmt anbefales.  Billedresultat for sanne salomonsen baby blue

Da jeg tidligere i år hørte Sanne live på Godset i Kolding kom hun til sidst ned og tog min hånd og sagde “Pas godt på dig selv” det vil jeg i sandhed gøre og håbe alle andre også vil gøre. 🙂

Det var alt for denne gang 🙂 god weekend til alle. 🙂

Mikael <3

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Lars Lilholt Band Meilgaard 2017 og Lilholt Band historie