Anmeldelse af Sylvester Larsen Trolddom album

Anmeldelse af Mathilde Falch Solen Brænder album plus Isse En umulig drøm ep

Hej musik elskere 🙂 I denne uges blogindlæg får i anmeldelse af to nye udgivelser, det nye album med Mathilde Falch der udkommer i dag samt den nye sangerinde Isse og hendes debut ep “En umulig drøm” der også udkommer i dag men vi starter med Mathilde og hendes 5. studie album og 6. album i alt “Solen Brænder”.

Mathilde Falch: “Solen Brænder”: 

Første sang var 3. single og hedder “Suk” og Mathilde viser her at hun har skiftet lidt stil på musiksiden på det nye album. “Suk” er en typisk mørk Mathilde tekst tilsat et mere elektronisk mørkt univers, et nummer der kun bliver bedre jo flere gange man høre den og efter at havde hørt den solo live er nummeret vokset for mig.

Sang 2 er 4. og nyeste single “Før vi mister forstanden” og her fortsætter vi samme stil det lidt mere elektroniske nede i tempo rock lydunivers med en endnu lidt mørk tekst fra Mathilde. “Før vi mister forstanden” har dog både musikalsk og tekstmæssigt mere at byde på end “Suk” og dette er et rigtig lytte venlig nummer hvor man virkelig lytter efter teksten og sangen fungere rigtig godt på en regnvejrsdag hvor man bare sidder i sin sofa og lytter til teksten og Mathildes fede stemme og indlevelse, man mærker at det er hendes tekst og sang og at hun kender alt til det hun synger om og mener hvert et ord.

Sang 3 hedder “Sidste sand på jord” og fortsætter det meget nede i tempo rock/elektroniske univers hvor Mathilde tekstmæssigt udvider lidt på dette nummer og hun viser at hun med alderen er blevet en endnu bedre sangskriver. Sangen er igen en lidt mørk sang og man sidder som lytter og bare har lyst til at læne sig tilbage og bare lytte til Mathildes fortælling og stemme på dette nummer som er et af albummets bedste numre.

Sang 4 hedder “Stå selv” og det står klart at Mathilde har valgt et lidt anderledes lydbillede på det nye album hvor vi med “Stå selv” fortsætter i det meget mørke nede i tempo rock/elektroniske lydbillede. “Stå selv” er dog også et af de numre der viser at Mathilde virkelig har udviklet sig som sangerinde og sangskriver og nummeret skifter meget i melodien med flere forskellige lydbilleder hvilket gør at sangen ikke bare er et rock/elektronisk nummer men har meget mere at byde på, en sang der bliver bedre og bedre jo flere gange man lytter.

Sang 5 hedder “Måske du sku kigge op” der fortsætter stilen men hvor den elektroniske lydside dominere lidt for meget til min smag og lydbilledet overdøver desværre teksten så meget i omkvædet at man har svært ved at høre hvad Mathilde synger og man bliver desværre hurtig træt af dette nummer.

Sang 6 er titel nummeret og var 2. single “Solen Brænder” og er et af de numre på albummet der ligger tættest op af den stil man tidligere har hørt Mathilde i og sangen kunne sagtens havde været på Mathildes forrige studie album “Som børn på ny”. Man føler sig dejlig tryg og tilbagelænet på dette nummer der klart er et af albummets bedste numre med en tekst der er typisk Mathilde univers men hvor der også er en masse håb gemt i og med at “Solen brænder på den anden side”.

Sang 7 var første single og hedder “Mellem mig og gud” og er albummets mest optempo nummer og nok det nummer der skiller sig mest ud og også ligger tættest på den mere rocket lyd som tidligere har været Mathildes stil. Sangen er dog meget mere end en rock sang og rummer igen meget forskellige lydbilleder og instrumenter på denne drømmende tekst om at møde en person (i dette tilfælde en anden mand) der slår benene væk under en. Sangen er et af albummets bedste numre og bare titel er genial “Mellem mig og gud”, Mathilde leger med ordene i sangen og med lyden og hun viser nye sider af sin sangskrivning.

Sang 8 hedder “Meget større” og vi er nu tilbage i det mere elektroniske lydbillede og meget nede i tempo på et nummer der dog hurtig er glemt og desværre ikke giver meget til lytteren.

Sang 9 hedder “Frihed” og nu sker der noget meget spændene og interessant, sangen er igen meget ned i tempo og så bliver Mathilde en smule politisk på tekstsiden. På lydsiden skifter melodien igen flere gange og man sidder som lytter og lytter intens med på både teksten og lydbilledet som er både interessant og spændene og dette nummer er en af mine favoritter på albummet fordi det på mange måder skiller sig så meget ud og er så anderledes i forhold til hvad Mathilde plejer, men det er samtidig et nummer der fungere og Mathilde synger mega fedt og intens på nummeret og det er det der gør at nummeret holder, det er flyvende og drømmende og smukt på samtidig.

Sang 10 er også det sidste nummer og er et digt af Tove Ditlevsen som Mathilde har sat musik til “Så tag mit hjerte” og er nok det nummer der minder allermest om et rigtig klassisk Mathilde nummer, en stille smuk og rørende sang som ligeså godt kunne havde været noget Mathilde havde skrevet og Mathilde slutter med lys og håb til lytteren på albummets bedste nummer hvor man som lytter igen bare læner sig tilbage og nyder teksten, melodien og Mathildes stemme.

4 stjerner ud af 6 🙂 4 KÆMPE STORE stjerner 🙂 Mathilde har nu lavet musik siden 2009 og hun er en sangerinde der er startet fra bunden og kun er blevet større og større, på det nye album viser hun at hun har udviklet sig som sangerinde og som sangskriver og selvom hun fra start af har vist at hun var en rigtig god sangerinde og sangskriver og en mere rocket en af slagsen så har hun taget en kæmpe udvikling hvilket man vil kunne høre på dette nye album og hvis man høre hendes første single fra 2009 til hendes nye album her i 2021 så vil man kunne høre en sangerinde der er blevet endnu mere moden med alderen og er blevet en endnu bedre sangerinde og pt. er inde i en spændene udvikling ret musikalsk. Måske kan man nævne andre af Mathildes albums der er bedre men ser man på udviklingen så er dette album et kæmpe og vigtig album i Mathildes karriere og hvem ved måske er det helt store gennembrud lige rundt om hjørnet ? 🙂 Mathilde er i hvert fald en sangerinde der har slået sit navn fast og hun er i den grad værd at holde øje med så lyt til hendes musik, tag til en koncert med hende eller se hende i “Toppen af poppen” hvor hun medvirker i til efteråret 🙂 Det nye album “Solen Brænder kan købes som cd, vinyl og streames og downloades. 

Fra en efterhånden erfaren sangerinde til en helt ny sangerinde nemlig Isse Jacobsen der i dag har udgivet sin debut ep, første gang jeg hørte til hende var netop i forbindelse med Mathilde da hun sidste år lavet Online festival på Facebook hvor Isse var en af de mange der optrådte. Hun vandt i 2017 “Danskpop talent” på DK4.

Isse: “En umulig drøm”: 

Første sang har tidligere været udgivet som single og hedder “Så snart jeg forlod din by” hvor Isse viser fra start at hun har en super god stemme, sangen er en ulykkelig kærlighedssang der har nogle country elementer og hvor det er den akustiske guitar der dominere. En rigtig god sang som ikke minder om noget man har hørt før, sangen bliver til sidst løftet af trommer og kor og Isse synger bare super godt.

Sang 2 hedder “Bedre dage” og er også tidligere udgivet som single og er en sang skrevet til Isses bedstemor der døde i februar sidste år. En meget smuk og rørende tekst som dog er tilsat et meget glad pop/country lydbillede hvor håbet og troen på bedre dage og det at komme videre efter man har mistet lever, et stærkt nummer der er en af de bedste på epen.

Sang 3 er titel nummeret “En umulig drøm” der er et mere pop basker af et nummer der dog bliver lidt rå af Isses stemme og med brug af el guitar i lydbilledet. Et godt pop nummer med en rigtig god tekst der løfter nummeret om at turde kæmpe for sine drømme selvom det til tider kan være svært.

Sang 4 er nyeste single og hedder “En jeg aldrig selv vil være”, et rigtig fedt nummer hvor Isse virkelig bruger sin fede stemme og synger ekstra fedt på dette nummer der handler om når en veninde/ven lige pludselig bliver til en man aldrig selv vil være. Sangen er min favorit på epen og har nogle rock momenter men bliver tilsat et mere poppet lydbillede her på studie indspilningen hvilket dog ikke ødelægger sangen fordi den bare er så fed i forvejen.

Sang 5 er også sidste sang og tidligere single udspil “Dør på klem” her får Isse hjælp på både sangsiden og sangskriver siden af den også nye sanger Peter Christian. Sangen er en fed pop/rock sang hvor omkvædet sætter sig fast efter få lytninger og Isse og Peters stemmer passer rigtig godt sammen, sangen er den mest rocket på epen og også en af de bedste herpå.

5 stjerner ud af 6 🙂 Isse er en god ny sangerinde der har masser på hjertet og som har en virkelig god sangstemme hvilket er en af hendes store styrker. Hendes debut ep er fyldt med 5 super gode sange der spænder bredt i hver sin retning og alle 5 sange holder og er nogle man alle 5 har lyst til at lytte til. Som lytter bliver det måske bare en tand for bredt og man føler lidt at det er 5 separate sange og ikke en ep som helhed hvilket gør at epen ikke kommer helt hjem og Isse mangler lidt at finde ind til hendes helt egen lyd. Men Isse er klart en sangerinde der også er værd at holde øje med og en af de meget bedre af nyere musikere og hun skal helt sikkert nok blive en vi kommer til at høre meget mere til 🙂 epen kan købes som fysisk album og streames og downloades. 

Det var lidt om to nye udgivelser fra to rigtig gode sangerinder på hver deres felt 🙂 Mathilde der de sidste 4-5 år har vist at hun er en af de vigtigste sangerinder på den danske musikscene og Isse der er en rigtig god upcoming sangfugl der nok skal komme til at gøre sig bemærket.

Music and love

Mikael <3  

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Sylvester Larsen Trolddom album