blogindlæg om Toppen af poppen 10 års jubilæum program 7

Anmeldelse af Bruce Springsteen Letter To you album

Hej musik elskere 🙂 i denne uges blogindlæg får i en anmeldelse af Bruce “The boss” Springsteens helt nye album “Letter to you” hvor han har fået hjælp af The e Street Band og så er det i modsætning til den stilfærdige country cd “Western stars” der udkom sidste år denne gang ægte Bruce Springsteen Rocken roll.

Første sang hedder “One minute you here” og er endelig et af albummets mest stille numre og kunne sagtens havde været på sidste års album “Western stars”. Sangen er en smuk start med Bruce der stadig synger helt fantastisk og der er tekstbidder som er brugt tidligere i Bruce sange og på den måde er det et genkendelig nummer hvor bl.a “Darkness of the edge of town” er brugt og man har som lytter bare lyst til at læne sig tilbage og nyde dette smukke nummer.

Sang 2 var 1. singlen og titelnummeret “Letter to you” og nu bliver der skruet op for rocken og lyden og Bruce der igen viser at han kan skrue en fed rocksang sammen og stadig synger helt vildt fedt. The e street band spiller som galt det livet og Bruce synger af sine lungers kræft og er ingen tvivl om at dette nummer er et af albummets bedste og så er det rart at det har en længde på 4:55 min og der både er 2 vers, omkvæd, melodi stykke og et c stykke og omkvædet der bliver gentaget flere gange til sidst og man høre og tror på hvert eneste ord Bruce synger på dette levende nummer der bare rocker.

sang 3 hedder “Burnin train” og fortsætter den hurtige rocken roll lyd på nok et af de mest rocket numre fra Bruce de sidste mange år, man mærker at der er noget på spil både fra Bruce og The e street band, de spiller og synger som var det sidste udkald, guitaren rocker, trommerne banker derud af og Bruce skråler af sine lungers kræft og det er ikke til at tro at manden er fyldt 70 og stadig har denne fede stemme og energi.

sang 4 hedder “Janey needs a shooter” og vi går lidt ned i tempo dog uden at det er stille og bare starten af nummeret får man billeder tilbage til Bruce karriere i slut 70erne/80erne med godt med guitar og et keyboard der også dominere på dette nummer og dette er et typisk Bruce nummer og et af albummets længste med 6:48 min og det er igen dejligt at opleve at sangene ikke er skrevet til at de skal kunne spilles i radioen men blot er skrevet fordi Bruce i den grad har noget på hjertet og 3 min inde i nummeret sniger Bruce også en mundharpe frem og man får lidt gåsehud over hvor godt det hele bare lyder, dette nummer kan man ikke høre er skrevet og indspillet i 2020 det kunne ligeså godt havde været fra 70erne udover at man godt kan høre at Bruce er blevet ældre men stemmen er bestemt ikke blevet dårligere med alderen nok mere tværtimod, jeg kan ikke huske at han har sunget meget bedre end på dette album.

Sang 5 hedder “Last man standing” og starter med en akustisk guitar og Bruce igen velkendte stemme og en tekst om livet set fra Bruce vindue. El guitaren kommer til og trommerne banker noget tid efter nummeret i gang til en gang rocken roll og med saxophone i lydbilledet der jo også giver tanker til tidligere Bruce udgivelser, igen et stærkt Bruce nummer.

Sang 6 hedder “The power of prayer” der starter med klaver inden trommerne igen slår tonen an og Bruce og The e street band vil igen rocke på denne typiske Bruce “power freedom” sang der igen lyder som et typisk Bruce nummer med saxophonen meget i centrum, dette er lyden af frihed, kærlighed og rocken roll.

Sang 7 hedder “House of thousand guitars” der igen starter med klaver og dette er et af albummets mere stille numre hvor klaveret dominere meget og Bruce igen bare synger fantastisk, men 1:30 min inde i nummeret kommer nummeret op i tempo og resten af The e street band kommer på, jeg vil faktisk sige at en anden ting der aldrig er hørt bedre end på dette album er Max Weinberg på trommer der dominere lydbilledet helt vildt meget og som bare banker løs på de trommer som galt det livet og det lyder vildt fedt.

Sang 8 hedder “Rainmaker” og starter stille og kunne igen godt havde været på Bruce albummet “Western stars”, men igen efter 1 min går nummeret op i rock tempo på et igen ret fedt nummer men skal jeg vælge albummets svageste nummer må det nok være dette. Ikke det bedste Bruce nummer men heller ikke det dårligste og Bruce får igen brugt sin fede stemme, nummeret er dog også bedre 2. gang man høre den.

Sang 9 hedder “If i was the priest” og er albummets længste med en længde på 6:51 min. Sangen starter med Bruce og en akustisk guitar og igen lyder det bare som Bruce og han har helt klart sin helt egen lyd og måde at skrive sange på. Efter 54 sek. kommer resten af The e street band på. En rigtig god rock ballade der dog heller ikke er albummets bedste hvilket også siger lidt for er bestemt ikke et dårligt nummer, der er bare for mange andre sange på albummet der er bedre. Igen er der mange linjer i sangen som er typiske Bruce ord og man føler sig velkendt i dette nummer.

Sang 10 er 2. singlen og hedder “Ghosts” og er mit ynglings nummer på albummet og et af de stærkeste og bedste Bruce sange overhovedet. med Maxs trommer der starter det hele og Bruce der synger “I hear the sound of your guitar” og så er nummeret ellers i gang på et af albummets mest rocket numre, igen bliver der spillet og sunget igennem og igen med en længde på 5:55 er det næppe et nummer der bliver brugt i radioen men til gengæld er det bare et super fedt nummer med masser af energi og man skulle tro at det var en live indspilning så godt er det, intens og råt med masser af guitar, trommer, sammenspillet band og Bruce der igen synger helt vildt fedt, og man får som lytter bare lyst til at rejse sig og spille luftguitar og rocke til dette super fede nummer.

Sang 11 hedder “Song for orphans” hvor vi nu går ned i tempo igen uden at være et stille nummer og med Bruce mundharpe har vi gen opskriften på et typisk 70er inspireret Bruce Springsteen nummer. En fantastisk smuk Bruce sang og man får igen en stor respekt for hvor godt han synger og hvor godt hele lydbilledet bare lyder uden brug af diverse autotune eller andet form for lydeffekter, Bruce og band lyder som de skal og lyder stadig som et fuldblods rocken roll band.

Sang 12 er også albummets sidste nummer og hedder “I see you in my dreams” og på trods af at dette er et kæmpe rock album med mange optempo numre så starter og slutter albummet med to ballader, dog har “I see you in my dreams” stadig lidt tempo over sig og er et af albummets bedste numre og slutter dette super fede album fantastisk af fra The Boss Bruce Springsteen og hans legendariske booty shaken The E street band.

6 stjerner ud af 6 🙂 Sidste år lavet Bruce med “Western stars” hans bedste album siden “Born in the USA” og på “Letter to you” virker det til at han er ustoppelig og han har igen lavet et af hans allerbedste albums og kommer op blandt toppen ved “Born in the USA” og “Western Stars”. På lydsiden virker det også til at Bruce har tænkt at “Western stars” var meget afdæmpet og country præget og på “Letter to you” skulle han tilbage til en svunden tid og med sange der bare skal rocke og med tekster der har noget på hjertet som Bruce altid har, og så igen igen er nævnt mange gange men hvor synger han bare helt fantastisk og det virker bare til at den stemme bliver bedre med alderen og at Bruce stadig har den samme kræft som han har haft siden starten samtidig med at den bare er blevet forstærket, om han har brugt Corona fritiden på noget stemmetræning også ved jeg ikke men han synger i hvert fald helt vildt på dette album. Albummet kan både købes som cd og lp og streames 🙂 

Det var lidt om Bruce nye album 🙂 i næste uge skal jeg til Corona sikret koncert med guitaristen Per Chr. Frost i Grenaa og det vil i kunne læse meget mere om på bloggen i næste uge hvor det også er “Spil dansk uge” og derfor vil jeg på grund af Corona situationen for vores danske musikere pt. dele en masse dansk musik på musik siden 🙂

Music and love

Mikael <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

blogindlæg om Toppen af poppen 10 års jubilæum program 7