Anmeldelse af Lars Lilholt Band Storyteller koncert Grenaa 2020

anmeldelse af Hanne Boel Between dark and dayligt cd

Hej musik elskere 🙂 for en uges tid siden udgav Hanne Boel sit første nye album siden 2014 og det er det første album hvor hun selv har skrevet alle sangene på albummet fra ende til anden.

Første sang hedder “paint me a picture” og er et dejligt afdæmpet nummer med Hannes fantastiske og genkendelige stemme og det er dejligt at høre nyt fra Hanne igen, sangen er en smuk sang der indeholder strygere og Hanne synger med en dyb, tryg og inderlig stemme og man har som lytter bare lyst til at læne sig tilbage og nyde Hannes stemme og musik.

2. sang er også første singlen og title nummeret på albummet “Between dark and daylight” der er et rigtig fedt nummer der rummer af noget 80er Hanne der møder en ny lyd med Hanne og det klæder hende og der er noget mystik over nummeret og selvom sangen er afdæmpet er der stadig lidt tempo over nummeret uden det er meget.

3. sang hedder “Mirrors and smoke” der fortsætter nede i det afdæmpet hjørne og Hanne synger med sin dybe erfaren stemme der ikke lyder en dag ældre og det er fantastisk at hun stadig har den fede stemme hun har. Sangen er igen dejlig at lytte til og der er lidt blæsere på og Hanne trækker fra sin erfaring fra forskellige genre kan man tydelig høre på dette album.

4. sang hedder “Baby baby baby” og fortsætter den afdæmpet stil med en meget smuk sang som går lige i hjertet og ørene og igen får man bare lyst til at læne sig tilbage og nyde det skønne stilfærdige musik, sangen ligger sig lidt op af en jazz ballade uden at den helt kan betræktes som en jazz sang og det er det der er fedt ved dette album at det er svært at sætte en bestemt genre på.

5. sang hedder “Nicole” og har hun tidligere spillet live inden den blev udgivet, igen er det et nummer der er nede i tempo og hvor den akustiske guitar er meget i centrum og så straks omkvædet kommer husker man at man har hørt dette dejlige nummer før. Igen er blæserne også en stor del af nummeret og efter omkvædet kommer der også en harmonika på som gør nummeret til noget specielt og anderledes i forhold til resten af albummet.

6. sang hedder “memories of me” og her kommer el guitaren i fokus på et afdæmpet rock/blues nummer hvor Hanne bruger sin Tina Turner ligende stemme og det er et rigtig fedt nummer og et nummer man husker efter flere lytninger.

7. sang hedder “Holy grail” og vi bliver ved det afdæmpet og nyder endnu engang Hannes stemme og musikken der er domineret af en bas der igen leder tankerne hen på lidt jazz uden at det er 100 % jazz og der er da også både fundet den akustiske guitar og strygere frem på dette nummer.

8. sang er en genindspilning af en af Hannes gamle sange nemlig den fede “Child of paradise” fra 1994 der her i den nye udgave er lavet så den passer perfekt ind i den afdæmpet stil og det er bare generelt et super godt nummer, og udover at man kan synge med på sangen tænker man ikke meget over at det er en gammel sang.

9. sang hedder “Truth be told” og er også et nummer Hanne har spillet live inden den blev indspillet, og er et nummer man husker og som er rigtig fed og svær at sætte genre på fordi den rummer af meget, versene er meget dybe og mørke mens omkvædet løftes af en lys tone og violiner og dette nummer er klart et af albummets bedste og stærkeste numre og skiller sig i den grad ud ikke kun fra dette album men generelt.

10. sang hedder “For Christopher” og er fortsat i den afdæmpet afdeling med trommer og klokkespil som lydbillede og igen må man overgive sig og bare læne sig tilbage og nyde denne smukke sang som Hanne synger guddommeligt på og man får tankerne hen på hendes storhedstid i 80erne.

11. sang er også den sidste og hedder “Other side” og er endnu en smuk, inderlig og fantastisk sang fra Hanne, dette nummer er klart min ynglings på dette album og den slutter albummet af på en smuk, rørende og inderlig måde.

6 stjerner ud af 6 🙂 Hanne Boel er i den grad tilbage og dette er et af hendes bedste albums i hendes lange karriere og hun viser virkelig at hun er en af de bedste sangerinder vi har i Danmark. Albummet kan både købes som cd, vinyl og streames 🙂 

Det var lidt om Hannes nye album 🙂 imorgen skal jeg til akustisk koncert med Sanne Salomonsen og det vil i kunne læse mere om i næste uge og her resten af ugen finder i selvfølgelig flere Sanne videoer på musiksiden 🙂

Music and love

Mikael <3

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Lars Lilholt Band Storyteller koncert Grenaa 2020