anmeldelse af Johnny Madsen trio koncert Grenaa 2018

anmeldelse af Stig Rossen Julekoncert i Randers

 Hej musik elskere 🙂 jeg var traditionen tro til julekoncert med min ynglings sanger Stig Rossen igår på værket i Randers og jeg vil forsøge at gøre jer der læser dette ligeså meget i julestemning som jeg blev til koncerten.

Stig og hans dygtige store band og kor startet kl. 19:30 med den meget passende “Det kimer nu til julefest” som Stig indspillet på sin første jule cd i 1998 og som har været start sang til rigtig mange af hans julekoncerter. Stig fortsatte herefter med den smukke “Nu tændes 1000 julelys” som Stig indspillet på sin anden jule cd fra 2006 og som også har været med i mange år til julekoncerter og de to sange sætter bare stemningen og så er man klar.

Stig bød nu velkommen og fortalte at det var 24 år at de nu var ude på juleturne og derefter fortsatte han med julehittet “Winter wonderland” fra 1958 som Stig selv indspillet i 2006, herefter præsenteret Stig årets gæstesolist som han sagde han havde glædet sig til at præsentere og det kan jeg godt forstå for 21 årig Andrea Oehlenschlæger synger helt fantastisk også når man tænker på hendes unge alder. Andrea startet ud med at synge en ikke julesang i form af nummeret “natural woman” fra 1968 som hun sang helt fantastisk og med en meget nærmest Whitney Houston agtig stemme. Bifaldet var stort og Stig kom nu igen på scenen og vi fik bl.a “Børn og voksne i kærlig krans” fra “Nøddebo præstegård” og “Jeg så julemanden kysse mor” som Stig selv indspillet i et medley i 2006 men som han i år havde valgt at synge hele sangen af. Vi fik også Stigs fantastiske fortolkning af “You raise me up” der på dansk hedder “Du løfter mig” og som Stig har haft med på sin juletur siden 2006 og det er da også mit favorit nummer ved julekoncerterne. Stig præsenteret nu Andrea igen og vi fik endnu en ikke julesang men til gengæld er “The prayer” af David Foster fra 1998 et fantastisk smukt nummer og specielt i Stig og Andreas version der begge har nogle fantastiske stemmer og som passer super sammen, og efter denne rørende oplevelse var der pause.

Efter Pausen startet Stig og bandet med en ukendt julesang for mig men til gengæld var den rigtig god og bandet spillet virkelig igennem på dette nummer, herefter sendte Stig et nostalgisk julekort tilbage i tiden og i år havde han valgt at hylde vores allesammens Kim Larsen og hans tid i Gasolin i form af det fantastiske julenummer “Endelig jul igen” fra 1976, jeg blev igen meget rørt og det skal ikke være nogen hemmelighed at Kim Larsens død har haft påvirket mig meget og jeg er stadig meget ked af at han ikke er i blandt os mere, og så var Stigs fortolkning igen bare smuk, rørende og gjort i respekt og måden han sang den på var helt fantastisk og musikken var sat ekstra ned i tempo hvilket klædte nummeret og til sidst kom forløsningen i form af trommerne der løftet nummeret op og jeg havde meget svært ved at holde tårene tilbage <3 smukt øjeblik og et af de bedste øjeblikke i årets julekoncert.

Stig præsenteret nu Andrea igen og hun sang “miss you most at christmas time” fra 1994 hvilket også var meget smukt og man trængte virkelig til noget glæde bagefter hvilket der kom i form af det nye julenummer der var blevet skrevet til årets julekoncert nemlig en juleduet som Stig og Andrea sang sammen der hedder “Den første julenat” og det var et skønt glad julenummer der mindet om noget Lars Lilholt kunne havde lavet. Efter denne fik vi overraskende Cliff Richards helt nye julesang “the miracle of love” som Stig havde valgt at tag med og denne dejlige nye julesang med Cliff klædte virkelig Stig og selvom den er rigtig god med Sir. Cliff Richard så lå den bare på mange måder bedre til Stig og jeg mener virkelig stadig han er Danmarks bedste sanger.

“Og nu skal vi rigtig jule” sagde Stig og satte sig i sin stol og læste en historie op fra den store julebog og derefter kom endnu en fast julesang nemlig den super fede “Ding Dong! Merrily On High” hvor Stig præsenteret bandet og Andrea der kom ind på scenen igen og sang med til slut. Herefter sang Stig og Andrea endnu en sang der altid er med til julekoncerterne nemlig “Glade jul” der også var med på Stigs første jule cd fra 1998, herefter kom endnu en fast tradition nemlig fællessang og som altid skulle publikum hjælpe med at synge den fantastiske julesalme “Dejlig er jorden”.

Stig fortalte nu om mirakler og om det at se og finde mirakler i selv de mindste ting i hverdagen og få glæde af det, og herefter sang han sammen med Andrea aftens sidste sang nemlig den smukke “En stjerne skinner i nat” der også er fast ved julekoncerterne altid og herefter var det slut.

Men publikum ville havde mere og Stig og bandet kom selvfølgelig ind igen og Stigs kor kom nu ned til Stig og gav sammen med Stig en a capella version af “Se den hvide vintersne” som Stig og koret indspillet i 2013, herefter sang Stig sammen med Andrea og bandet den sang de har sluttet julekoncerter med i rigtig mange år nemlig “Når du ser et stjerneskud” fra “Disneys juleshow”, sneen dalet ned til sidst og Stig og Andrea sang sangen sammen på smukkeste vis og Andrea tilføjet også sangen noget nyt i form af måden hun sang den på og så sluttet endnu en fantastisk julekoncert.

6 stjerner ud af 6 🙂 Stig julekoncert er altid fantastisk og det er altid svært at finde noget negativt at sige om Stig Rossen fordi han bare er en fantastisk sanger og et fantastisk menneske der endnu engang gav sig tid til publikum efter koncerten og jeg fik både snakket med ham, autograf og taget det traditionelle billede med ham og så sluttet samtidlig et fantastisk Stig år hvor jeg har været med til at fejre hans 30 års jubilæum som sanger og skuespiller, der både har talt Chess musical, koncert med vennerne, Koldinghus live og alså også årets julekoncert, og næste år er der så endnu et jubilæum nemlig julekoncerterne der bliver 25 år at Stig afholder dem og det bliver mit 17 år og billeterne er i hus, fantastisk julekoncert 2017.

Det var lidt om årets julekoncert med Stig Rossen 🙂 på lørdag skal jeg til endnu en julekoncert “The sound of christmas” hvor Maria Lucia, Anette Heick og Mikkel Schrøder m.f er med og det vil i kunne læse meget mere om på søndag 🙂 indtil da på gensyn og glædelig 1. søndag i advent <3

Music and love

Mikael <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

anmeldelse af Johnny Madsen trio koncert Grenaa 2018