Anmeldelse af Mika Vandborg Den evige 2er album

Anmeldelse af Som os Mosaik album

Hej musik elskere 🙂 I denne uge udkom debut album fra den instrumentale danske folkemusik gruppe Som os. Som os består af Annelene på violin der selv udgav sit debut solo album i 2021 og under Corona var hun en del af Mathilde Falchs lille online festival, Tim Ewe på trompet, Chris Falkenberg på trommer, Jacob Kragesand på bas og Michael Mortensen på guitar, deres debut album hedder “Mosaik” og kan i læse om her.

Sang 1 hedder “Lyden af frihed” og er en glad stemningsfuld folkemelodi med violinen i centrum og den minder meget om noget lydbillede til Lars Lilholt, sangen er dejlig lys og man bliver glad af at høre den og det er en dejlig album åbner og albummets bedste sang. Undervejs får trompeten også lov at folde sig ud og alle andre instrumenter bliver også en del af nummeret.

Sang 2 hedder “Kollektivet i Budapest” der startes ud med bas men igen er violinen den centrale del af nummeret der igen er en stemningsfuld folkemelodi skrevet i 2023 og det lyder rigtig godt og man sidder som lytter og vipper med, med fødderne til de dejlige toner af folkemusik. Nummeret bygger op og bliver gjort endnu større til sidst hvor alle bandmedlemmer spiller for fulde hammer.

Sang 3 hedder “2 bliver til 3” og her dominere trompeten mere på endnu en folkemelodi hvor man dog som lytter savner violinen lidt og dette nummer er ikke albummets bedste nummer.

Sang 4 hedder “Varm asfalt” og her starter bassen inden violin og resten af bandet igen kommer med på en sang der igen minder meget om Lars Lilholt, alle musikerne i bandet dominere på det her nummer hvor der bliver spillet igennem og det lyder rigtig fedt, klart et af albummets bedste numre.

Sang 5 hedder “Augustes vals” og starter med den akustiske guitar inden trompeten kommer ind over på et stille meget anonymt nummer som igen ikke er albummets stærkeste nummer og det skiller sig også meget ud fra de andre folkelige melodier.

Sang 6 hedder “Livshjulet” og starter med bassen inden violin igen sætter ind efterfuldt af trommerne på en igen optempo folkemelodi hvor violinen dominere men hvor der samtidlig bliver spillet igennem fra de andre også og igen er der tale om et af albummets bedste numre. Trommerne fylder også meget på dette nummer hvor Chris for alvor får vist hvad han kan og det lyder rigtig fedt.

Sang 7 hedder “Tåsinge” og starter med trompet på et stille smukt nummer der nærmest er sådan lidt morgengry over, man ser tågen for sig lette over “Tåsinge” og øen vågner langsomt, en smuk stemningsfuld melodi.

Sang 8 hedder “Lappedykker” og er endnu en morgen glad stemningsfuld melodi, hvor i “Tåsinge” vi vågnet langsomt mærker man i “Lappedykker” at dagen er godt i gang og dette er igen et af albummets bedste numre og et af de mest glade melodier med specielt Tims trompet i centrum.

Sang 9 er også sidste sang og hedder “Rotterne kommer” og er også albummets korteste nummer på 2:51 hvor Annelenes violinspil igen får frit løb på en fed hurtig optempo folkemelodi der slutter albummet af med fest og farver, sangen slutter med klap og violin i stor stil og det lyder mega fedt.

4 stjerner ud af 6 🙂 super god debut fra Som os med 5 dygtige musikere i centrum hvor især Annelene og hendes violin giver det ekstra og det er et frisk pust og så meget anderledes i forhold til det musik man ellers høre i 2023 🙂 dejlig folkemusik i 2023 og igen skulle Lars Lilholt få lyst så ville det lige være et band for ham at ha med engang i en sammenhæng 🙂 albummet kan købes som cd, LP og streames og downloades 🙂 

Det var lidt om gruppen Som os debut album 🙂 På torsdag skal jeg til solo koncert med Michael Falch i Grenaa og det vil i kunne læse mere om på bloggen om fredagen 🙂

Music and love

Mikael <3

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Mika Vandborg Den evige 2er album