Anmeldelse af Mathilde Falch Duo koncert Turbinen i Randers

Anmeldelse af Gabriel Jacobsen Restless hearts album

Hej musik elskere 🙂 Søndag skal jeg i Musikhuset og opleve “Den skaldede frisør musical” som i vil kunne læse mere om på bloggen søndag eller mandag, men inden da vil jeg gerne skrive lidt om sanger og sangskriver Gabriel Jacobsens debut album “Restless hearts” der udkom for nogle uger siden. Gabriel har i mange år fungeret som manden bag scenen som scenemand og har bl.a hjulpet Michael Falch i en del år, han er også gift med den anden nye lovende sangerinde Isse som også synger kor her på hans debut album hvor han altså er sprunget ud som sanger og sangskriver.

Sang 1 er 3. og nyeste single “The Last light” der er en afdæmpet rock/pop ballade hvor Gabriel fra start viser at han har en fed stemme som godt nogle steder kunne minde en del om Jacob Dinesen. Sangen bliver bedre jo flere gange man høre den og Gabriel har helt klart noget at byde på.

Sang 2 hedder “After this” og fortsætter det afdæmpet rock/pop lidt country inspireret lydunivers der igen ligger lidt op af noget Jacob Dinesen samt også den norske sanger Henning Kvitnes. en god ballade der er dejlig afslappende at lytte til.

Sang 3 var 2. single og hedder “Bigger than a Dime” og nu går vi lidt mere op i tempo på en rock/pop sang med den gode melodi og tekst i centrum og endnu engang Gabriels fede stemme, et fedt nummer.

Sang 4 hedder “Old house” og går ned i tempo igen og starter med en klaver intro på en igen Jacob Dinesen inspireret sang og igen er dette nummer dejligt at lytte til og man føler sig godt tilpas i Gabriels selskab og dette nummer er et af de bedste på albummet.

Sang 5 hedder “Move in”  og er også albummets længste nummer på 4:09 min og det starter med lyden af guitar inden at Gabriel igen med sin fede dybe hæse stemme starter nummeret der efter 1 min. kommer lidt mere op i gear men dog fortsætter i den afdæmpet afdeling, igen et af albummets bedste numre.

Sang 6 hedder “Raincloud” og nu går vi for alvor op i rock tempo på et af albummets mest optempo numre, igen lyder Gabriel lidt som en ny Jacob Dinesen og dette nummer er klart et af albummets bedste numre hvor Isse også ligger en dejlig korstemme på.

Sang 7 hedder “Hurt” og vi går igen lidt ned i tempo på måske albummets mest poppet nummer og denne sang høre ikke til albummets bedste, man føler at Gabriel kan mere end hvad han levere på dette nummer og at det samtidig er hørt før på dette album bare bedre.

Sang 8 hedder “Whisper” hvor vi går lidt op i tempo igen men hvor man igen får følelsen af at havde hørt det her andre steder på albummet bare bedre og sangen “Whisper” går desværre for mig hurtig i glemmebogen.

Sang 9 var 1. singlen der skød hele Gabriels solo karriere i gang og er nok albummets mest rocket og optempo nummer og det er da også klart mit favorit nummer på albummet hvor Gabriel for alvor rocker derud af med sin fede stemme og en fed lyd der her godt kunne minde om noget Johnny Madsen bare på engelsk. Et mega fedt nummer der løfter albummet og for alvor viser hvad Gabriel kan som sanger og sangskriver.

Sang 10 er også det sidste nummer og hedder “Nothing but a star” og her går vi fra det mest rocket nummer til det mest stille og akustiske nummer, med kun en akustisk guitar og mundharpe slutter Gabriel debut albummet af på ægte trubadur maner med albummets smukkeste nummer der igen viser hvad Gabriel kan og han sagtens kan blive en man høre meget mere til og har flere sange at byde på i fremtiden.

4 stjerner ud af 6 🙂 Et godt debut album fra debut sangeren der har lavet et afdæmpet trygt album med nogle gode sange imellem 🙂 nogle steder bliver han måske lidt ens formet og man ville måske ønske der var lidt flere optempo rock numre på, ligesom at numrene er meget korte og nogle steder lidt hurtige færdige, men Gabriel har helt klart noget at byde på og han viser på debut albummet at han har en fed stemme og kan skrive gode sange og i forhold til meget af den nye popmusik man høre i dag er Gabriels rock/pop/country inspireret debut album et frisk pust på den danske musikscene 🙂 Albummet kan købes som cd og downloades og streames 🙂 

Det var lidt om Gabriel Jacobsens debut album 🙂 næste blogindlæg kommer som sagt søndag eller mandag om “Den skaldede frisør musical” 🙂

Music and love

Mikael <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Mathilde Falch Duo koncert Turbinen i Randers