Anmeldelse af Claus Hassing solo Randers Arena

Anmeldelse af Billy Cross The prettiest train album

Hej musik elskere 🙂 for nogle uger siden udgav guitarist og sanger Billy Cross sit 6. solo album. Billy har efterhånden en lang musikalsk karriere bag sig både som sideman, producer og altså solist, han er i år blevet 75 år og har altså udgivet et helt nyt album “The prettiest train” hvor en række andre dygtige musikere også medvirker her i blandt Per Chr. Frost på guitar og bas, Mads Wagner på guitar og Dan Hemmer på keyboard og orgel.

Sang 1 er titel nummeret “The prettiest train” en stille rock/country sang som er en meget typisk Billy Cross sang og den starter albummet rigtig godt ud, måske er teksten lidt gentagende men nummeret holder og Billy viser fra første strofe at han stadig er en af de bedste vi har på guitar.

Sang 2 hedder “We could get a good thing going” og nu sker der for alvor noget, tempoet går lidt op og Billy får her hjælp på sang af selveste Hanne Boel og deres to stemmer passer perfekt sammen, dette er klart et af albummets fedeste numre og igen er vi i den meget Rock/country/blues still og det klæder at høre Hanne synge den slags stil også.

Sang 3 hedder “In a couple of days” og vi går igen ned i tempo og Billy fortsætter sin meget old school musikstil på dette smukke nummer.

Sang 4 hedder “Fool for you” og vi går lidt op i tempo igen på en ægte country sang og man høre inspirationen fra Bob Dylan, Neil Young og Bruce Springsteen bl.a

Sang 5 hedder “You still got a long way to go” og nu bliver der for alvor skruet op for rocken på albummets mest optempo nummer og et af albummets fedeste numre hvor alt spiller fra de dygtige musikere der bakker Billy op til Billys guitar og sang og så har Dan Hemmer en fremtræden rolle på sit orgel, et ægte rocken roll nummer man ikke kan undgå at sidde og rocke med på.

Sang 6 hedder You never really know” og vi går igen ned i tempo på albummets længste nummer på 3:46 min. hvilket også fortæller lidt om at Billys stil er meget inspireret af musikken fra 50erne, 60erne og 70erne og igen har vi at gøre med en fed rock/country/blues sang hvor Billy igen viser sit store talent på guitar.

Sang 7 hedder “You not missing me” og vi går igen op i tempo og Billy finder el guitaren frem endnu engang på albummets fedeste nummer og igen et af de mest optempo numre på albummet.

Sang 8 hedder “Dance with the devil” og vi går endnu engang ned i tempo på endnu et fedt rock/blues nummer.

Sang 9 hedder “How long can this keep going on” og fortsætter den stille akustiske rock/country/blues stil, man mærker at Billy har en masse på hjertet endnu og han både spiller og synger super fedt.

Sang 10 hedder “The next best thing” og fortsætter det stille hjørne og Billys old school stil og hans fede guitarspil.

Sang 11 hedder “Nørre Nebel blues” og er albummets korteste nummer på 1:06 min. en lille country hymne der dog ikke er favoritten på albummet.

Sang 12 er albummets sidste og er en “Outro” et instrumentalt guitar nummer der slutter albummet rigtig flot af på sine 1:13 min og når den er færdig har man været vidne til en af Danmarks bedste guitarister.

5 Stjerner ud af 6 🙂 Man kan ikke beskylde Billy for at være med på moden og at ha fulgt med tiden og det behøver man bestemt heller ikke for Billy har lavet et mega fedt old school rock/country/blues album hvor det er den gode sang og melodi der er i centrum og hvor sangene primært varer mellem 1 og 2 min. dette er det bedste Billy Cross solo album har dem jeg har hørt og han står stadig stærkt som både guitarist og sanger her som 75 årige og det er imponerende at være vidne til. Man kan nogle steder godt høre at stemmen er blevet lidt mere slidt med årene men af en 75 årige har han stadig en fed stemme men det er klart hans guitarspil der stadig er i toppen og han trofast holder fast i sin egen old school musikstil 🙂 albummet kan købes som cd og streames 

Det var lidt om Billy Cross nye album 🙂 husk det i denne uge er spil Dansk uge og har du ikke set det har jeg hele ugen lagt en del danske videoer op på musiksiden og fortsætter jeg også med her i weekenden 🙂

Music and love

Mikael <3

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Claus Hassing solo Randers Arena