Blogindlæg om Sverige og Irlands vindere i Det internationale melodi grand prix

Anmeldelse af Mika Vandborg Den evige 2er album

Hej musik elskere 🙂 I dag udkommer sanger, sangskriver og guitarist Mika Vandborg med sit nye album “Den evige 2er”, dette er ganske vist Mika Vandborgs 5. solo album men hans 2. på dansk. Mika udgav sit første solo album helt tilbage i 2003 “Under the sun” der var med Mikas egne sange men hvor han primært kun spillet guitar og havde forskellige gæstesangere med, dette var også tilfældet på hans 2. solo album “2010”, hans 3. solo album kom i 2013 og var med primært hans egne instrumentale numre men han begyndte ligeså stille også at synge selv også i takt med at han dannet guitar duoen Electric Guitars sammen med guitar kollegaen og vennen Søren Andersen med hvem han har udgivet 5 albums med og i år har spillet sammen med i 10 år. Sidste år kom så Mikas 4. solo album der også var hans første på dansk “Den danske” der viste en meget mere følsom Mika Vandborg og hvor hans sangskrivning og stemme for alvor kom til sin ret, nu er han så aktuel med hans 5. solo album og det 2. på dansk velkommen til “Den evige 2er”.

Sang 1 er også titel nummeret “Alting er i rødt” (“Den evige 2er”) der er en fed optempo sang der handler om Mika selv, en fed tekst hvor den får fuld skrue på både teksten og guitaren og hvor en af de fedeste linjer er med om Mikas gravsten der er bestilt med teksten “Tiden flyver når man spiller guitar” 🙂 det bliver også en kommentar til hans genkendelige skæg og dette nummer er bare en super fed album åbner og et af albummets bedste numre.

Sang 2 hedder “Den sang der vender tilbage” der er en smuk ned i tempo ballade der fortæller om erindringer og tiden, sangen spillet Mika sammen med titel nummeret også da jeg hørte ham solo i Randers i år. Sangen er klart albummets bedste nummer og et af de bedste skrevet af Mika hvor hans sangskrivning virkelig når nye højder og hans stemme har heller ikke lydt bedre end den gør her, det er smukt, skrøbeligt og helt sit eget tekstunivers.

Sang 3 er 2. og nyeste single “Grønne øjne på Voxhall” der er en fed sommerlig optempo sang der er skrevet som en hyldest til bandet Love shop som Mika også er medlem af. Sangen fortsætter albummet med endnu en af de fedeste numre og dette er i mine øre et født sommer hit og hvor guitaren til sidst igen får fuld skrue, sangen spillet Mika som ekstranummer i Randers og er en sang man vil kunne høre igen og igen.

Sang 4 hedder “Er det noget for dig” og er en stille ballade hvor Mika igen synger skrøbeligt og inderligt, sangen vokser for hver gang man høre den og bliver kun bedre og bedre. Sangen bliver sat lidt op allerede i omkvædet men beholder det stilfærdige og inderlige lydbillede.

Sang 5 hedder “Et enkelt glas” og er en sang om alkohol, en sang som Mika også spillet i Randers. Skal man vælge albummets mindst gode nummer er det dette nummer som bestemt ikke er dårligt og hvor sproget endnu engang er helt sit eget det er bare blot ikke albummets stærkeste nummer, sangen er tilsat et stille og roligt lydbillede der er med til at hjælpe sangen på vej.

Sang 6 var 1. single “Rejsefeber” og er en rejsesang som Mika også spillet i Randers og som kun er blevet bedre jo flere gange man har hørt den og specielt når man har hørt historien bag sangen er den vokset ved mig.

Sang 7 hedder “Vesterbro København” og er en stille guitar sang der igen høre til et af albummets bedste numre, Mika tager endnu engang sangskrivningen til nye højder, sangen er lidt en sang om at længes og være taknemmelig og har et lidt anderledes lydbillede der også inkludere trompet.

Sang 8 hedder “Jeg er for gammel til at dø ung” og er en fed optempo rock sang som igen handler meget om Mika selv og om at han er for gammel til at dø ung, sangen kommer da også ind på bl.a “Club 27” som Mika jo så synger at den klub kom han ikke i, sangen er igen et af de bedste på albummet og el guitaren dominere sangen sammen med trommerne og som lytter sidder man intens og lytter og rocker med.

Sang 9 hedder “Den lille konge” som er en smuk stille ballade som igen høre til blandt favoritterne på albummet, som jeg høre teksten er den lille konge fuglen fuglekongen men teksten er svær at finde 100 % ud af og kan måske havde flere betydninger og derpå kan den lille konge være flere ting, sangen er under alle omstændigheder et af de bedste på albummet.

Sang 10 hedder “Den uendelige sommer” og er en fed optempo sommer rock sang lige til radioen og sangen er da igen et af albummets fedeste numre og man får masser af sommerstemning af at høre sangen der igen har el guitaren helt i front.

Sang 11 hedder “Hvor er” og er en ned i tempo lidt mørk anderledes sang hvor der igen medvirker flygelhorn og trompet, sangen er god og bliver også bedre og igen har teksten sit eget liv og flere lag.

Sang 12 er også det sidste nummer der hedder “Tung regn” som Mika også spillet som ekstranummer i Randers og igen er et af albummets bedste numre og igen er i det stille lidt mørke hjørne med en dyster melodi og lidt mørk tekst men den fanger en som lytter og den kravler ind under huden på en og så levere kor sangerinden Stine Hjelm en virkelig fed korstemme til allersidst der kravler ind under huden på en og slutter dette fede dansksproget rock album af.

6 stjerner ud af 6 🙂 Mika Vandborg har lavet sit allerbedste solo album til dato og overgår sidste års “Den danske” album med flere højder 🙂 han viser sig på det nye album at han er blevet en sangskriver af højeste liga og med sit helt eget sprog, han ligger sig i stil med mange af de store som Michael Falch, Poul Krebs og Johnny Madsen tilsat Mikas helt egen stil 🙂 Man kan også sagtens høre at hvor “Den danske” var et meget akustisk stilfærdigt album der passet til solo koncerter er det nye album meget mere et band album og med masser af el guitar og flere optempo numre 🙂 hvor teksterne på “Den danske” handlet meget om Mikas liv og tiden under Corona fortsætter teksterne på “Den evige 2er” om Mikas liv i 2023  men der er også sange om alt andet mellem himmel og jord 🙂 Dette album kunne let blive et af 2023 bedste albums og et af dem man vil kunne kigge tilbage på af de fedeste albums fra 20erne 🙂 Albummet kan købes som cd, LP og streames 🙂 Jeg modtog som nævnt tidligere albummet for noget tid siden 🙂 

Det var lidt om Mika Vandborgs nye album 🙂 Mika tager på solo tour med band i Oktober og i November og December kan han opleves sammen med Søren Andersen i Electric Guitars rundt om i landet som en del af deres 10 års jubilæum 🙂 Søren har i øvrigt også produceret det nye album her 🙂 I næste uge udgiver Kristian Lilholt nyt album og det kan i læse en anmeldelse af i næste uge 🙂

Music and love

Mikael <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blogindlæg om Sverige og Irlands vindere i Det internationale melodi grand prix