Blogindlæg om Toppen af poppen 10 års jubilæum program 1

Blogindlæg om Toppen af poppen 10 års jubilæum program 2

Hej musik elskere 🙂 det er blevet mandag og igår var der 2. afsnit af “toppen af poppen” hvor Michael Falch, Søs Fenger, Barbara Moleko og Burhan G. tog imod Teitur der var med i 2019, Mads Langer der var med i 2012 og Annika Aakjær der var med i 2018.

Første musiker der skulle fortolke var mit store idol Michael Falch der havde valgt Burhan G. nummeret “Lucy”, en sang der viste sig at passe perfekt til Michael og teksten om pigen Lucy der kommer ud i et stofmisbrug lå perfekt til Michael og hvis man ikke viste det skulle man tro at det var en Michael Falch tekst. Michael havde valgt at sætte sangen ned i tempo og gjort meget Country agtig hvilket klædte Michael og kunne være spændende at høre ham mere fra den country side og så synger han bare super super godt og har en velkendt stemme i dansk musik, dette var klart igen min ynglings fortolkning i aftens program. I kan høre Michaels smukke og elegante udgave her: https://tv.tv2.dk/video/c212dGszcnFfbUlPcHVBejdZM0VOaHZpc0xHdVBHbVA.

Næste til at fortolke var Annika Aakjær der havde valgt at give sig i kast med Michael Falch hittet “De vildeste fugle” fra 1988, en sang som jeg personligt jo elsker og har hørt igen og igen og endelig faktisk syntes er endnu bedre enten selv eller i duet med Michael sammen med Poul Krebs der både har sunget den solo og sammen med Michael. Annika havde valgt at lave den op i tempo og synge den på hendes måde og det er der jo sådan set ikke noget i vejen med og hendes fortolkning har da også delt vandene siden igår. Personligt syntes jeg at “De vildeste fugle” er en af de sange der skal lyde på en bestemt måde og som er så fantastisk i forvejen og når man er Michael Falch fan betyder den sang så meget og tekst og melodi passer bare perfekt sammen, i Annikas version syntes jeg at teksten faldt til jorden og blev ødelagt og glemt af at havde for meget fokus på en lidt for soul optempo melodi og jeg må indrømme jeg høre til den del af seer der blev en lille smule rasende over hendes fortolkning og syntes det var lidt respektløst og for meget Annika der skulle være i centrum frem for bare at lade sangen tale for sig selv og lade den smukke tekst være i centrum. Nu kan i se om i er enige men i kan ihvertfald høre Annikas version her: https://tv.tv2.dk/video/aWJTUzJlU0x4OGpHU3lhTTd4YTNGY3RjVXVpX19NQ3Y.

Næste i rækken var Mads Langer der fortolket Teitur sangen “I was thinking” fra 2003, Mads skal havde lidt ros for at den i hans udgave bare lød som en Mads Langer sang men personligt syntes jeg det var kedeligt men normalvis er jeg heller ikke til Mads egen musik og hans version var ikke en sang jeg ville kunne finde på at lytte til dagligt i hjemmet. I kan høre Mads fortolkning her: https://tv.tv2.dk/video/djhzbWpVT1hfZkppSXpOMXZTTjBpNkg3WFZSODRES0I.

Den næste til at fortolke var Teitur der havde valgt en Annika Aakjær sang der hed “Alt hvad jeg ville sige” fra 2016, Teitur havde valgt at lave en rigtig god pop/rock melodi som på mange punkter mindet lidt om noget Michael Falch kunne havde lavet, det var rigtig godt fortolket og Teitur viste igen at selvom jeg ikke lige er til hans musik så er der ingen tvivl om at han er dygtig. I kan høre Teiturs super gode fortolkning her: https://tv.tv2.dk/video/QTB4bzJ5eEFfVUdjQm5EdHdrTk5oSnQxYnZOYlFvSk4.

Den næste der skulle fortolke var Søs Fenger der denne gang havde valgt Barbara Moleko hittet “Dum for dig” fra 2012, og Søs viste igen at hun er en af Danmarks dygtigste sangerinder og havde valgt at sætte sangen meget ned i tempo og gjort mere Bossanova agtig hvilket klædte nummeret og klædte Søs der stadig synger super godt på Søs helt egen måde, en stor sangerinde i Danmark. I kan høre Søs seje fortolkning her: https://tv.tv2.dk/video/emM1NVQyYUhtRWNtUHEwT3dKRDVHMWZDX3htMUpiZnI.

Næste til at fortolke var Barbara Moleko der havde valgt Søs Fenger hittet “Inderst inde” fra 1998 som Joey Moe også fortolket i 2011. “Inderst inde” er igen en sang som jeg har et specielt forhold til og at den sang skal synges af Søs, derfor må jeg også sige at Barbaras udgave var jeg ikke til og det var primat fordi jeg ikke kunne abstrahere for hendes stemme når jeg er vant til at høre den med Søs og den er så god som den er med Søs, Barbaras var dog klart bedre end Joeys udgave af den men personligt fortrækker jeg Søs Fengers udgave. I kan høre Barbaras udgave af sangen her: https://tv.tv2.dk/video/bkpOSzNwSDJka3h2ZzRQX0hBdlBvTERVTmt5dmE4QjQ.

Sidste kunstner til at fortolke var Burhan G. der havde valgt Mads Langer sangen “fact-fiction” fra 2009 som Johnson også fortolket i 2012, Burhans version var ligesom Mads pop kedelig og det var ikke noget der ramte mig og så er jeg generelt ikke begejstret for Burhan og hans stemme. I kan høre hans fortolkning her: https://tv.tv2.dk/video/SFdGblV0TlpRZ2t3Z2l3ZEd6dF9fQUNiMm1pNnV0VEI.

Det var lidt om program 2 af “Toppen af poppen” 10 års jubilæum. Burhan er endnu engang med næste søndag sammen med Annika Aakjær når de tager imod Anders Blichfeldt der var med i 2019, Lau fra carpark north der var med i 2016, Anne Dorthe Michelesen der var med i 2014 og Medina der var med i 2019.

Music and love

Mikael <3

      

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blogindlæg om Toppen af poppen 10 års jubilæum program 1