Anmeldelse af Søren Andersen cd: Guilty pleasures

Anmeldelse af Tina Turner album fra 1984: Private Dancer

Hej musik elskere 🙂 i denne uge får i et blogindlæg om endnu et album fra min bog “1001 albums you must hear before you die” nemlig med rock mama Tina Turner og hendes 5. solo album fra 1984 “Private dancer”.

Første sang er den typiske Tina Turner sang “I might have been Queen” der fra start viser hvilken fed sangerinde Tina var og stadig er, sangen rummer af god rocken roll lyd fra 80erne og Tina synger med sin velkendte rå stemme.

Sang 2 er en af hit singlerne fra albummet “Whats love got to do with it” som jo er et af Tinas mest populære og bedste sange, sangen rummer så meget 80er lyd og når man kan huske videoen til nummeret med Tinas hår og blå læder jakke og læder kjole gør bare nummeret meget mere 80er agtigt. Nummeret holder stadig den dag idag og er et af Tinas allerbedste sange.

Sang 3 hedder “Show some respect” og fortsætter den velkendte Tina Turner rock lyd og Tina synger bare så mega fedt og hun har helt klart givet noget nyt til musikken da hun kom frem først sammen med Ike Turner og senere med hendes imponerende solo karriere. Dette nummer er endnu et fedt nummer i Tinas store sang katalog.

Sang 4 er endnu en populær sang fra Tina nemlig “I cant stand the rain”, sangen er rigtig indspillet af sangerinden Ann Peebles i 1973 men idag kender de fleste den mest med Tina Turner. Sangen er bl.a også blevet coveret af den danske Tina Turner nemlig Hanne Boel. Nummeret er mega fedt og Tina rocker den for vildt og hendes stemme er for vild.

Sang 5 er endnu en af hit singlerne nemlig title nummeret “Private dancer” der er skrevet af sanger og guitarist Mark Knopfler. Sangen er igen et af Tinas mest populære numre og igen viser hun hvor super fed en sangerinde hun er, og det er da klart en af hendes bedste sange og man mærker hende og hun bruger sin stemme på en speciel og anderledes måde end hun normalt gør på nogle af hendes andre sange.

Sang 6 er endnu en af hit singlerne “Lets stay together” skrevet og rigtig indspillet af Al Green, men Tina giver den noget rå hed i forhold til original versionen og hun har helt klart lavet sin helt egen version af sangen og den klæder hende. Sangen blev endnu et hit for Tina og i forvejen var den jo et hit med Al Green. Tina viser igen at hun synger rigtig godt og fedt og har en vild stemme der kan meget og det er imponerende og vildt at høre på som lytter.

Sang 7 hedder “Better be good to me” og er skrevet af de to populære sangskrivere Chapman og Chinn. Sangen viser igen en anden rå hed fra Tina og at hun er en af de største sangerinder gennem tiden, fedt og anderledes nummer der viser at Tina er andet end blot Rock mama.

Sang 8 hedder “Steel Claw” og er endnu et rigtig 80er rock danse nummer hvor man får tankerne lidt hen på “Footloose” og Tina synger for sin fulde kræft og man kan som lytter ikke undgå at sidde og rocke med, klart et af albummets fedeste numre og et helt nyt nummer for mig.

Sang 9 er “Help” og er rigtig The Beatels mega hit som er skrevet af Poul Mccartney og John Lennon. Tina har sat sangen ned i tempo og gjort mere 80er agtig med mere saxophone og man kan ikke høre at det er samme sang, fed fortolkning og nytænkende fra Tina der bare gør alt hvad hun synger til sit eget og det er det der gør hende til en ener på musikscenen.

Sang 10 er også det sidste og hedder “1984” og er rigtig skrevet og indspillet af David Bowie i 1974. Man kan sagtens høre det er en David Bowie men Tina tilføjer igen noget “Turner” til sangen, ikke det bedste nummer men stadig et godt nummer og god afslutning på et mega fedt album.

6 stjerner ud af 6 🙂  Tina Turner er en af de største kvindelige sangerinder og hun gav helt klart noget nyt til musikken og en ny form for sangerinder at de også kunne være rå. Tina er ikke aktiv på musik scenen mere og sidst hun udgav et studie album var i 1999 og sidst hun udgav en ny single var i 2008. I år fylder hun 80 år her til november og har ved specielle lejligheder vist at hun stadig kan synge og rocke, dette album “Private dancer” fra 1984 er pt. et af de fedeste albums fra 80erne i min bog og med sange der stadig holder den dag idag og mit ynglings nummer derfra er hittet “Whats love got to do with it” https://www.youtube.com/watch?v=oGpFcHTxjZs. 

Det var lidt om endnu et album denne gang fra 80erne fra min bog 🙂 Tak til alle jer der følger min blog og min musikside det er jeg rigtig glad for 🙂

Music and love

Mikael <3

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Søren Andersen cd: Guilty pleasures