Anmeldelse af Kurt Ravn Kirkekoncert i Århus d. 15/12/2017

Anmeldelse af Brdr. Olsen koncert i Randers d. 17/12/2017

20171217_142129 Hej musik elskere 🙂 i søndags var jeg i Randers by for at se deres julelys om aften, vi tog der ind om dagen allerede på grund af det gode vejr. Det viste sig dog at der var helt andre grunde til det også, min mor og hendes mand vidste nemlig at der var en gratis koncert med Brdr. Olsen som jeg er stor fan af 🙂 så det var en dejlig kæmpe overraskelse som jeg gerne vil dele med jer. 🙂

Brdr. Olsen med de borgelige navne Jørgen og Niels “Noller” Olsen gik på kl. 14 og startede med et af deres store grand prix hits, nemlig “San Francisco” der fik en 2. plads i det dannske melodi grand prix i 1978. Jørgen og Noller var fra start tændte og strålet af spilleglæde og de mange publikummer der var mødt op var med fra starten.

De fortsatte herefter med Elvis nummeret “Cant help falling in love with you” som Jørgen og Noller selv indspillet til deres “Songs” album i 2002. Man kunne høre at publikum kendte sangen og der var allerede dømt fællessang, og Jørgen og Noller sang den på smukkeste vis.

Noller lavet herefter lidt sjov med at det som bekendt er Jørgen der skriver ca. 90 % af sangene og dermed var der ikke mange % tilbage til Noller, det betød bl.a at Jørgen kørte Aston Martin mens Noller måtte nøjes med sin El cykel. Herefter fik vi “Sunday morning” fra 2000 som Jørgen har skrevet sammen med Stig Kreutzfeldt. Noller fik i dette nummer publikum rigtig godt med imens at Jørgen sang med sin fantastiske stemme.

Koncerten var i det hele taget en god blanding af egne numre og covernumre fra deres egen “Walk right back” fra 2001 til Evely Brothers nummeret “Wake up little Susie” som Jørgen og Noller selv indspillet i 2013.

Herefter fulgte et medley af numre de faktisk alle indspillet i 2013 til deres “Brothers to brothers” album der er covernumre af andre brødre. Vi fik derfor disse numre “When you walk in the room”, “Heartbreaker”, “Ramona”, “Let your love flows” og “Help me Rhonda” lige efter hinanden hvor Jørgen brugte sin fantastiske stemme i specielt de to første sange og Noller viste sit talent på guitar i sidste nummer. 120171217_14033520171217_143938

Og så var det blevet tid til et nummer vi alle med sikkerhed kendte 🙂 bare starten på nummeret var folk med og vi fik dermed “Smuk som et stjerneskud” som efter første vers og omkvæd gik direkte over i den engelske version “Fly on the wings of love” og der var det lige før hele Randers by ledte af bare fællessang og glæde.

Og så var det slut men Jørgen og Noller nået ikke engang at gå ned fra scenen før alle begyndte at råbe ekstranummer, og derfor fik vi det gamle Creedence Clearwater Revival nummer som mange nok kender bedst med Tina Turner, nemlig det fede nummer “Proud Mary” som Jørgen og Noller også selv indspillet i 2013, og på den måde fik de sluttet koncerten af på en fantastisk måde og med masser af nærvær og spilleglæde.

5 stjerner ud af 6 🙂 Jørgen og Noller er i sandhed 2 levende legender der har gjort det rigtig godt i mange år og stadig gør det her 52 år efter, og de har ikke taget skade af alt det succes de har haft de sidste 17 år. De er i den grad til stede og har spilleglæden og har meget kontakt med deres publikum, jeg selv havde under koncerten rigtig meget kontakt med Noller og han er i den grad et menneske der rummer af nærvær og spilleglæde og det er dejligt at opleve, også når han aldrig har været den der har den bedste sangstemme desværre. Jørgen leveret til gengæld varen med stemmen og var i den grad også til stede og de virker bare begge til at være sådan nogle hyggelige og glade mennesker. Var en fed koncert at være en del af og jeg fik lyst til at lytte til mange af mine cder med dem igen, samt mange af de sange de spillet har haft betydning for mig og min opvækst. Et nummer som “Let your love flow” kunne jeg dog godt havde undværet og havde fået et andet af de gode covernumre fra 2013 eller deres egen “Little yellow radio” fra 2005 men udover det var det en god sætliste og vi kom vidt omkring deres 52 år lange karriere på 40 min.

her lidt flere billeder 🙂 20171217_140335   20171217_143956320171217_140335

Det var lidt fra Brdr. Olsen koncerten 🙂 dette er samtidig det sidste blogindlæg fra mig i år, og derfor vil jeg gerne sige tak til alle jer der har fuldt med på bloggen siden jeg startet med den, det betyder virkelig meget og er helt klart med til at jeg derfor fortsætter i det nye år.

Så rigtig god jul og godt nytår til alle 🙂 glæder mig til at blogge meget mere om musik i det nye år 🙂

Music and love

Mikael

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Kurt Ravn Kirkekoncert i Århus d. 15/12/2017