Anmeldelse af Anders Blichfeldt Christmas magic album

Anmeldelse af Cliff Richard Christmas with Cliff album

Hej musik elskere 🙂 9. December og denne uges blogindlæg om Cliff Richard nye jule album han udgav for nogle uger siden.

Sang 1 er en juleklassikker “Its the moust wonderful time of the year” fra 1963 der var 3. single fra Cliffs julealbum og starter ud med julekor og juleklokker inden at sir. Cliff begynder at synge og han viser fra første tone at han stadig i en alder af 82 år synger rigtig godt, en dejlig udgave af dette glade dejlige julenummer og man mærker hvordan Cliff har nydt at indspille dette julenummer der også er en god album jule åbner.

Sang 2 var 1. single nemlig endnu en juleklassikker “Sleigh ride” fra 1948 der starter ud med lidt toner af Cliffs egen sang “congratulations” og “Sleigh ride” med Cliff er endnu en dejlig fortolkning af dette julenummer og som lytter kan man ikke undgå at sidde og danse lidt med.

Sang 3 er en helt nyskrevet julesang til Cliff “First Christmas” hvor man godt kan høre Cliff er blevet ældre og har fået en dybere stemme, men det klæder ham omvendt og man sidder ikke med fornemmelsen af at han skulle havde stoppet i tide. “First Christmas er en ned i tempo julesang der bliver bedre jo flere gange man høre den.

Sang 4 er endnu en juleklassiker og en gammel en af slagsen nemlig “Joy to the world” fra 1719, udgaven med Cliff er sat en anelse ned i tempo i forhold til andre udgaver og hele sang introen er ikke ligeså powerfuld som andre udgaver der dog i Cliffs version tilføjes ekstra jule gospel kor og selvom man til tider måske mangler lidt power og tempo så er udgaven med Cliff god og han klare den igen godt igennem på dette fantastiske julenummer.

Sang 5 er Bobby Helms juleklassiker “Jingle bell rock” der i Cliffs version bliver mere en Cliff version der dog stadig har respekt for originalen og igen er der masser af julekor med og man får igen lyst til at danse med.

Sang 6 er “Blue Christmas der rigtig blev indspillet af Doye O’Dell i 1948 men som nok bedst kendes med Elvis fra 1957, I Cliffs udgave er den gjort endnu mere bluset og Cliff synger med en fed dyb Elvis inspireret stemme og el guitaren er meget domineret på denne udgave der er en fed fortolkning af en i forvejen fed julesang.

Sang 7 er den smukke julesang “When a child is born” fra 1974 som Cliff også indspillet i 2003, Den nye udgave med ham er dog meget bedre og rørende end 2003 versionen og man mærker virkelig noget mere livs erfaring og igen en dyb god stemme, Cliff vælger også at springe ud i en rørende spoken word midt i sangen og hans version af denne smukke sang er i sandhed kommet hjem på ny i 2022.

Sang 8 er endnu en smuk julesang “Mary did you know” fra 1984 som Cliff her fortolker på smukkeste vis og her viser han både sin dybde men også at han stadig med lidt held kan ramme de høje toner og denne udgave er klart en af de bedste udgaver af denne smukke sang.

Sang 9 er 4. og nyeste single og endnu en helt nyskrevet julesang til Cliff “Heart of Christmas” en fed ned i tempo pop julesang som klart er den bedste af de nye julesange på dette julealbum hvor der også er lidt tekstbider til både “Oh holy night” og “Joy to the world”, en ny juleklassikker er måske født.

Sang 10 er gospel julesangen go tell it on the mountain fra 1865 og Cliff har da også et rigtig gospel inspireret kor med og sangen er meget Jackson five agtig, en fed udgave hvor man igen mærker Cliffs glæde over at synge disse julesange.

Sang 11 er endnu en jule gospel inspireret julesang “oh come all ye faithful” fra 1751 som i Cliffs udgave er gjort meget kirkelig og julesalme agtig og man forestiller sig at sidde i kirken juleaften og lytte fredfyldt til dette fantastiske nummer som Cliff synger smukt.

Sang 12 var 2. single og er brenda lee julehittet “Rockin around the christmas tree” fra 1958 som Mel Smith og Kim Wilde også fik et hit med i 1987. Cliffs version er lidt en blanding mellem Brendas og Mel og Kims version samtidig med at Cliff også tilsætter sit eget præg og han fortolker den rigtig godt.

Sang 13 er også den sidste og er den 3. nye selvskrevet sang til Cliff en jule/nytårs sang “Six days after Christmas” (Happy new year”) der klart er den mindst gode af de nye julesange men ved flere lytninger vokser nummeret på en selvom teksten er lidt hørt før men den rammer alligevel noget og både en jule nostalgi og en nytår og fremtid synet følelse og sangen slutter dette skønne julealbum fint af.

6 stjerner ud af 6 🙂 Cliff har lavet hans bedste album i mange år med skønne fortolkninger af de klassiske julesange og super gode nye julesange 🙂 og med dette album kommer man virkelig i julestemning 🙂 albummet kan købes som cd, lp og streames 🙂 

Det var lidt om Cliffs nye julealbum 🙂 På søndag skal jeg til årets sidste koncert nemlig årets julekoncert med Stig Rossen og det kan i læse meget mere om på bloggen mandag 🙂

Music and love

Mikael <3

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Anders Blichfeldt Christmas magic album