Anmeldelse af Kurt Ravn Kirke Jule koncert Sct. Peders Kirke

Anmeldelse af Michael Bolton Christmas time album + Kaya Bruel og Ole Kibsgaard EP Dejlig er jorden

Hej Musik elskere 🙂 Det er 1. December og i får derfor hele December måned en masse jul på musiksiden og bloggen 🙂 Denne uges blogindlæg er om Michael Boltons nye jule album “Christmas time” samt den nye jule ep fra Kaya Bruel og Ole Kibsgaard “Dejlig er jorden”.

Michael Bolton- “Christmas time”:

Michael Bolton udgav i November sit nye jule album der er hans 3. jule album, han udgav sin første “This is the time the Christmas album” i 1996, i 2007 kom “A swingin Christmas” og nu er han så klar med “Christmas time”.

Sang 1 er 2. og nyeste single og er en helt ny julesang som Michael Bolton selv har skrevet og synger sammen med sangerinden Mickey Guyton og sangen hedder “Christmas isnt Christmas” og er en glad pop julesang som man bliver glad af at høre og både Michael og Mickey synger rigtig godt derpå.

Sang 2 er julesangen “Joy to the world” som blev skrevet i 1719 og som Michael faktisk har haft med på alle hans 3 jule albums og den er også rigtig god med Michael. Den nye version minder lidt om den version der var på “A swingin Christmas” men den er stadig bare virkelig god med ham og han viser han stadig er en fantastisk sanger.

Sang 3 er ikke en julesang men den smukke “The prayer” som er fra 1998 og som Michael selv indspillet i 2011 i duet med sangerinden Lara Fabian og selv samme har Michael inviteret med igen til at synge denne smukke sang, der er ikke meget forskel på 2011 og 2023 versionen men til gengæld er versionen med Michael og Lara også min favorit af sangen og begge synger helt fantastisk smukt og specielt Michael viser igen med sin store stemme hvad han kan og at han er en sanger der mestre mange genre.

Sang 4 var 1. singlen og er Bing Crosbys juleklassiker “White Christmas” fra 1942 som Michael også har haft med på alle hans 3 jule albums. Den nye version minder igen meget om versionen på “A Swingin Christmas” og igen er sangen med Michael også rigtig god og bliver kun endnu mere stemningsfuld af at der ligger sne udenfor.

Sang 5 er endnu en juleklassiker fra 1945 som dog mest er kendt med Frank Sinatra fra 1961 der er selvfølgelig tale om “Let it snow let it snow let it snow” som Michael også havde med på “A swingin Christmas” og den har beholdt sin swing lyd og selvom Franks version er og bliver den bedste køre Michael den sikkert hjem.

Sang 6 er Bobby Helms jule hit fra 1957 “Jingle Bell Rock” som Michael igen også havde med på “A swingin Christmas” og igen er Michaels version mere swing end originalen og igen synger Michael super fedt på sangen som bliver fyret af af ham og bandet.

Sang 7 er endnu en Bing Crosby julesang “I be home for Christmas” fra 1943 som Michael også havde med på “A swingin Christmas” og begge Michaels versioner er mere jazzet/swing end originalen og lidt mere opløftende end den sorgmodige sang den ofte er, her tror man på at Michael rent faktisk kommer hjem til jul og ikke kun i hans drøm.

Sang 8 er endnu en juleklassiker fra 1934 “Santa Claus is coming to town” som Michael igen har haft med på alle hans 3 jule albums, her er der dog ikke noget der slår hans første meget rocket version fra 1996 albummet “This is the time The Christmas album” som er min favorit udgave med ham og generelt af den sang og swing udgaverne på “A swingin Christmas” og “Christmas time” kommer bare ikke lige så højt på min liste som 1996 versionen gør det.

Sang 9 er Nat King Cole julesangen “The Christmas song” fra 1946 som Michael også har haft med på alle hans 3 jule albums, igen er der ikke meget forskel fra 2007 til 2023 versionen men sangen er generelt rigtig smuk med Michael også selvom jeg fortrækker den sang sat op i tempo.

Sang 10 er også albummets sidste og er juleklassikeren “Winter wonderland” fra 1934 som igen var at finde på “A swingin Christmas”, igen en god version men meget ens med versionen fra 2011 som dengang startet albummet, nu slutter den dette rigtig gode jule album.

6 Stjerner ud af 6 🙂 Michael er en fantastisk sanger og han har lavet endnu et dejligt jule album 🙂 jeg som lytter kunne dog godt havde tænkt mig nogle af versionerne havde fået lidt mere nyt liv og samtidig at man havde fundet nogle julesange han ikke har indspillet endnu der er lidt for mange gentagelser på og den stikker lidt i alle retninger genre mæssigt men det gør Michael jo også, men bare i forhold til hans 2 første jule albums hvor det var en bestemt genre på hver der domineret stikker den 3. her lidt i 3 retninger, men alt i alt endnu et dejligt jule album fra Michael Bolton som kan købes på cd og downloades og streames 🙂 

 

Kaya og Ole- “Dejlig er jorden”:

Kaya Bruel og Ole Kibsgaard har lavet en masse sammen i årenes løb og specielt de sidste 3 år er de for alvor gået sammen igen siden de var værter for “Morgen fællessang” på dr1 under Corona, i 2021 udgav de albummet “Sange vi synger” og nu er de klar med opfølgeren jule epen “Dejlig er jorden”.

Sang 1 var 1. singlen og er julesalmen “Dejlig er den himmelblå” der starter med smukt klaver inden den akustiske guitar tager over og Kayas smukke stemme sætter ind, Kaya og Ole har lavet en rigtig god mere country jule inspiration udgave af den kendte julesalme og det lyder rigtig godt.

Sang 2 er endnu en af de kendte danske julesalmer “Glade jul” som er meget traditionel med Kaya og Ole og igen synger Kaya sangen virkelig smukt mens Ole sætter ind på noget kor og spiller den akustiske guitar.

Sang 3 er 2. og nyeste single og er endnu en af de smukke danske julesalmer “En rose så jeg skyde” men nu sker der noget for Kaya og Ole der her deler vokalen har valgt at lave en total anderledes udgave der er mere optempo country venlig og det lyder virkelig fedt og giver noget nyt og anderledes til denne jule salme, godt tænkt og fed udgave.

Sang 4 er “Santa Lucia” som de også har lavet et frisk take på og lavet en udgave som man faktisk kan synge med på og er mere lytte venlig, Kaya synger den i et godt og flot toneleje og denne version syntes jeg klart er den bedste version jeg har hørt af “Santa Lucia.

Sang 5 er titel nummeret og sidste nummer på epen, en af de smukkeste jule salmer “Dejlig er jorden” som også har fået frisk liv dog stadig med respekt for sangen og med Kayas smukke stemme kan det ikke gå galt, smuk afslutning på en virkelig god jule ep.

6 Stjerner ud af 6 🙂 en dejlig jule ep fra Kaya og Ole der levere nogle rigtig gode og anderledes versioner og giver flere af sangene nyt liv 🙂 epen kan downloades og streames 🙂 

Det var lidt om Michael Boltons nye jule album og Kaya og Oles nye jule ep 🙂 I næste uge skal jeg både til koncert med Poul Krebs i Auning samt Electric guitars med Søren Andersen og Mika Vandborg i Grenaa 🙂 Begge koncerter kan i læse mere om på bloggen i næste uge 🙂

Music and love og Gran i håret

Mikael <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Kurt Ravn Kirke Jule koncert Sct. Peders Kirke