Blogindlæg om Disney sange 2000-2019 del 3.

Anmeldelse af Baal: “The quiet session” album

Hej musik elskere 🙂 bloggen er tilbage 🙂 håber i alle har haft en god påske og at i kommer trygt igennem Corona krisen. I denne uge udgav det danske band Baal deres nye album “The quiet session” der indeholder 7 nye afdæmpet indspilninger af deres gamle numre plus 3 helt nye numre.

Første sang sang er deres nye single og hedder “Blood rivers” og er en smuk afdæmpet sang der bliver bedre jo flere gange man høre den, melodien er dejlig afslappende og Bjørn Fjælstad synger super godt med sin rå dybe stemme. Sangen rummer klart af noget Baal og skifter også lidt i stilen fra vers til omkvæd.

2. sang hedder “Karaoke” der er fra 1998, sangen er blevet lidt mindre poppet end original udgaven men sangen høre stadig ikke til et nummer jeg er ret glad for, jeg syntes personligt den er kedelig og intet sigende og langt fra den fede stil Baal lagde for på deres debut album, sangen passer dog fint ind på dette afdæmpet album.

3. sang hedder “Time is old” og er fra 2019 og lidt undren hvorfor de lige har valgt dette nummer fra 2019 da der ikke er meget forskel på 2019 og 2020 udgaven ? og sangen er for mig igen intet sigende og går stadigvæk desværre direkte i glemmebogen, den største forskel er at der på den nye udgave er tilføjet lidt strygere der også gør at sangen som sådan passer fint ind.

4. sang hedder “My boy” og er fra deres debut album fra 1996 og nu sker der noget, sangen fra 1996 er ikke et af de fedeste numre fra debutten men den nye udgave har den lige pludselig fundet vej og nyt liv og den nye udgave klæder sangen meget bedre og Bjørn synger med den dybeste stemme og hele sangen er bare dejlig afslappende at lytte til, rigtig godt lavet.

5. sang hedder “The Lunatic” og er rigtig fra 1998, en i forvejen meget smuk sang der måske ikke er lavet så meget om på i forhold til originalen der er dog tilføjet strygere på den nye og Bjørn synger den igen dybere og man mærker en mere erfaring som sanger med årene og sangen er bare stadig utrolig smuk og nok dette albums bedste nummer.

6. sang hedder “Sylvia” og er et nyt nummer og passer perfekt ind i albummets stil, en meget smuk afdæmpet afslappende sang hvor Bjørn igen viser hvilken fed sanger han er, virkelig godt og smukt nummer.

7. sang hedder “Wagners music” og er fra 1999 og er endnu et af de mere intet sigende numre, der er dog forskel på 1999 og 2020 versionen og hvis jeg skal jeg vælge vil jeg da sige at 2020 versionen er bedre og den passer igen fint ind på albummet.

8. sang hedder “Slowly” og er fra 2019 og et af de bedre af de nyere Baal numre og er i den nye udgave ligeså smuk som i 2019 versionen, tempoet er meget det samme men igen er en del strygere sat ind i 2020 versionen og det forstærker på mange måder sangen og så synger Bjørn bare igen rigtig godt og denne sang er klart et af albummets bedste, man mærker inspirationen fra Queen og David Bowie og sangen var da også min favorit på albummet fra 2019.

9. sang hedder “On and on” og er fra 2005, sangen i 2020 versionen har fået en andeles mere tempo og bassen fra Troels Skjærbæk dominere rigtig meget på den nye udgave der faktisk er lidt bedre end originalen, dejligt nummer og super godt lavet med at lave en ny version og man kan ihvertfald sagtens høre forskel på 2005 og 2020 versionen.

10. sang er også sidste og er et nyt nummer og endda noget så overraskende som på dansk, det er ikke meget Baal har lavet på dansk de har dog lavet lidt og det nye nummer hedder “Det sorte sand”. Sangen udskiller sig måske lidt fra albummet men stilen er stadig det afdæmpet lidt klassisk/jazzet og så er sangen mega fed og en af de bedste på albummet, Bjørn viser igen hvilken fed sanger han er og det klæder ham også at synge på dansk og man læner sig bare tilbage og nyder denne smukke intense afslutning.

4 stjerner ud af 6 🙂 super dejligt og anderledes album fra Baal og jeg syntes virkelig de har formået at lave nogle meget anderledes nye versioner og 3 nye rigtig gode sange der passer ind. Albummet kommer dog ikke helt i mål og nogle af numrene kunne man måske godt havde undværet og fået nogle andre istedet, måske man også kunne havde udvidet endnu mere og prøvet mere og taget nogle af de allermest rocket af deres sange og lavet til afdæmpet strygere versioner, man syntes på mange måder at der mangler noget. Baal har ikke lavet et lige så fedt album siden deres debut album fra 1996 hvor inspirationen fra Queen var at finde på et meget anderledes rock album, det nye album her er dog et af deres bedre i mange år 🙂 albummet kan både købes som cd, lp og streames  

Det var lidt om Baal nye album 🙂 håber du vil læse om det og evt. gå ind og høre det og støtte dansk musik 🙂

Music and love

Mikael <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blogindlæg om Disney sange 2000-2019 del 3.