Blogindlæg om Michael Bolton nyeste singler

Anmeldelse af Isse + Birthe Kjær koncert Friheden Århus

  Hej musik elskere 🙂 I går var jeg til koncert i Friheden i Århus og høre først Isse og derefter Birthe Kjær 🙂 begge var det 2. gang jeg hørte og Birthe var første gang i 14 år.

Isse:

Isse gik på kl. 19:00 og havde sin pianist med og startet med “Din verden brænder” fra 2022, Isse var fra start imødekommende og taknemmelig over de mange fremmødte publikum og hun fortalte en del mellem numrene der bestod af sange fra både hendes ep og hendes album samt 2 helt nye numre, vi fik den smukke country venlige “Bedre dage” fra 2021 og sangen “Glemt” fra 2022 som Isse ku fortælle også var blevet titel på en ny bog.

Isse var tydelig rørt over de mange fremmødte publikummer hvor flere sang med på sangene og hun måtte lige samle sig inden hun ku fortsætte med “Glemt”. Isse fik fortalt at hendes næste single “Tidlig forår” udkommer til August en dejlig sommerlig sang skrevet til hendes datter og med denne sang fik Isse tryllet regnen der ellers havde været væk og solen kigget lige frem på himlen. Et andet nyt nummer var den smukke “Imod hele verden” der gik virkelig godt igennem til aftens koncert og hvor Isse virkelig fik vist hvilken kæmpe smuk stemme hun har og i og med der kun var guitar og klaver hørte man virkelig hendes vokal der brændte igennem tydeligt.

Vi fik også pop baskeren fra 2021 “En umulig drøm” hvor Isse også fik publikum til at synge med, fra samme år fik vi den smukke “Så snart jeg forlod din by” hvor Isses vokal også bare brægende igennem, som sidste nummer fik vi titelnummeret fra 2022 “Gør dit hjerte stolt” hvor publikum glædeligt klappet med også og så sluttet Isse men publikum var klar på mere og Isse var da også klar på en mere og sluttet med hendes lille hit den smukke “Tættere på” fra 2022 og man mærket hvordan sommer aftenen for alvor startet nu.

6 stjerner ud af 6 🙂 Isse viste til denne koncert hvilken upcoming sangerinde hun er og hvilken stemme hun i den grad har, selvfølgelig kunne man godt ha ønsket nogle flere af hendes numre som “En jeg aldrig selv vil være” og “I kan sige hvad i vil” men man vidste jo også det kun var 45 min til gengæld var det 45 fantastiske min. og dette var klart den bedste Isse koncert so far 🙂

her lidt flere billeder 🙂    

 

Birthe Kjær:

Efter Isse sluttet 19:45 ventet vi på Birthe der gik på den store scene kl. 20:15 og lagde godt fra land med Melodi grand prix hittet “Hva du ude på” fra 1987, Birthe bød velkommen og fortsatte hit paraden med hendes største grand prix hit “Vi maler byen rød” fra 1989 og efterfølgende hendes debut single fra 1968 “arrivederci franz” og så var man ligesom i gang 🙂 Birthe fortsatte med den skønne “Som en fugl i det fri” fra 1998 og derefter fik vi et medley af gamle engelske 50er/60er hits vi fik “speedy gonzales” fra 1961 som Birthes guitarist sang og han viste han også sang rigtig godt, “My boy lollipop” fra 1956, “Kiss me honey honey kiss me” fra 1958, “Be my baby” fra 1963, “The birds and the bees” fra 1964 og “See you later Alligator” fra 1959.

Solen begyndte nu for alvor at bryde frem og vi fik nu meget passende Birthes eget hit fra 1971 “Sommer og sol” og Friheden blev nu forvandlet til en smuk sommer aften der fortsatte med endnu en sommersang Birthes nyeste fra 2022 skrevet af hende og Martin Brygmann fik vi den dejlige hyldest til Danmark og festivaler “Sommerfestival” der gik godt igennem hos publikum. Birthe fik nu selskab af sine 2 korpiger da der skulle danses linedance og vi fik Birthes udgave af “Achy breaky heart” fra 1991 som Birthe selv indspillet i 2015 og Birthe viste at hun i en alder af snart 75 kunne danse linedance og var imponerende at opleve hendes energi på en scene.

Vi fik endnu et melodi grand prix hit af Birthes fra 1986 “Vil du med” inden at vi fik endnu et medley af nogle af Birthes mange store hits vi fik “Heidi Ho” rigtig indspillet på engelsk af Boney M i 1979, “Vildt forelsket” fra 1996, den skønne “Lange Lars fra Langeland” fra 1969, “Længe leve livet” fra 2001, fra samme år fik vi en sang jeg godt ku havde undværet “Syv seje sild” inden at vi fik den sjove revy sang “Jeg skal aldrig til bal uden trusser” fra 1972, den skønne “Arv min arm” fra 1981 og endelig hittet “Cassathock” fra 1971 og stemningen nået nu sit højeste og fortsatte med “Den gamle Tennesse Waltz” fra 1974.

Vi fik endnu en gammel engelsk sang “Slow boat to china” fra 1948 som Birthe selv indspillet i 2011, til koncerten fik Birthe igen hjælp til at synge den sammen med guitaristen, Birthe spurgte nu om publikum ville være med til fut tog det var der nogle der ville så de stillet op i rækker imens Birthe sang en dansk udgave af “The loco-Motion” fra 1962. Vi fik endnu en grand prix klassikker en dansk udgave af den svenske “La det swinge” fra 1985 hvor Birthe fik hjælp til at synge den sammen med sine to gode korpiger og generelt var det et godt band hun havde med i form af Feel good band.

Koncerten nærmet sig nu sin slutning og Birthe fortalte at vi nu sku ha sangen om “Den knaldrøde gummibåd” fra 1971 og hvis der ikke var fest og fællessang endnu så blev der det nu for hold nu op publikum gik amok og skrålet med på dette hit som faktisk først blev et hit for Birthe op gennem 90erne og derefter sluttet koncerten mens korpigerne sang slutningen af “Vi maler byen rød” men festen var ikke færdig endnu og Birthe måtte igen på scenen hvor vi fik et kæmpe Melodi grand prix medley med 10 af vinderne fra 80erne vi fik “Tænker altid på dig” fra 1980, “Krøller eller ej” fra 1981, “Video video” fra 1982 som guitaristen igen sang, “Kloden drejer” med rejehop fra 1983, “Det lige det” fra 1984, “Sku du spørg fra nogen” fra 1985, “Du er fuld af løgn” fra 1986, “En lille melodi” fra 1987, “Ka du se hva jeg sagde” fra 1988 og endelig fik vi endnu engang “Vi maler byen rød” fra 1989 og Århus blev malet rød og Birthe sluttet med fest og farver, hun takket og tog imod publikums applaus mens koret endnu engang sang slutningen af “Vi maler byen rød”.

5 stjerner ud af 6 🙂 Birthe leveret en endnu bedre koncert end da jeg for 14 år siden hørte hende på Harboøre festival og hun viste at hun i en alder af snart 75 stadig synger super godt og kan bevæge sig og med en perlerække af hits fik hun lavet en ægte sommer fest i Friheden 🙂 skøn aften skøn koncert med skønne Birthe 🙂

Her lidt flere billeder 🙂     

Det var lidt om 2 skønne koncerter med Isse og Birthe kjær i aftens i Friheden 🙂

Music and love

Mikael <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blogindlæg om Michael Bolton nyeste singler