Anmeldelse af Michelle Birkballe koncert Kolind

Anmeldelse af Nickelback Get Rollin album

Hej musik elskere 🙂 I fredags udgav det Canadiske band Nickelback deres 10. studie album og det første siden 2017 “Get Rollin” og det vil jeg rigtig gerne skrive om her.

Første sang var også 1. singlen og hedder “San Quentin” og nej der er ikke tale om Johnny Cash sang men om en helt ny rock sang fra Nickelback med rigtig rocken roll Nickelback lyd som man specielt kender til på deres ældre albums. Chad Kroeger synger stadig med sin fede rocken roll stemme og guitaren og trommerne hamre løs på en fed album åbner og et af albummets bedste numre.

Sang 2 hedder “Skinny little missy” og der fortsætter vi den fede rocken roll lyd på endnu en typisk Nickelback rock sang der er mega fed og Chad synger endnu engang rigtig fedt og denne sang kunne sagtens havde været på et hvilket som helst Nickelback album.

Sang 3 var 2. single og hedder “Those days” og nu går vi lidt ned i tempo og i det mere poppet univers som Nickelback også har bevæget sig mere i de senere år. Sangen bliver for poppet til mig og lyder som noget de har lavet før uden held og som lytter bliver jeg ikke fanget af dette nummer desværre.

Sang 4 er 3. og nyeste single “High time” og nu sker der noget spændene med lyden Af noget der kunne havde været en Cleedence Clearwater Rivavel sang har Nickelback nemlig lavet en rock/country sang og denne genre klæder dem og Chad viser sin fede stemme på en helt ny måde, man sidder som lytter og bliver glad og rocker med og kan hurtig omkvædet efter få lytninger, klart et af albummets og karrierens bedste numre det klæder dem i country genren.

Sang 5 hedder “Vegas bomb” og fortsætter i rock lyden på et fedt slow rock nummer der dog får mere tempo i omkvædet og igen er dette lyden af Nickelback når de er bedst som et rock band og igen kunne denne sang sagtens havde været på et af deres tidligere albums.

Sang 6 hedder “Tidal Wave” og nu går vi lidt ned i tempo igen på et afdæmpet rock/pop nummer der minder om deres mere rock/pop stil på deres senere albums, sangen er god uden at være deres bedste men der er noget let genkendelig positivt i dette nummer og Chads stemme gør det hele.

Sang 7 hedder “Does heaven even know your missing” og vi går endnu mere ned i tempo på en kærligheds ballade hvor det specielt er den gode tekst der løfter nummeret på en igen rock/pop sang og den kommer desværre ikke op ved siden af bandets tidligere fantastiske ballader men den bliver til gengæld bedre 2. gang man høre den.

Sang 8 hedder “Steel still rusts” og vi bliver nede i tempo på endnu et rock/pop nummer der dog løftes i omkvædet og det lyder mere som et tidligere godt Nickelback nummer og kunne sagtens havde været på en af bandets seneste albums, ikke albummets bedste nummer men den ligger stadig i den gode ende og sluttes af med en god guitarsolo fra Ryan Peake.

Sang 9 hedder “Horizon” og er albummets mest poppet nummer, en alt for poppet ballade som desværre har været at finde på deres seneste albums og dette er klart albummets dårligste nummer hvor omkvædet nærmest klistre sig fast på en klam måde.

Sang 10 hedder “Standing in the dark” og nu sker der noget igen, tempoet er skruet op og el guitaren og trommerne dominere på dette super fede rock nummer der er Nickelback når de er bedst, lyden er fed, Chad synger fedt og teksten er super god og i omkvædet har man lyst til at løfte armen i vejret og rocke med, klart albummets bedste nummer og et af de fedeste Nickelback numre.

Sang 11 er også sidste nummer og hedder “Just one more” og er et intet sigende rock/pop nummer desværre der desværre ikke slutter albummet ordentligt af og jeg som lytter ville hellere ha sluttet af med “Standing in the dark” og helt havde undværet dette nummer.

4 stjerner ud af 6 🙂 Nickelback er fede og de har lavet endnu et fedt album der starter fedt ud med fed rock Nickelback lyd og en spændene country lyd og desværre slutter med et poppet ballader udtryk hvor dog “Standing in the dark” giver et lys i mørket og løfter albummet 🙂 Nickelback er klart bedst når de skruer op for el guitaren og rock lyden og Chad får lov at bruge sin stemme, det der tidligere har været deres styrke i at skrive fantastiske storladne rock ballader har desværre på deres seneste albums endt ud i alt for sukkersøde pop ballader hvilket også er tilfældet her på den nye. Men en spændene vej som de godt kunne overveje at dyrke mere af på deres næste album er deres country/rock lyd på “High time” hvilket jeg syntes kunne være fedt og spændene at høre noget mere af da det er en genre der klæder dem 🙂 albummet kan købes som cd og streames 🙂 jeg har bestilt den på cd 🙂 

Det var lidt om Nickelbacks nye album 🙂 i næste uge går vi ind i December og allerede på søndag er det 1. søndag i advent og der vil derfor fra torsdag i næste uge være masser af jul at finde på musiksiden samt på bloggen hvor der vil komme anmeldelser af nye jule udgivelser samt årets sidste koncert d. 11/12 🙂

Music and love

Mikael <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Michelle Birkballe koncert Kolind